قاسم برجوییفرد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مشاهده پشه آئدس در ۲ شهرستان جنوبی استان از جمله عسلویه و کنگان و آغاز عملیات سمپاشی خبر داد.
دیدارنیوز: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تأکید بر مقابله با تکثیر پشه آئدس در جلوگیری از شیوع بیماریهای تبدار گفت: پشه آئدس در ۲ شهرستان جنوبی استان از جمله عسلویه و کنگان مشاهده و عملیات سمپاشی آغاز شده است.
قاسم برجوییفرد با بیان اینکه پشه آئدس ناقل بیماری تبدار است اظهار داشت: این پشه در کشورهای همجوار جمهوری اسلامی ایران از جمله پاکستان، امارات متحده عربی، قطر و عمان وجود دارد و در کشور پاکستان علاوه بر بیماریهای تبدار دیگر بیماریها از جمله بیماری عفونی دانگ و زیکا وجود دارد.
وی، ناقل بیماری را از جمله آثار پشه آئدس دانست و تأکید کرد: پشه آئدس در مجموع پشه خطرناکی نیست، ولی اگر در انتقال ویروس بیمار تبدار اقدام کند خطرناک میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه پشه آئدس جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل را تهدید کرد، گفت: در این راستا محققان اقدامات لازم برای مقابله با این پشه انجام دادند.
برجوییفرد با بیان اینکه اگر پشه آئدس از پاکستان وارد مرزهای کشور شود با میتواند بیماری دانگی انتقال دهد، گفت: اگر پشه آئدس حامل ویروس بیماری تبدار از جمله دانگی باشد و به یک انسان نیش بزند، میتواند ویروس را وارد کند.
وی از زنگ خطر تکثیر لارو و تخمریزی پشه آئدس در شهرستانهای جنوبی استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: اکنون این پشه در شهرستانهای همجوار استان هرمزگان شامل عسلویه و کنگان مشاهده و عملیات مهپاشی و سمپاشی آغاز شده است، ولی خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از تب دانگ در استان بوشهر مشاهده نشده است.
وی با اشاره به مشاهده پشه آئدس در پارسیان و بندر لنگه استان هرمزگان تأکید کرد: عسلویه و کنگان همجواری شهرستانهای هرمزگان اکنون درگیر مبارزه با پشه آئدس شدهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نقش دهیاریها و شهرداریها در مقابله با پشه آئدس در شهرها و روستاهای مناطق یاد شده را مهم دانست و تأکید کرد: در این راستا دفع صحیح زباله و ایجاد محیطی پاکیزه از مسئولیتهای مهم و اجتماعی دهیاریها و شهرداریها است.
برجوییفرد یکی از مکانهایی که سبب تکثیر پشه آئدس میشود را لاستیک مستعمل خودرو به ویژه محمولههای وارداتی دانست و بیان کرد: این لاستیکها و آبهای راکد مکان مناسب برای لاروریزی و تخمگذاری و رشد پشه آئدس است که بهسازی محیط مهمترین عامل برای کنترل این پشه است.
وی جمعآوری لاستیکهای مستعمل در محوطههای بنادر و گمرکها را یک ضرورت دانست و بیان کرد: پشه آئدس قادر است در هر بار تخمگذاری ۱۵۰ تا ۴۰۰ پشه تولید کند که در این زمینه برای جلوگیری از رشد این پشه لازم است همه مردم با فراهم کردن محیط پاکیزه، جلوگیری از آبهای راکد داخل منزل نظیر آب پشت کولر، زیرگلدانها و هرگونه فضای کوچک و بزرگی که احتمال تجمع آب راکد وجود دارد، در مقابله با این پشه تلاش کنند.