دیدارنیوز - بررسی تفاوت این استعفا و استعفاهای مورد تأیید افکار عمومی در ادوار گذشته مجلس، روشن خواهد کرد که معیارهای مثبت و مؤثر ارزیابیشدن یک استعفا چیست؟
علی تاجرنیا معتقد است که سابقه نماینده متقاضی استعفا، شمولیت موضوع استعفا و میزان اعتماد عمومی به مجموعه مجلس از جمله شاخصهای ارزیابی استعفاهاست. گفت: «مردم، رسانهها و کسانی که از بیرون مجلس در مورد نمایندگان قضاوت میکنند به این نگاه میکنند که نماینده متقاضی استعفا قبلا چقدر به مسائل مورد توجه مردم واکنش نشان داده و مطالبات آنان را پیگیری کرده است.
روشن است که اگر عملکرد نماینده در این زمینه مثبت ارزیابی شود، استعفای او نیز از سوی افکار عمومی اقدامی لازم و مفید به شمار میآید. در غیر این صورت نیز مردم استعفای او را پای خودنماییکردن میگذارند. به عنوان مثال آقای علی مطهری فارغ از اینکه چه گرایش سیاسیای دارد، نزد افکار عمومی به عنوان یک نماینده مسئول و حساس نسبت به مسائل مردم شناخته میشود. بنابراین اگر در مقطعی استعفا دهد، با او همدلی خواهد شد و کسی تصور نمیکند که در پی انجام یک اقدام نمایشی است».
وی افزود: «دومین عامل مؤثر در ارزیابی یک استعفا میزان اعتماد به مجموعه حاکمیت است. متأسفانه اکنون با کاهش اعتماد میان مردم و مسئولان در بخشهای مختلف مواجه هستیم. این مسئله چندان در اختیار نماینده استعفادهنده نیست. بهعبارتی وقتی اعتماد به مجلس به عنوان یک مرجع اثرگذار کاهش پیدا کرده باشد با استعفای نمایندگان آن نیز همراهی نمیشود حتی اگر آنها نمایندگان خوشسابقهای باشند و اقدامی براساس حسننیت انجام داده باشند».این نماینده پیشین مجلس با تأکید بر بحث شمولیت موضوع مورد اعتراض، گفت: «استعفا به خاطر مسائل منطقهای بیشتر نمایشی و پوپولیستی تلقی میشود».
وی با تأکید بر اینکه استعفاکردن از موضع نمایندگی مردم هیچ توجیهی ندارد، گفت: «حتی استعفای نمایندگان مجلس ششم نیز با وجود سیاسی و کلی بودن موضوع آنطور که انتظار میرفت مورد حمایت افکار عمومی قرار نگرفت. بخشی از این عدم حمایت به خاطر تبلیغات رسانهای بود و مردم را به این نتیجه رسانده بود که این موضوع به خود نمایندگان مربوط میشود نه مردم. به اعتقاد من استعفا در هر صورتی نقض عهد با رأیدهندگان است و توجیه ندارد مگر آنکه به یک تصمیمگیری جمعی درست ختم شود. هر نمایندهای که از مردم رأی گرفته باید در چهار سال وظایف نمایندگی خود را انجام دهد و اگر فکر میکند که به دلایلی قادر به انجام این کار نیست، باید برود. نه اینکه بحث استعفا را پیش بکشد و یک هفته بعد با وساطت دیگران به کار خود ادامه دهد. این کار حتما به اعتماد عمومی آسیب میزند».