مسعود پزشکیان، نماینده تبریز در مجلس درباره برخوردهای اخیر در حوزه حجاب گفت: این خانمها و زنان در اختیار خود نظام بودند؛ صداوسیما، روحانیت، مدارس، معلمها، صداوسیما و رادیو در اختیار سیستم بوده است و نتوانستیم آنها را درست تربیت کنیم، حالا میخواهیم با زور درست کنیم؟
دیدارنیوز: «گشت ارشاد» دو کلمهای است که امروز در فضای مجازی ترند بوده و بحث و نقد این بحث تنها در فضای مجازی گرم نیست بلکه در هر محفل و مکانی در این امر بسیار مورد صحبت قرار میگیرد.
مسعود پزشکیان نماینده فعلی تبریز و منتخب مجلس آینده، درباره حجاب و برخورد با زنان بیحجاب در طرح نور که همان گشت ارشاد است، گفت: با زور و با این روشی که پیش میرویم نتیجهی عکس خواهد داد. اینکه حجاب باید مراعات شود، یک اصل است؛ اما اینکه چگونه باید این پیام را رساند اصل دیگر است. این خانمها و زنان در اختیار خود نظام بودند؛ صداوسیما، روحانیت، مدارس، معلمها، صداوسیما و رادیو در اختیار سیستم بوده است و نتوانستیم آنها را درست تربیت کنیم، حالا میخواهیم با زور درست کنیم؟! به نظر من امکان پذیر نیست. عدهای از خانمها مشکلی با دین و مذهب ندارند، بلکه میخواهند به این شکل زندگی کنند. اما این کارها باعث میشود آنها با دین و مذهب مشکل پیدا کنند و با یک عناد نسبت به آن باوری که دارند برخورد کنند.
من به آقایان پیشنهاد میکنم بررسی کنند و قبل و بعد مداخله را ببیند
وی ادامه داد: اگر ما اطلاع رسانی، هدایت و توجیه کنیم، فرد میپذیرد راهی که میرود اشتباه است، اما زمانی که به زور میگوییم باید این کار را انجام دهی، این غیر از عناد و ایجاد عقده در دل فرد کار دیگری نمیکند. من به آقایان پیشنهاد میکنم بررسی کنند و قبل و بعد مداخله را ببیند؛ اگر وضع حجاب بهتر شده است ادامه دهند، اما اگر بدتر شد، این یعنی مردم را بدبین کردهاند و باید راه خود را تغییر دهند.
اگر مسیر درستی تعیین شود مملکت درست میشود
وی در واکنش به اینکه میگویند روزی قرار بود ابراهیم رییسی گشت ارشاد مدیران راهاندازی کند نه گشت ارشاد، تصریح کرد: از زمان گشت ارشاد مدیران گذشته است. سیستم، سیستم نظارت است و خیلی از مسائل را میتوان با نظارت اصلاح کرد. لازم به گشتن نیست؛ در آمریکا نیز میدانند ما در اینجا چه میکنیم! لزومی نداریم گشت ایجاد شود. اگر مسیر درستی تعیین شود مملکت درست میشود.
افرادی که فکر میکنند در مسیر قرار دارند و مسلمان واقعی هستند چرا حرفهای مقام معظم رهبری را اجرا نمیکنند؟!
پزشکیان در پاسخ به این سوال که این بدسلیقگیها از کجا نشات میگیرد؟ گفت: این بدسلیقگیها از تمامیتخواهی یک عده خاص نشات میگیرد. انسانهایی به قدرت میرسند که سعی میکنند تمام قدرت را به دست بگیرند و دیگران را حذف کنند و وقتی این کار را میکنند باید توجیهی برای خود و جامعه ایجاد کنند که بتوانند رقیب خود را حذف کنند و به عدهای ضدانقلاب و ضد ولایت، مذهب گفته میشود که افراد را حذف کنند تا بتوانند خود اینکار را انجام دهند.
وی یادآور شد: بارها گفتم که افرادی که فکر میکنند در مسیر درست قرار دارند و مسلمان واقعی هستند، چرا حرفهای مقام معظم رهبری را اجرا نمیکنند؟! اگر علم و مهارت آن را دارند اجرا کنند، مردم مشکل نخواهند داشت. دیگران بد هستند، اما شما که خوب هستید سیاست را اجرا کنید و بگذارید مشکل مردم حل شود، چرا حل نمیکنید؟! اما نه تنها حل نمیکنند بلکه کاری میکنند که مردم تصور کنند تمام این نقص و نارساییها از طرف رهبری است و به رهبری بیاحترامی میکنند.
عضو کمیسیون بهداشت تاکید کرد: سیاستهای کلی به غیر از بحث حجاب، بحثهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی است و اگر به درستی اتفاق بیافتد، مملکت به این روز نمیافتد.
افرادی که نمیتوانند سیاست را اجرا کنند، ضد رهبر هستند نه کسانی که انتقاد میکنند
وی در خصوص راهکار در این امر، افزود: راهکار اجرای سیاست است و افرادی که نمیتوانند سیاست را اجرا کنند، ضد رهبر هستند نه کسانی که انتقاد میکنند و دانسته و ندانسته کاری را انجام میدهند. من به عنوان مسئول وظیفه دارم سیاستها را اجرا کنم، قانون اجرا شود و بر اساس عدالت حکم کرده و مشکلات مملکت را حل شود.
امروز در مجلس اولویت و نگاه عدهای موضوع حجاب است
پزشکیان در واکنش به اینکه مردم تصور دارند امروز اولویت اول مجلس شورای اسلامی در بحث حجاب و عفاف است، گفت: امروز در مجلس اولویت و نگاه عدهای همین موضوع است، اما باید از همین عده سوال کرد؛ شما که تربیت همین افراد را به دست داشتید، چرا کاری کردید که به اینجا رسیده است؟! مگر تربیت دست ما نبود؟! مردم با چه آموزشی اینگونه شدند؟! ما به جای اینکه خود را نقد و ارزیابی کنیم و ببینیم اشکال کار کجا بوده است، با افرادی روبرو میشویم که محصول آموزش، مدرسه و صداوسیمای ما هستند.
مسئولان ما از اینکه سرمایه اجتماعی را از دست بدهند، بترسند
نماینده مردم تبریز در پاسخ به سوال که آیا مسئولان ما باید از وجود دوقطبی بترسند، گفت: مسئولان ما از اینکه سرمایه اجتماعی را از دست بدهند، بترسند. یک یا دوقطبی مهم نیست، زیرا اگر زمانی سرمایه اجتماعی را نداشته باشیم این چند قطبی را نیز از دست خواهیم داد.