تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
بررسی واكنش‌ فعالان سیاسی به اظهارات یکی از اعضای نزدیک به جبهه پایداری

ما فرزندان ایرانیم

اظهارات بحث‌برانگیز منصوره معصومی‌اصل یکی از اعضای جریان شریان (نزدیک به جبهه پایداری) در صداوسیمای جمهوری اسلامی با واکنش‌های زیادی همراه بوده است. در این رابطه برخی فعالان اصلاح‌طلب گفته‌اند که ایران مال تمام ایرانی‌ها و اقوام آن است و مطلق به حزب یا جریان خاصی نیست.

کد خبر: ۱۵۸۱۴۶
۱۴:۱۲ - ۱۵ آبان ۱۴۰۲

ما فرزندان ایرانیم

دیدارنیوز: «این مملکت مال حزب‌اللهی‌هاست.» این عباراتی است که روز گذشته در یکی از برنامه‌های شبکه افق صدا و سیما به نقل از منصوره معصومی‌اصل یکی از اعضای جریان شریان (نزدیک به جبهه پایداری) مطرح و به سرعت در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد. عباراتی که فرسنگ‌ها فاصله با قرائتی دارد که امام (ره) در خصوص میزان بودن رای ملت، مشارکت همه ایرانیان در تصمیم‌سازی‌ها و پرهیز از قطب‌بندی‌های رایج خودی و غیرخودی مطرح کرده است. گفتمانی برآمده از اندیشه مصباحیون که ضمن بی‌توجهی به رای و خواسته مردم، زمینه سیطره اقلیتی محدود را برنامه‌ریزی می‌کند.

معصومی‌اصل شنبه‌شب، اما در انتقاد به رویه شبکه افق در دعوت از همه طیف‌ها درباره جنگ غزه گفت: «چرا ابطحی و آذری‌جهرمی را به تلویزیون دعوت می‌کنید؟... به ما می‌گویند اینقدر می‌گویند صداوسیما فقط حزب‌اللهی‌ها را می‌آورد... خب بگند. این مملکت مال حزب‌اللهی‌هاست...» در ویدیوی دیگر، او به یکی دیگر از مهمانان صداوسیما می‌تازد و می‌گوید: «آخه صداوسیما یک مهمان دعوت می‌کند که لباس رسول خدا به تن دارد و خیلی مرموز می‌گوید ما عرب نیستیم؛ لباس رسول خدا که یک عرب است، تن تو است.» در ویدیوی دیگری که چندین هفته پیش در فضای مجازی تحت عنوان اظهارات یک فعال اصولگرا منتشر شد، او خواستار افزایش «سواد سیاسی» جامعه شده و تاکید می‌کند که «ایران ۸ تا ۱۰ سال آینده بهشت روی زمین خواهد شد؛ تازه من ارفاق کردم.» در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ هم ویدیوی دیگری در صفحه اینستاگرام معصومی منتشر شد؛ ویدیویی که در آن، دختری کوچک، فائزه هاشمی را به مناظره فرا می‌خواند. این دختر، اما فرزند منصوره معصومی بود.

پس از آنکه فائزه هاشمی، دعوت به مناظره را پذیرفت، او گفت: «سلام فائزه خانم، من امروز در سایت‌ها دیدم شما پیشنهاد مناظره با من را قبول کردید و آماده مناظره با من شدید. به قول خودتان شما کاندیدای ریاست‌جمهوری هستید و شما می‌توانید از مناظره با من سوءاستفاده کنید و من این فرصت را به شما نمی‌دهم و البته شما قطعا باید رد‌صلاحیت شوید. ان‌شاءا... مناظره ما باشد برای بعد از انتخابات. آهان، راستی من فصل امتحاناتم است و باید امتحاناتم را خوب بدهم تا آدم خوبی باشم تا در آینده عاقبت به شر نشوم.» منصوره معصومی‌اصل، اما ۲ سال بعد و در شرایطی که نام او در لیست انتخاباتی شریان قرار گرفته برخلاف قانون در صدا و سیما حاضر می‌شود و برای خود محتوای تبلیغاتی تولید می‌کند.

محتوای نازل، غیرتخصصی با خودشیفتگی بسیار که ویژگی بارز جبهه پایداری و طیف‌های نزدیک به آن است. معصومی‌اصل که نامش ذیل گروه شریان (شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی) و در کنار نام‌هایی چون حمید رسایی، سید مهدی هاشمی، مهرداد بذرپاش و... قرار گرفته است، تلاش می‌کند از طریق جلب توجه افکار عمومی، نام خود را بر سر زبان‌ها بیندازد. چنین اظهاراتی پیش از این با ادبیاتی مشابه از سوی زینب ابوطالبی هم تکرار شده بود. زمانی که ابوطالبی در همین شبکه خطاب به ایرانیان منتقد اعلام کرد: «هر کس دوست ندارد، جمع کند برود.» بلافاصله پس از پخش اظهارات معصومی‌اصل، کاربران شبکه‌های اجتماعی با بازخوانی مواضع گذشته این فرد تلاش کردند سایه‌روشن‌های شخصیت او را تحلیل کنند. چهره‌ای که برخی تحلیلگران او را ورژن زنانه علی‌اکبر رائفی‌پور خطاب کرده و اظهارات قبلی او را بررسی کردند.

تلاش برای جلب توجه

نواصولگرایان طرفدار قالیباف، اما تشکیل شریان را در راستای ایجاد انشقاق در جبهه اصولگرایی معنا کرده و به نقد آن نشستند. به نظر می‌رسد، جبهه پایداری متوجه شده که جایگاهی در میان ایرانیان ندارد و تلاش می‌کند با ایجاد بازو‌های پیرامونی در انتخابات برای خود فرصت دوباره‌ای ایجاد کند. این تحرکات با انتقاد نواصولگرایان مواجه شده است. ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ بود که محمود رضوی، مشاور قالیباف با ادبیاتی کنایه‌آمیز در مورد «شریان» و حمید رسایی که او نیز عضو شورای مرکزی «شریان» است، نوشت: «شیخ سوپرانقلابی با سودای مجلس، مسوول انتخابات تشکیلات غیرقانونی وزیر ساخته شده است.» معصومی‌اصل متولد ۱۳۵۰ با چنین سابقه‌ای است که به‌رغم ثبت‌نام در انتخابات سال ۱۴۰۲ راهی جام‌جم می‌شود تا با دسته‌بندی مردم ایران به خودی و غیرخودی، بر آتش رویکرد‌های سلبی بدمد. اعضای جبهه پایداری به خوبی می‌دانند جایگاهی در میان ایرانیان ندارند و در صورت ایجاد فضای رقابتی قافیه را به رقبای اصلاح‌طلب و میانه‌روی خود خواهند باخت. به این دلیل است که از خانه برون تاخته و صدا و سیما را به دلیل قرار دادن فرصت برای چهره‌هایی، چون ابطحی و آذری‌جهرمی می‌نوازد. اما این برای نخستین بار نیست که جریان راست در ایران، نگران حضور اصلاح‌طلبان و جریانات میانه‌رو در انتخابات است. تجربه‌های قبلی نشان داده هر زمان که فضا برای مشارکت احزاب اصلاح‌طلب و میانه‌رو فراهم شده، دست اصولگرایان و تندرو‌ها از صندلی‌های سبز بهارستان خالی مانده و آن‌ها ناچار به خزیدن به کنج عزلت و تنهایی شده‌اند. به این دلیل است که از هر فرصتی استفاده می‌کنند تا زمینه افزایش مشارکت در انتخابات را مسدود ساخته و زمینه توفیق هم‌حزبی‌های خود را فراهم سازند.

واکنش‌ها به اظهارات معصومی‌اصل

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات اعلام کرد: «اگر قانون اجرا می‌شد، این خانم هرگز جرات نداشت این‌طور وقیحانه رجزخوانی کند.»

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی هم گفت: «واقعیت را همین خانم در برنامه زنده صدا و سیما گفته است: «مملکت مال حزب‌اللهی‌هاست!» من به سهم خود از این خانم به دلیل بیان واقعیت تشکر می‌کنم. ما که این حرف را می‌زنیم، رو ترش می‌کنند که چرا سیاه‌نمایی و نشر اکاذیب می‌کنیم.»

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات نیز واکنش نشان داد: ««مملکت» که فقط متعلق به «حزب‌اللهی‌ها» نیست؛ در این کشور عزیزانی از سایر ادیان و مذاهب هم زندگی می‌کنند، علاوه بر آن جمعی از مسلمانان هم اعتقاد به آنچه عده‌ای خود حزب‌اللهی خوانده می‌گویند، ندارند. ایران متعلق به همه این عزیزان هم هست. هر چند برای ایامی عده‌ای سیاست را خالص‌سازی کردند، اما یقینا ملت به آن‌ها اجازه خالص‌سازی مملکت را نخواهد داد.»

محمدعلی ابطحی، معاون رییس‌جمهور در دوره اصلاحات اعلام کرد: «حضور این خانم در تلویزیون کار خوبی ا‌ست؛ باید مردم با این تفکرات هم آشنا شوند، اما خدا کند که مسوولان کشور باور نکنند؛ بدانند ایران مال ایرانی‌هاست.»

مصطفی فقیهی، روزنامه‌نگار گفت: «اینک، اینان تبدیل شده‌اند به یک چهره رسمی در «مدار»! و از این پس، مدعی هر چیزی خواهند شد و عجیب نیست اگر فردا، ردای نمایندگی مجلس به تن کنند.» او افزود: «باید ببینیم این خطر بزرگ را و جدی بگیریم این اندیشه و نظریه هولناک جبهه پایداری را که «مملکت واس ماس! کلی‌اش باس ماس!» هر کی هم غیر این فکر می‌کند، جمع کند و برود!»

مهدی بیک‌اوغلی - روزنامه اعتماد

مطلب مرتبط:

ما و حزب اللهی‌ها

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی