هانی تحویلزاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نسبت به بروز کمبود شیرخشک در کشور هشدار داد و گفت: از آنجایی که مصرف ارزی کل تولید داخلی شیرخشک سالانه ۲۲۰ میلیون دلار برآورد میشود تولیدکنندگان شیرخشک در حال حاضر فاقد توان مالی مورد نیاز برای خرید مواد اولیه به مقدار لازم و کافی هستند.
دیدارنیوز: رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک با بیان این که تولیدکنندگان شیرخشک اطفال با کمبود نقدینگی بسیار جدی مواجه شدهاند؛ دو درخواست تولیدکنندگان از بانک مرکزی و مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از کمبود شیرخشک را تشریح کرد.
هانی تحویلزاده ضمن هشدار نسبت به بروز کمبود شیرخشک در کشور اظهار کرد: اخیراً ارز مورد نیاز برای تأمین مواد اولیه شیرخشک اطفال از ۴۲۰۰۰ ریال به ۲۸۵۰۰۰ ریال افزایش یافته است و تولیدکنندگان شیرخشک اطفال هماکنون با کمبود نقدینگی بسیار جدی جهت تسویه مابهالتفاوت مواد اولیه قبلی و خرید مواد جدید مواجه شدهاند.
وی افزود: به دنبال افزایش هفت برابری نرخ ارز واردات مواد اولیه شیرخشک اطفال از ۴۲۰۰۰ ریال به ۲۸۵۰۰۰ ریال، این امر موانع و مشکلاتی برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد کرده است به این معنا که نقدینگی لازم برای خرید مواد اولیه با نرخ ارز ۲۸۵۰۰۰ ریالی نسبت به قبل به میزان ۷ برابر افزایش یافته است که تامین این حجم از نقدینگی برای کارخانجات به هیچ عنوان میسر نیست.
تحویل زاده ادامه داد: از آنجایی که مصرف ارزی کل تولید داخلی شیرخشک سالانه ۲۲۰ میلیون دلار برآورد میشود تولیدکنندگان شیرخشک در حال حاضر فاقد توان مالی مورد نیاز برای خرید مواد اولیه به مقدار لازم و کافی هستند.
وی گفت: در همین راستا طی نامهای به ریاست بانک مرکزی و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درخواستهای خود را مطرح کردهایم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک تصریح کرد: از بانک مرکزی درخواست کردهایم که به منظور ممانعت از بروز هرگونه کمبود در عرصه تولید و عرضه شیرخشک اطفال، جهت تسویه حساب ما به التفاوت نرخ ارز برای مواد اولیه موجود در کارخانجات و یا در حال حمل یا ترخیص از گمرک هشت ماه فرصت داده شود تا در خلال این مدت، تولید کنندگان بتوانند از محل فروش کالا به قیمت جدید، بدهی خود را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه در روزهای پایانی سال و حتی دو ماه اول سال جدید، نظام بانکی کشور قادر به تخصیص تسهیلات جدید نیست، به منظور جلوگیری از هرگونه وقفه در تامین مواد اولیه شیر خشک اطفال و به عنوان یک راه حل فوری، درخواست کردیم که به بانکهای عامل این اجازه داده شود تا وجه ریالی ثبت سفارشات مربوط به مواد اولیه را پس از ۸ ماه از تولیدکننده اخذ کنند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک خاطرنشان کرد: همچنین هم اکنون که بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس شورای اسلامی تحت بررسی نمایندگان قرار دارد؛ از ریاست کمیسیون بهداشت درخواست کردهایم که اعتبار یا تسهیلات بانکی به میزان ۵/۵ همت جهت خرید مواد اولیه برای تولیدکنندگان شیرخشک در بودجه مذکور پیش بینی و تخصیص داده شود؛ همچنین با توجه به اینکه چرخه بازگشت سرمایه از زمان خرید ارز تا دریافت وجه کالای فروخته شده از شرکت پخش حدودا ۸ ماه به طول میانجامد اعتبار یا تسهیلات بانکی مذکور نیز ظرف مدت ۸ ماه تسویه شود.