دکتر احمد بخارایی در یادداشتی پس از انتخابات ۱۱ اسفندماه در ایران نوشت: بنا بر آنچه گذشت، اکثریت بالا یعنی حدود ۶۵ درصد مردم نسبت به نظام سیاسی انتقادات زیربنایی دارند و این رویه را قابل تداوم نمیدانند. این مسئلهی کوچکی نیست و شاید بتوان گفت: "حماسهی عدم مشارکت!"
دیدارنیوز _ احمد_بخارایی*: قبل از انتخابات گفته بودم نرخ مشارکت حدود ۴۰ درصد خواهد بود که مستنداتش در کانال تلگرامیام موجود است و اینک چنان شد که پیشبینی شده بود. حال اگر بپذیریم که درصد قابل توجهی از رأی دهندهها در شهرستانها وارد رقابت قومی و قبیلگی شده بودند و لزوماً مشارکت آنان به معنای تأیید روند کنونی نظام حکمرانی نیست و نیز اگر بپذیریم که درصد قابل توجهی از رأیها به واسطهی ترس از عدم مشارکت و ثبت نشدن کد ملی است بنابراین خوشبینانه حدود ۳۵ درصد واجدان اعطای رأی در انتخابات مجلس مشارکتی داشتند که کموبیش روند کنونی را تأیید میکنند.
یادمان باشد که این انتخابات کاملاً متمایز از انتخابات گذشته بود، زیرا از همهی اهرمهای دینی و سیاسی برای جلب مشارکت از سوی عناصر درجه یک نظام سیاسی بهره برده شده بود و گویی یک رأیگیری برای تثبیت یا مخالفت با نظام اسلامی است.
بنا بر آنچه گذشت، اکثریت بالا یعنی حدود ۶۵ درصد مردم نسبت به نظام سیاسی انتقادات زیربنایی دارند و این رویه را قابل تداوم نمیدانند. این مسئلهی کوچکی نیست و شاید بتوان گفت: "حماسهی عدم مشارکت!"
آقای خامنهای در سال ۸۰ گفته بودند که مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات "مایهی ننگ" است و نشانگر عدم اعتماد مردم به حاکمیت و نداشتن اعتبار نظام سیاسی و نبود امید مردم است، اینک و بر این اساس در مورد مشارکت ۳۵ درصدی در انتخابات مجلس چه میتوان گفت؟!
توجه: آنها که رأی ندادهاند لزوما "برانداز" نیستند، اما قطعاً "تحولجو" هستند. "تحولجویی" با تغییر "ماهیت ساختارها" در کنار افزایش سطح آگاهی مردم، شدنی است. حاکمیت، چشمها و گوشهایش را باز کند تا معترضان به سمت "براندازی" متمایل نشوند!
*جامعه شناس
منبع: کانال تلگرامی احمد بخارایی
مطلب مرتبط: