غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس با بیان اینکه خود ابراهیم رئیسی خیلی تقصیری ندارد، بلکه کسانی که او را رییسجمهور کردند، مقصر هستند، گفت: دولت سیزدهم بر اساس وعدهای که داده بود، تا الان باید دو میلیون مسکن را تحویل مردم میداد. حال به نظر میآید که دولت با کاهش الگو میخواهد یکجوری این عدد را اصلاح کند؛ آن هم با ساخت خانههای ۲۵ متری که اصلا با شان، فرهنگ و الگوی کشور ما سازگار نیست.
دیدارنیوز: غلامرضا نوری قزلجه میگوید: آقای رئیسی بنا داشت بانکها را به خط کند. حال میبینیم که گفته میشود از ۲۰ درصد تسهیلاتی که بانکها برای ساخت مسکن میبایست ارائه میدادند، تنها دو درصد آن را پرداخت کردند. آن وعدهها و این اتفاقات، ناشی از عدماشراف به حوزههای اجرایی کشور است. به نظر من، خود رئیسی خیلی تقصیری ندارد، بلکه کسانی که ایشان را رییسجمهور کردند، مقصر هستند.
غلامرضا نوری قزلجه، نماینده بستانآباد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت ساخت و ساز واحدهای مسکونی توسط دولت که یکی از وعدههای کلیدی ابراهیم رئیسی در خرداد ۱۴۰۰ بود، صحبتهایی داشته که در ادامه میخوانید:
* دولت نتوانست در حوزه مسکن کاری که مدنظرش بود را انجام دهد. دولت سیزدهم بر اساس وعدهای که داده بود، تا الان باید دو میلیون مسکن را تحویل مردم میداد. حال به نظر میآید که دولت با کاهش الگو میخواهد یکجوری این عدد را اصلاح کند؛ آن هم با ساخت خانههای ۲۵ متری که اصلاً با شان، فرهنگ و الگوی کشور ما سازگار نیست.
* رئیسی بنا داشت بانکها را به خط کند. حال میبینیم که گفته میشود از ۲۰ درصد تسهیلاتی که بانکها برای ساخت مسکن میبایست ارائه میدادند، تنها دو درصد آن را پرداخت کردند. آن وعدهها و این اتفاقات، ناشی از عدماشراف به حوزههای اجرایی کشور است. به نظر من، خود رئیسی خیلی تقصیری ندارد، بلکه کسانی که ایشان را رییسجمهور کردند، مقصر هستند.
* در حوزه انتخابیه بنده، یعنی بستانآباد، خیلی خبری از ساخت و ساز و تحویل واحدهای مسکونی نیست. چون از سه سال قبل در بحث مسکن ملی کارهایی شروع شده بود، حال، تعداد معدودی در حد ۳۰ تا ۴۰ واحد در حال رسیدن به بهرهبرداری است. همچنین برای ساخت مسکن، کمابیش در حال تدارک برای واگذاری زمین هستند.
* نکته نگرانکنندهای که وجود دارد این است که به خاطر محدودیتهایی که در زمینها داریم، بنا بر این گذاشته شده بود که توسعه شهرها خیلی به اراضی مرغوب و کشاورزی کشیده نشود. با این حال، شاهد این بودهایم که شهرها در جاهایی شکل گرفتهاند که آبرفتی هستند و خاک خوبی دارند و نیاز به حفظ و حراست دارند. باید تا جایی که امکان دارد به توسعه عمودی در شهرها بیشتر توجه کنیم و به نظر، توسعه افقی چاره کار نیست.
میخواهند زمینها را قطعه قطعه کنند که فقط بگویند به ۴ میلیون نفر زمین دادیم!
* گویا برنامه دولت این است که چون نتوانسته به وعده ساخت چهار میلیون مسکن برسد، در نهایت فقط میخواهد بگوید که من به چهار میلیون نفر زمین دادهام و به همین دلیل زمینها را قطعه قطعه میکنند.
* در حال حاضر، اراده ساخت مسکن عمودی وجود ندارد، ولی باید عمل کنند و بسازند. الان به سمت واگذاری زمین به صورت قطعات به افراد رفتهاند که با شرایط موجود کشور سازگار نیست و این روند، زمینهای مرغوب بیشتری را از ما میگیرد که برای همیشه از دست میروند. توسعه شهرها به صورت افقی، توسعه زیرساختها و هزینههای عمومی را بسیار زیاد افزایش میدهد.
* وعده ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، قول سنگینی بود و اگر آقایان اطلاعات و اشراف داشتند، چنین وعدههایی را به مردم نمیدادند. هرچند این وعده نشدنی نیست، ولی سنگین و کاری سخت است.
* الان بیش از یک سال است که بانکها، تسهیلات خاصی در بخشهای دیگر ارائه ندادهاند به امید اینکه منابع به سمت مسکن سوق پیدا کند که متاسفانه میبینیم در حوزه مسکن هم تسهیلات خاصی پرداخت نشده است.