تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
دوازدهمین برنامه «با فرهنگ» در گفت‌و‌گو با پژوهشگر جشن‌های فراموش‌شده ایرانی

میثم حسین‌خانی: جشن یلدا عامل وفاق و اتحاد مردم است/ آیین‌های سوگواری (سوم، هفتم، ماه و سال) از یهودیت آمده‌اند

تازه‌ترین برنامه‌ بافرهنگ به میزبانی حسین قنواتی با موضوع «جشن‌های فراموش شده و فرهنگ» به گفت‌وگو با دکتر میثم حسین‌خانی، دکترای ادبیات و پژوهشگر جشن‌ها و آبین‌های ایرانی اختصاص یافته است.

کد خبر: ۱۵۸۹۳۰
۲۰:۰۱ - ۰۳ آذر ۱۴۰۲

میثم حسین‌خانی با فرهنگ

 

دیدارنیوز ـ حسین قنواتی: در دوازدهمین برنامه‌ «با فرهنگ» از دیدار نیوز، میزبان دکتر میثم حسین‌خانی، دکترای ادبیات و پژوهشگر جشن‌ها و آبین‌های فراموش شده‌ی ایرانی بودم و در موضوع «فرهنگ‌ها و جشن‌های فراموش شده» به گفت‌وگو نشستیم. 

این گفت‌وگو با توجه به واکنش‌ها به نام‌گذاری اخیر برای شب یلدا در گاه‌شمار ایران، با اشاره به این رویداد آغاز می‌شود. دکتر حسین‌خانی در این رابطه معتقد است که اگر خِرَدورز باشیم، جشن‌های ملی مانند آیین شب یلدا می‌تواند سبب وفاق و همدلی و اتحاد میان مردم باشد.

این پژوهشگر متون کهن و ادبی پیرامون جشن‌های فراموش شده سپس به جشن‌های «گل‌افشان» و «شادگلی» می‌پردازد که از فرهنگ ایران به اطراف کشور به ویژه فرهنگ اعراب راه یافته‌اند.

وی همچنین به جشن‌ها و مسابقات رایج در فرهنگ ایران می‌گوید که مردم کمتر از آن با خبرند. «شاطران» و «آب‌پاشان» از جمله‌ی این جشن‌ها هستند که حسین‌خانی به تشریح آن‌ها می‌پردازد.

ویدیو این گفت‌و‌گو را در اینجا و کانال آپارات و یوتیوب دیدار ببینید

او در مورد آیین‌های سوگواری که امروز رایج است نیز توضیح می‌دهد که مراسم‌های سوم و هفتم، سپس ماه (چهلم در فرهنگ امروز) و سال، جزو واردات فرهنگی است که از آن به عنوان «اسراییلیات» یاد می‌شود و از فرهنگ دینی یهودی به رسوم اسلامی و امروزی ما آمده‌اند.

حسین‌خانی توقف در سوگواری در آیین فرهنگی و دینی زرتشتی ما را از مواردی می‌داند که دین باستانی ایرانیان نادرست می‌دانسته است.

میثم حسین‌خانی برنامه با فرهنگ

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی