تیتر امروز

انتخابات آمریکا؛ اولین نتایج رسمی چه زمانی منتشر می‌شود؟
ترامپ یا هریس در کاخ سفید (این گزارش بروز رسانی می‌شود)

انتخابات آمریکا؛ اولین نتایج رسمی چه زمانی منتشر می‌شود؟

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.
آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

این چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود به سراغ عبدالرضا داوری رفت او که این روز‌ها به عنوان فعال فضای مجازی شناخته می‌شود، عناوینی چون قائم مقام پیشین خبرگزاری ایرنا، مشاور رسانه‌ی محمود...

جزییات یارانه برای کودکان دارای اختلال رشد ۵ دهک اول

احمد اسمعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره جزییات یارانه یک میلیونی برای کودکان دارای اختلال رشد ۵ دهک اول گفت: در صورتی که کودک جزو ۵ دهک اول باشد ماهانه یک میلیون تومان و برای دهک درآمدی ۶ و ۷ ماهانه ۶۰۰ هزارتومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

کد خبر: ۱۶۱۲۷۵
۱۰:۱۵ - ۲۷ دی ۱۴۰۲

جزییات یارانه برای کودکان دارای اختلال رشد ۵ دهک اول

دیدارنیوز: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تشریح جزئیات اجرای طرح امنیت غذایی و هدف‌گذاری کاهش آمار سوء تغذیه طی پنج سال، گفت: «اختلال رشد» مهم‌ترین معیار ورود به این طرح است و در صورتی که کودک جزو ۵ دهک اول باشد ماهانه یک میلیون تومان و برای دهک درآمدی ۶ و ۷ ماهانه ۶۰۰ هزارتومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

احمد اسمعیل‌زاده، درباره جزئیات اجرای طرح امنیت غذایی، گفت: این برنامه از مهرماه سال جاری با همکاری وزارت رفاه آغاز شده است. روند به این صورت است که کودکان ۶ ماه تا ۵ سالی که به مراکز بهداشتی _ درمانی سراسر کشور مراجعه می‌کنند توسط بهورزان، مراقبین و کارشناسان تغذیه ارزیابی می‌شوند و اگر حائز شرایط باشند، کد ملی آن‌ها توسط ما به وزارت رفاه ارائه می‌شود تا مورد حمایت قرار گیرند.

معیار حمایت از کودکان در طرح امنیت غذایی چیست؟

وی با اشاره به اینکه «اختلال رشد» مهم‌ترین مبنا و معیار ورود افراد به این طرح است، تصریح کرد: در واقع اگر کودکی در این بازه سنی بر اساس معیار‌های ما دچار اختلال رشد تشخیص داده شود باید مورد حمایت این طرح قرار گیرد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: اختلال رشد یعنی اینکه کودک بر اساس منحنی‌های سنی و جنسی، وزن‌گیری خوبی نسبت به قد و یا سن خود ندارد و یا قدش نسبت به سنش کوتاه‌تر است.

وی تاکید کرد: وزارت رفاه این کودکان را از نظر اقتصادی در سامانه معیشتی خود ارزیابی می‌کند که مشخص شود آیا این کودک به دلیل مشکلات اقتصادی دچار اختلال رشد شده یا خیر؟ اگر خانواده این کودک در دهک درآمدی یک تا ۷ باشند، کودک حائز قرارگیری در پوشش این برنامه است. در صورتی که خانواده کودک در دهک درآمدی ۸ به بعد باشند، کودک تحت پوشش طرح امنیت غذایی نخواهد بود و تنها کارشناسان ما به والدین آموزش می‌دهند که چه تغذیه‌ای مناسب وی است.

او با اشاره به اینکه همان ۷ دهک اول نیز تقسیم بندی می‌شوند، توضیح داد: در صورتی که کودک جزو ۵ دهک اول باشد ماهانه یک میلیون تومان و برای دهک درآمدی ۶ و ۷ ماهانه ۶۰۰ هزارتومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

تعیین اقلام غذایی موجود در طرح توسط وزارت بهداشت

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: این اعتبار ماهانه در کارت الکترونیکی شارژ می‌شود و خانواده این کودکان تنها می‌توانند اقلام غذایی که ما مشخص کردیم را خریداری کنند.

به گفته وی، اقلام غذایی تعیین شده توسط وزارت بهداشت برای طرح امنیت غذایی مبتنی بر اقلام غذایی تامین کننده کالری و پروتئین مانند لبنیات، انواع گوشت، برنج، ماکارونی، تخم مرغ و ... است.

ارزیابی سه ماهه وضعیت رشد کودکان

وی افزود: کودکانی که مشمول این بسته حمایتی شوند هر سه ماه یکبار توسط کارشناسان بهداشت ما ارزیابی می‌شوند و اگر روند مثبتی در تغذیه آن‌ها مشاهده نشود در طی ۶ ماه از این برنامه خارج می‌شوند، زیرا هدف این برنامه این است که اقلام غذایی برای بهبود تغذیه کودک مصرف شود تا وضعیت تغذیه او به شرایط مطلوب برسد.

حمایت تغذیه‌ای از ۱۳۵هزار کودک تاکنون

اسمعیل‌زاده با بیان اینکه تاکنون ۱۳۵ هزار کودک تحت این حمایت تغذیه‌ای قرار گرفتند، بیان کرد: الان بیش از ۸۵ درصد کسانی که واجد شرایط هستند تحت پوشش قرار گرفتند؛ درصدی که هنوز تحت پوشش نیستند احتمالا هنوز به مراکز ما مراجعه نکردند. در این طرح حتی کودکان با سوء تغذیه خفیف و متوسط هم تحت پوشش رفته‌اند.

به گفته وی، آمار کودکان تحت پوشش طرح امنیت غذایی در استان‌های کمتر برخوردار بالاتر است.

او تاکید کرد: از نظر اجرایی برخی مشکلات کوچک وجود دارد و هنوز برخی مردم و فروشگاه‌ها از این طرح اطلاع کافی ندارند، اما به طور کلی برنامه رضایت‌بخش است.

ارائه گزارش عملکرد ۶ ماهه به سازمان برنامه و بودجه

وی با اشاره به اینکه قرار است وزارت بهداشت هر ۶ ماه یکبار بابت اجرای این برنامه به سازمان برنامه و بودجه گزارش عملکرد ارائه دهد، تصریح کرد: اگر شاخص‌ها رضایت‌بخش باشد دولت سال‌های بعد حمایت خود از این طرح را دوچندان خواهد کرد. امیدواریم این طرح بتواند در پنج سال آتی آمار سوء تغذیه ما را به شکل چشمگیری کاهش دهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره علت انتخاب گروه سنی ۶ ماه تا ۵ سال برای تحت حمایت قرار گرفتن در این طرح، توضیح داد: در این بازه سنی سرعت رشد بسیار سریع است و تکامل جسمی و مغزی اتفاق می‌افتد و نوع تغذیه در این سنین برای سال‌های بعدی زندگی هم بسیار حائز اهمیت است.

چاقی و اضافه وزن مشکل کودکان مدرسه‌ای

او در عین حال نیز گفت: در گروه سنی کودکان مدرسه‌ای، اختلال رشد مشکل جدی ما نیست و آنجا بیشتر مشکل اضافه وزن و چاقی را داریم که در این زمینه هم برنامه‌های متعددی را با وزارت آموزش و پرورش دنبال می‌کنیم.

به گفته وی، اجرای طرح «یسنا» برای حمایت غذایی از مادران باردار و شیرده نیز با کمک وزارت رفاه و وزارت بهداشت در حال اجرا است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی