تیتر امروز

گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
سهراب مظاهری و اولویت‌های همزمان!

مهار بی‌حجابی مکمل مقابله با اسرائیل است؟

سهراب مظاهری پژوهشگر اجتماعی در یادداشتی با این پرسش که آیا گشت ارشاد و مهار بی حجابی مکمل افزایش انگیزه مقاومت دربرابر رژیم صهیونیستی است؟ به همزمانی این دو رویداد پرداخته است.

کد خبر: ۱۶۴۰۷۶
۱۷:۳۷ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۳

مهار بی حجابی مکمل افزایش انگیزه مقاومت دربرابر رژیم صهیونیستی است؟

 

دیدارنیوز ـ سهراب مظاهری*: آیا گشت ارشاد و مهار بی حجابی مکمل افزایش انگیزه مقاومت دربرابر رژیم صهیونیستی است؟

واقع امر آن است که تاکنون مشابهت‌ها و نمونه‌های زیادی وجود داشته که اولویت‌های مشترک و ماموریت‌های متعددی به طور همزمان در دستور کار و اقدام عملی قرار گرفته‌اند؛ البته به فراخور شرایط برای آنها نه منع عقلی مفروض بوده نه ضرورت استدلال ونه محصول و عاقبت کار! وچه بسیار نمونه‌هایی از این دست که مشمول چنین تصمیماتی بوده اند:

-توسعه رشته علوم سیاسی و زیر مجموعه‌های آن در دانشگاه‌ها مثل روابط بین‌الملل، مطالعات خاورمیانه، اندیشه سیاسی، حقوق بین‌الملل، مدیریت استراتژیک، حقوق بشر و... برای شناخت رویکرد‌های سیاسی اقتصادی جهانی و برای نفی تمام مواضع غرب و همزمان تائید مواضع و مشارکت با قدرت‌های شرق؟!

یعنی اشتباه دانستن توسعه و روش‌های توسعه یافتگی غربی و تبعیت از الگو‌ها و برنامه‌های شرقی تا تعهدات و قرارداد‌های سیاسی اقتصادی دراز مدت!

-ضرورت تحقق قسط و مساوات و خصوصا" عدالت از دیدگاه امام علی (ع) و به طور همزمان اغماض و به فراموشی سپردن بزرگترین اختلاس‌ها از سرمایه‌های ملی کشور.

-تاکید بر ضرورت مشاوره به عنوان یک اصل قرآنی و سیره نبوی و پرهیز از فضای چندصدایی و مخالفت باآراء و نظرات مشاوره‌ای صاحب نظران دیگر.

-به نظر می‌رسد، اینگونه تلقی و تشخیص همزمان اولویت‌های عقیدتی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، به عنوان یک سبک مدیریت جامعه، از رهگذر تجربه‌های پی در پی فراهم آمده که حالا در دهه پنجم انقلاب به عنوان مدیریت راهبردی نهادینه شده است.

یا آنکه این شیوه مدیریت و برنامه‌ریزی، ناشی از الزام در برابر واکنش‌های داخلی و خارجی بوده که درمسیر آزمون و خطا‌های مکرر به ثبت رسیده است.

-به هر حال هر چه هست رابطه مشهود و ملموس و منطبق با شرایط و مناسبات فرهنگی اجتماعی و احوال امروز مردم ایران دارد.

نمود‌های عینی این اولویت بندی‌ها و اقدامات همزمان، معطوف به ظهور عناصری شده که در حوزه فرهنگ و جامعه شناسی فرهنگی قابل تامل‌اند؛ بنابراین باید تاکید کرد هر چه زودتر تدقیق و بررسی در حوزه جامعه شناسی فرهنگی برای بازشناخت تغییرات فرهنگی جامعه و بازشناسی جلوه‌هایی از نگرانی، تشویش، تردید، بلاتکلیفی، متناقض گویی، خودخواهی، منفعت طلبی، احساس مغبون شدگی، بدبینی، نومیدی و ... دربرابر حالات متضاد آن‌ها، خود یکی از اولویت‌ها است؛ از آن دست اولویت‌هایی که نباید با وجه متناقض خود همراه و همزمان شوند.

اینکه چرا به طور همزمان هم ضرورت موکد برای بازشناسی فرهنگ و روابط اجتماعی وجود دارد و هم هیچ تحقیق و تصمیم مهمی برایش صورت نمی‌گیرد، چرا عوارض اجتماعی و اقتصادی رو به افزایش است و همزمان برنامه‌های تشدید مشکلات اقتصادی و امنیتی و افزایش تشنجات هم دستور کار قرارمی‌گیرد، این خود نمود دیگری از اولویت‌های همزمان و همان مدیریت راهبردی است.

آیا در رسالت‌ها و تکالیف دینی، چیزی مقدم‌تر از رعایت حقوق شهروندی، آرامش آنها، استحکام فرهنگ، همدلی و مشارکت مردمی و تقویت بنیه مادی و معنوی مردم وجود دارد؟

*پژوهشگر مسائل اجتماعی

برچسب ها: گشت ارشاد
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۴۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
0
0
حجاب بهانه است سرهم بندی بدبختی مردم نشانه است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
0
0
شرف و وجدان و عقل و عدالت چیزهای ضروری اند که نایابند. دختران بواسطه مقنعه های ضخیم بخصوص در فصل گرما دچار ریزش مو و قارچ و کچلی شده اند. لااقل در مدرسه باید حق برداشتن روسری داشته باشند. ان مربی که موی دانش اموز را در مدرسه قیچی کرده بود خریت خود را ثابت کرده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
0
0
حجاب ربطی به حکومت ندارد اما حفظ ارزش پول و توسعه و رشد اقتصاد و اشتغال از وظایف فراموش شده انست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
0
0
خداوند ممکن است از گناه دختران بی حجاب بگذرد اما از جنایت انها که با اسید و گلوله دختران را مورد حمله قرار دادند، هرگز نخواهد گذشت و جهنم سوزان در انتظار انهاست.
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی