
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده فساد بزرگ و میلیاردی چای گفت: در این پرونده برخی مدیران با قرارهای صادره تأمینی در بازداشت هستند.
دیدارنیوز: سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده فساد چای با بیان اینکه نسبت به قصور و ترک فعل دستگاههای اجرایی و نظارتی ورود خواهیم کرد، گفت: در این پرونده برخی مدیران با قرارهای صادره تأمینی در بازداشت هستند.
مسعود ستایشی؛ سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز (سهشنبه ۱۴ آذر) در تشریح مهمترین اقدامات دستگاه قضایی در مدت دو هفته گذشته، کشف فساد بزرگ اخیر را مورد اشاره قرار داد و در این باره گفت: مجموعه دستگاههای حاکمیتی در راه مبارزه با فساد اراده دارند با این حال متأسفانه چند روز قبل با خبر فساد مواجه شدیم و اعلام خبر کشف فسادی دیگر در کشور که از مدتها قبل مورد رصد و تعقیب مسئولان اجرایی و قضایی را به همراه داشت، خاطر مردم را مکدر کرد.
مطلب مرتبط:
سکوت مجلس در بزرگترین رسوایی و اختلاس در دولت سیزدهم
وی افزود: منشأ این فساد گرچه از سوی شرکت خصوصی غیردولتی شکل گرفت، اما در بخشهای ذیمدخل همکاریهایی با آن شرکت صورت پذیرفته بود تا مقدار قابل توجهی ارز و منابع ملی به این موضوع تخصیص یابد که در محل خود صرف نشده و موجبات ایجاد فساد در بخشهای دیگر را فراهم کرد.
ستایشی اظهار کرد: قوه قضاییه با پیگیریهای ضدفساد خود و همکاریهای چندوجهی با دستگاههای دولتی و ضابطین قضایی، به محض کشف سرنخهای فساد مصمم است تا پرونده را تا استیفای حقوق ملت وفق موازین قانونی تلاش کند.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: اراده دستگاه قضایی آن است که امر پیشگیری و مبارزه با فساد را همزمان و توأمان پیگیری کند و اجازه ندهد که پرونده دچار اطاله دادرسی شود.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: اهتمام قوه قضاییه و سایر دستگاههای ذیمدخل نسبت به کشف و جلوگیری از ادامه یافتن آن و ریشهکنی گلوگاههای فساد، امری مطلوب و نشانگر آن است که مبارزه با فساد در کشور به صورت سیستمی ادامه خواهد یافت.
ستایشی گفت: نسبت به قصور و ترک فعل دستگاههای اجرایی و نظارتی ورود کرده و بررسیهای فنی را انجام خواهیم داد.
مطلب مرتبط:
چهره پنهان مافیای «دبش»؛ بخش بزرگی از تخلف در دو سال اخیر!
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در این پرونده برخی مدیران با قرارهای صادره تأمینی در بازداشت هستند و برخی دیگر با تأمین قرارهای متناسب آزاد هستند. به محض تکمیل تحقیقات و شرایط قانونی برای اطلاعرسانی اطلاعات واصله به آگاهی مردم خواهیم رساند.
طبری در زندان است
سخنگوی قوه قضاییه سپس درباره برخی پروندههای بزرگ قضایی مرتبط با طبری، زنگنه و هاشمی گفت: آخرین وضعیت شرایط پرونده اکبر طبری اینگونه است که پرونده در اجرای احکام و طبری در حال تحمل کیفر است.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده زنگنه و هاشمی هم گفت: این پرونده با ۱۴ متهم در دادگاه کیفری یک استان تهران در حال رسیدگی است. شش نفر از متهمین این پرونده به اتهام اختلاس و ارتشا و کلاهبرداری محکوم هستند و پرونده در دادگاه تجدیدنظر خواهی است. اما نسبت به هشت متهم دیگر که زنگنه و هاشمی هم میان آنها هستند پرونده در حال رسیدگی است.
آمادگی قوه قضاییه برای دریافت انتقادات و راهکارهای جنبشهای دانشجویی
ستایشی سپس با اشاره به هفته گرامیداشت دانشجو گفت: هر ساله ایام منتهی به ۱۶ آذر ماه یادآوری بیماریهای عمیق دانشجویی و تداعیکننده ایستادگیهای فهیم دانشجویان در برابر استکبار بوده است. اساس برخواستن جنبش دانشجویی نفی وابستگیهای فکری و عملی به بیگانگان بهویژه دولت تروریستی آمریکاست و امروز همراه با جهاد علمی و جنبش نرمافزاری آینده فکری کشور را تضمین کرده است.
وی افزود: قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران مهیا و آماده است تا مطالبات جنبش دانشجویی و انتقادات و پیشنهادات برای بهبود ساختار را به گوش جان بپذیرد تا از آن برای حل مشکلات کشور استفاده کند.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین با تبریک روز مجلس این روز را یادآور رشادتهای شهید مدرس در دفاع از حقوق ملت ایران عنوان کرد و نظام جمهوری اسلامی ایران را الگویی بینظیر از مردمسالاری دینی دانست و گفت: محلس نمادی ویژه از مردمسالاری است و مقام معظم رهبری مجلس را امید نظام و مظهر اقتدار ملت نامیدهاند.
نمیتوان تصمیمی که متضمن حق و تکلیف فرد است را محرمانه کرد
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه درباره اینکه آیا میتوان موضوعی که حق و تکلیف دیگران در آن دیده شده را محرمانه تلقی کرد، با اشاره به ماده ۱۱ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: تصمیمی که متضمن اطلاع فرد است را نمیتوان با مهر محرمانه به جایی ابلاغ کرد و به نظر میرسد اگر محرمانه باشد با حقوق افراد تعارض دارد.
وی افزود: اما تشخیص محرمانه و طبقهبندی بودن اسناد به عهده واضع است و ما باید به اراده او توجه کنیم.
اقدامات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در خصوص اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی در فضای مجازی
ستایشی در ادامه درباره اهمیت و شیوه اجرای فهرست مصادیق محتوای مجرمانه با عنوان محتوای مرتبط با رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: دیدید که رژیم صهیونیستی در حمله مجدد چه کارها و جنایاتی را انجام داد. هرچند که تلفات بسیار سنگینی در درگیریها متحمل شدند، ولی ما هم تکالیفی در قبال این جنایات داریم.
وی افزود: رژیم صهیونیستی علاوه بر جنایاتی که در غزه و کرانه باختری و جنوب لبنان نسبت به مردم فلسطین کرده، مبادرت به کودککشی و زنکشی کرده و خانهها را ویران کرده است. این رژیم منحوس نسلکشی کرده و اقدامات در فضای مجازی نیز مشغول اقدامات مجرمانه است و با راهاندازی سکوهای نرمافزاری و جمعآوری اطلاعات، اقدامات خصمانه خود علیه ملت بزرگوار ایران و آزادیهای جهان انجام داده و بر آن استمرار دارد.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: بر همین اساس مجلس در سال ۱۳۹۹ قانونی را برای مقابله با اقدامات خصمانه صهیونیستی به تصویب رساند. در اجرای این قانون، کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، مصداقهایی از این قانون که در فضای مجازی قابل وقوع و شناسایی بود را در ۸ بند محتوای مجرمانه با رژیم صهیونیستی تعیین و ابلاغ و پس از آن بروزرسانی کرد. امیدواریم که با پیگیری کارگروه مذکور با اقدامات مجرمانه و ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی مقابله شود و اهداف شوم این رژیم جنایتکار را خنثی کنیم.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه درباره ممنوعالخروجی افراد
ستایشی در بخش دیگری از این نشست درباره ممنوعالخروجیها بیان کرد: ممنونالخروج شدن از سه طریق انجام میشود، برخی بر اساس دعوای کیفری است و به اقتضای شرایط به فرد ابلاغ میشود.
وی ادامه داد: در برخی مواقع نیز فرد متهم تحت تعقیب قانونی است و دسترسی به او نیست، اما این ممنوعالخروجی ابلاغ میشود. برخی دیگر نیز به اتهام بدهی مالی و امور بانکی ممنوعالخروج میشوند.
ستایشی گفت: تا کنون الزامی به اطلاعرسانی در این خصوص نبوده است، اما حسب دستور رئیس قوه قضاییه و نیز مصوبه اخیر مجلس ممنوعالخروجی اطلاعرسانی میشود.
ارسال پرونده فروش بدون مجوز دارو به دادسرای انقلاب
ستایشی همچنین دریاره اقدامات قضایی برای برخورد با فروش بدون مجوز دارو در پلتفرمها گفت: در این رابطه با رئیس سازمان غذا و دارو صحبت کردهام. نظارت بر عرضه و فروش داروهای قاچاق بر عهده سازمان غذا و داروست و ما هم بر اساس گزارشهایی که از غذا و دار داشتیم، این گزارشها را ارجاع کردیم.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: گزارشهایی از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران ارسال شده که پرونده گزارشها را به دادسرای انقلاب ویژه رسیدگی به جرائم پزشکی ارسال کردیم. پس از ارجاع پرونده و پس از تحقیقات کامل و جامع صورت گرفته از سوی ضابط مربوطه دو سکو مورد تعقیب کیفری قرار گرفتند و پس از صدور جلب دادرسی مدیران و داروخانههایی که با آنها همکاری داشتند به اتهام حمل و فروش و نگهداری داروهای قاچاق صادر شده و به دادگاه انقلاب ارسال شده است. بعضاً مداخله در امر پزشکی و فروش داروهای سقط جنین و داروهای غیرمجاز بوده است که کیفرخواستی صادر شده و به مرجع صالح قضایی ارجاع میشود.
وی تأکید کرد: از رئیس سازمان غذا و دارو قول گرفتم با جدیت نسبت به این موضوع ورود کنند و اگر پروندهای ارسال شد ما هم برای پیگیری قضایی آن ورود میکنیم.
وضعیت توماج صالحی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا در مقطعی توماج صالحی آزاد شد؟ گفت: قبلا توضیح دادم و گفتم رای اولیه چگونه بوده است. گفتم پرونده به دیوان عالی رفت و براساس جواز قانونی، قانونگذار نسبت به دادنامه بدوی شعبه دیوان عالی دادنامه را نقض کرد و پرونده الان متضمن رای است. دادگاه به تکلیف قانونی عمل کرده است و با توجه به اینکه قرار بازداشت بوده، قرار فک و با وثیقه ازاد شد.
ستایشی افزود: انتظارمان این است کسانی که مورد رافت قرار میگیرند دوباره مرتکب جرم نشوند، اما دیدید که ایشان بعد از آزادی در یکی از شهرستانهای استان شمالی نکاتی را گفت و براساس تکلیفی که دادسرای مربوطه داشت، این فرد را احضار و اتهامات جدید را به او تفهیم و قرار قانونی وثیقه نسبت به اتهامات جدید صادر کرد و براساس پروندهای که قبلا مفتوح بوده نیز آن قرار را تشدید کرد. او اکنون با قرار بازداشت موقت در زندان است و پس از رسیدگی به پرونده که با سرعت انجام میشود آن را اطلاع رسانی میکنیم.