تیتر امروز

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
فردا، انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان است

قدرت راى دادن

علی دارابی، نویسنده و پژوهشگر در مطلبی با عنوان «قدرت راى دادن» درباره انتخابات ۱۱ اسفندماه نوشته است: با نیامدن و قهرکردن اتفاقى نمى‌افتد و وضع موجود تداوم مى‌یابد.

کد خبر: ۱۶۲۰۳۸
۱۹:۳۲ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۲

قدرت راى دادن

دیدارنیوز _ علی دارابی*: راى دادن راهى براى شنیده شدن صداى ملت است و این تعیین کننده‌ترین و قدرتمندترین جنبه دموکراسى و مردم سالارى است.

صندوق راى قانونى‌ترین و مدنى‌ترین شیوه ابراز عقیده و اظهار نظر شهروندان در مدیریت کشور است. موافقان وضع موجود براى تداوم وضعیت مدیریت موجود پاى صندوق راى مى‌آیند. همانطور که مخالفان و منتقدان وضع موجود براى تغییر و دگرگونى شرایط حاکم بر کشور و شیوه مدیریت بسیج مى شوند که مانع تداوم وضع موجود شوند.

مجلس شوراى اسلامى و خبرگان رهبرى دو نهاد مهم و موثر در کشور هستند که با آراى ما مردم شکل مى گیرد. قهر با صندوق راى و تحریم انتخابات شیوه اصلاح امور نیست. برخى احزاب و رجال سیاسى مى گویند براى آنکه حاکمان و مدیران جمهورى اسلامى بفهمند که شیوه کنونى مدیریت کشور پر ایراد، پرهزینه و ناموفق و ناکار آمد است "قهر با صندوق و تحریم انتخابات" صداى رسا و بلند منتقدان و مخالفان است که به وضوح باید فهم شود. این استدلال درست نیست چرا که با نیامدن و قهرکردن اتفاقى نمى‌افتد و وضع موجود تداوم مى‌یابد.

افزون بر این کم دشمن نداریم که مشارکت پایین را دلیل و نشانه اى از گسست و فاصله مردم با حکومت تفسیر مى‌کنند و قدرت‌هاى سلطه گر هم مناسبات خود با کشور مان را بر مبناى همین مشارکت تعین مى‌کنند. رابطه معنادارى میان افزایش مشارکت در انتخابات و کاهش تهدیدات دشمنان علیه کشور وجود دارد.

اگر می‌خواهیم مجلس قدرتمندى شکل گیرد، تمرکز قانون گذارى در کشور بوجود آید، اصل تفکیک قوا عمل شود. نظارت‌هاى موثر و شفافیت قانونمند در اداره کشور حاکم شود، راه آن از انتخابات مى‌گذرد. انتخاب نمایندگان متخصص، با تجربه مدیریتى و اجرایی، پاکدست و کارآمد، وقت گذار براى انجام وظایف، نمایندگانى که عملکرد و گذشته آن‌ها اثبات کند اهل باند بازى نیستند، چرب و شیرین زمانه آن‌ها و خانواده آن‌ها را وابسته نمى‌کند، قانونگرا و مردمى باشند قادر خواهند بود از شان مجلس و نمایندگى آن دفاع کنند و این گونه مى‌توان انتظار داشت که چنین مجلسى در راس امور باشد. روز جمعه یازدهم اسفند روز انتخابات است. هر آنچه را نمى‌خواهیم و هر آنچه را که می‌خواهیم با راى من و شما ایجاد می‌شود. به قدرت راى خود باور داشته باشیم.

*دانشیار دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی