از ابتدای سال آبی جاری تا روز گذشته (۱۶ اردیبهشت) نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۱۹ میلیمتر کاهش بارش و ۲ درجه سلسیوس افزایش دما در تهران ثبت شده است.
دیدارنیوز: مدیر کل هواشناسی استان تهران با اشاره به وضعیت بارش و دمای پایتخت گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا روز گذشته (۱۶ اردیبهشت) نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۱۹ میلیمتر کاهش بارش و ۲ درجه سلسیوس افزایش دما ثبت شده است.
مازیار غلامی افزود: از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۲) تا روز گذشته (۱۶ اردیبهشت) در استان تهران بهصورت پهنهای ۱۴۷ میلیمتر باران باریده است این در حالیست که میانگین بلندمدت بارش ۲۳۷ میلیمتر است بنابراین تهران ۸۹ میلیمتر معادل با ۳۸ درصد نسبت به شرایط نرمال بارش کمتری دریافت کرده است.
وی اضافه کرد: استان تهران نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی حدود ۱۰ درصد افزایش بارش داشته است البته ملاک بارش، میانگین بلندمدت است بنابراین بارندگیهای اخیر نتوانسته کاهش بارش انباشته را جبران کند.
غلامی با اشاره به وضعیت دما در سال زراعی جاری تا روز گذشته گفت: طی این مدت همراه با کاهش بارش، افزایش دما در سطح استان داشتهایم، بهگونهای که دمای استان نسبت به میانگین بلندمدت ۱.۹ درجه سلسیوس و نسبت به سال قبل ۱.۳ درجه سلسیوس بیشتر شده است. این وضعیت موجب افزایش تبخیر آب سطحی میشود و منابع آبی را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی اضافه کرد: طبق جدیدترین پیشبینیهای فصلی تقریباً تا اوایل خرداد ماه بهطور متناوب در سطح استان بارندگی داریم که غالباً بهصورت رگباری و پراکنده بهویژه در ساعات پایانی روز و طی شب خواهد بود. تا پایان هفته جاری نیز به تناوب رگبار و رعد و برق پیشبینی میشود.
غلامی تاکید کرد: بارشهای بهاری نمیتواند کاهش بارندگی استان را جبران کند چراکه عمده بارش مربوط به پاییز و زمستان است از سوی دیگر متوسط دما طی دو ماه آینده ۱ تا ۱.۵ درجه سلسیوس بیش از وضعیت نرمال خواهد بود.
مدیر کل هواشناسی استان تهران درباره وضعیت بارش پایتخت در سال زراعی جاری گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا روز گذشته در تهران نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۱۹ میلیمتر و نسبت به سال قبل ۵۰ میلیمتر کاهش بارش داشتهایم این در حالیست که در سطح استان با افزایش بارش نسبت به سال گذشته روبرو بودهایم.
به گفته غلامی، دمای پایتخت نسبت به بلندمدت ۲ درجه سلسیوس و نسبت به سال گذشته ۱.۵ درجه سلسیوس افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: با توجه به کاهش بارش و افزایش دما، صرفهجویی در مصرف آب چه در بخش خانگی و چه در بخش تخصصی مانند صنایع و کشاورزی توصیه میشود علاوه بر آن لازم است مدیریت منابع و مصارف آب در دستور کار قرار گیرد.
مدیر کل هواشناسی استان تهران اضافه کرد: زمانی که بارش پیشبینی میشود لزومی ندارد شهرداری نسبت به آبیاری فضای سبز یک روز قبل از بارندگی اقدام کند علاوه بر آن بخش کشاورزی میتواند با توجه به بارشها یک نوبت از آبیاری را به تعویق بیندازد.
غلامی در پایان اظهارکرد: توجه به پیشبینی و هشدارهای هواشناسی به کشاورزان و بخشهای اجرایی که دادههای هواشناسی روی عملکردشان تاثیر مستقیم دارد، توصیه میشود و متناسب با آن برنامهریزی کنند.