تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
افزایش قیمت‌ ناگهانی در دولت سیزدهم ادامه دارد

دلیل گرانی شدید گوجه و خیار چیست؟

بازار میوه و تره‌بار باز هم دستخوش نوسان شده و قبل از ورود به روز‌های سرد سال بار دیگر قیمت گوجه و خیار تا دو برابر افزایش یافته است!

کد خبر: ۱۵۸۵۵۲
۱۹:۵۲ - ۲۳ آبان ۱۴۰۲

دلیل گرانی گوجه و خیار چیست؟

دیدارنیوز: در روز‌های اخیر قیمت گوجه، خیار و فلفل دلمه افزایش دو برابری داشته است. عباس مرادیان، نایب رئیس اتحادیه میوه و سبزی، علت این افزایش را صادرات به عراق و عدم بررسی بازار از سوی مدیران وزارت جهاد کشاورزی می‌داند.

بازار میوه و تره‌بار باز هم دستخوش نوسان شده است و قبل از ورود به روز‌های سرد سال بار دیگر قیمت گوجه و خیار تا دو برابر افزایش یافته است. در حالی که تقریبا در تمام حوزه‌های کشاورزی انجمن و اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان وجود دارد، اما این تشکل‌های بخش خصوصی هیچ جایگاهی در تصمیم‌گیری‌های تولید و بازار ندارند.

برای مدیران وزارت جهاد کشاورزی این امر مشتبه شده است که تنها راه کنترل بازار، باز و بسته کردن مرزهاست. وقتی کالا مازاد باشد و قیمت‌ها ارزان، صادرات آزاد می‌شود. وقتی کالا و محصولات کم شود، جلوی صادرات گرفته می‌شود. در این گونه تصمیم‌گیری‌ها، برنامه‌ریزی هیچ‌گونه جایگاهی ندارد و همه چیز وابسته به شرایط است. در این بین صادر کننده یا تولید کننده هم نمی‌داند که چه سیاستی در پیش باید بگیرد و همه چیز را باید به قضا و قدر بسپارد.

کاهش تولید صیفی‌جات

عباس مرادیان، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، در خصوص وضعیت بازار گفت: در این وقت از سال عمده محصولات کشاورزی از جنوب کشور تامین می‌شود و میزان تولید و برداشت تمام صیفی‌جات نسبت به شش ماه اول سال کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، برخی مسائل مانند خشکسالی، بسته شدن جاده بر اثر برف، بوران یا طوفان، سرمازدگی محصول و یا آفت دیگر مشکلات شش ماه دوم سال است که تولیدکننده و فروشنده باید انتظار آن‌ها را داشته باشد.

او در خصوص افزایش قیمت برخی صیفی‌جات در هفته اخیر گفت: سه محصول خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمه با افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به هفته قبل روبه‌رو شدند. طوری‌که قیمت گوجه فرنگی از ۸۰۰۰ به ۲۵ هزار تومان و خیار نیز از ۱۰ هزار به ۲۰ هزار تا ۲۲ هزار تومان در میادین میوه و تره بار رسیده و پیش‌بینی می‌شود این روند افزایشی همچنان ادامه داشته باشد.

وی ادامه داد: دلیل اصلی این افزایش قیمت صادرات است. طوری‌که میزان گوجه فرنگی و خیاری که روزانه به پایانه‌های مرزی عراق می‌رود بیش از مقداری است که به بازار‌های تهران می‌رسد. با توجه به کاهش ارزش پول ملی از تولیدکننده تا خودرو‌های حمل و نقل دنبال این هستند که صادرات کنند.

این فعال صنفی تصریح کرد: سیاست صادرات در این حوزه معمولا این‌گونه است که در صورت وجود محصول مازاد اجازه صادرات داده می‌شود، اما از همان ابتدا مشخص بود که در این وقت سال ما به زحمت خواهیم توانست گوجه و خیار داخلی را تامین کنیم. بر این اساس اصلا انتظار صادرات را نداشتیم، اما به‌یک‌باره اجازه صادر شد؛ آن هم بدون آنکه با ما یا سایر تشکل‌ها یا اتحادیه‌ها مشورت شود.

دولت اعتقادی به اتحادیه و تشکل‌ها ندارند

مرادیان افزود: ماهیت اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی دادن مشورت به وزارتخانه‌ها و دولت است؛ اما متاسفانه افرادی که پشت میز نشسته‌اند و در مورد صادرات محصولات کشاورزی تصمیم می‌گیرند، هیچ آشنایی با این حوزه ندارند و حتی به خود زحمت نمی‌دهند که از ما بپرسند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر از ما نظرخواهی می‌شد به آن‌ها می‌گفتیم محصول مازادی در بخش خیار و گوجه نداریم. اما سیب‌زمینی و پیاز زیاد است و برای جلوگیری از ورشکست شدن کشاورزان و ضرردهی آن‌ها صادرات این محصولات را پیگیری کنید. امروز سیب‌زمینی روی زمین کیلویی ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان است و حتی برای کشاورز برداشت آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد؛ متاسفانه امسال تمام کشاورزانی که این دو محصول را کاشتند ضرر هنگفتی کردند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
آیت الله یعقوب محمدی دیوان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
0
1
بسمه تعالی
دانش خارق العاده و اعجاب انگیز اهل بیت(ع)
به قلم: یعقوب بن علی بن حسین بن محمد متخلص به «یعقوب محمدی دیوان»

عَنِ اَلصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: كَانَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَأْكُلُ اَلْقِثَّاءَ بِالْمِلْحِ وَ قَالَ إِذَا أَكَلْتُمُ اَلْقِثَّاءَ فَكُلُوهُ مِنْ أَسْفَلِهِ فَإِنَّهُ أَعْظَمُ لِلْبَرَكَةِ؛

امام صادق عليه السّلام فرمود: رسول خدا (ص) خيار را با نمك ميل مى‌كرد و فرمود خيار را از پایین و قسمت تلخ آن بخوريد به درستی كه آن بركت عظیمی دارد.

مکارم الأخلاق ج۱ ص۱۸۵

سر خیار قسمت گلدار آن است و ته خیار تلخ است؛ پس قسمت تلخ خیار چه برکت اعظمی می تواند داشته باشد؟

قسمت انتهایی خیار که تلخ و بعضاً بسیار تلخ است حاوی یک نوع ماده شیمیایی موسوم به «کوکوربیتاسین» (Cucurbitacins) است. دانشمندان کشف کرده اند که این ماده «ضد سرطان» بوده و در درمان بیماری سرطان موثر است. پژوهشهای انجام گرفته با عنوان (کوکوربیتاسین- یک هدف امیدوارکننده برای درمان سرطان: Cucurbitacins – A Promising Target for Cancer Therapy) در وب سایتهای مرجع در دسترس علماء، پزشکان، پژوهشگران و آحاد ملت کبیر ایران قرار دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
احسنت
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی