تیتر امروز

برای اجرای قصاص به خانواده قاتل پول بدهید!/ ناگفته‌های روحانی از تماس تلفنی با اوباما/ محاصره کاراکاس؛ تمرین خفگی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

برای اجرای قصاص به خانواده قاتل پول بدهید!/ ناگفته‌های روحانی از تماس تلفنی با اوباما/ محاصره کاراکاس؛ تمرین خفگی

این صد و چهلمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند
دیدار از نشست بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی گزارش می دهد

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند

بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی» عنوان نشست و گردهمایی بود که به همت انجمن علمی حقوق اساسی ایران و گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از حقوقدانان و علاقمندان به...
حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...

ادعای اکسیوس؛ اگر اسرائیل ادامه دهد، ایران وارد جنگ می‌شود

اکسیوس به نقل از دو دیپلمات آگاه مدعی شد که ایران از طریق سازمان ملل با ارسال پیامی به اسرائیل تاکید کرده که تمایلی به تشدید درگیری‌ها میان حماس و اسرائیل ندارد، اما اگر عملیات اسرائیل در غزه ادامه یابد، در آن مداخله خواهد کرد.

کد خبر: ۱۵۷۱۲۲
۱۰:۲۶ - ۲۳ مهر ۱۴۰۲

ادعای اکسیوس؛ اگر اسرائیل ادامه دهد، ایران وارد جنگ می‌شود

دیدارنیوز: تنش در خاورمیانه پس از جنگ حماس و اسرائیل به اوج خود رسیده است.

به گزارش اکسیوس به نقل از دو دیپلمات آگاه به وضعیت کنونی، ایران روز شنبه با ارسال پیامی به اسرائیل تاکید کرد که تمایلی به تشدید درگیری‌ها میان حماس و اسرائیل ندارد، اما اگر عملیات اسرائیل در غزه ادامه یابد، در آن مداخله خواهد کرد.

چرا این موضوع مهم است؟

در صورتی که ایران چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم، برای مثال از طریق یک گروه شبه‌نظامی در سوریه و یا حمایت از هرگونه تصمیم حزب‌الله مبنی‌بر ورود کامل به درگیری، وارد جنگ میان حماس و اسرائیل شود، این درگیری به یک جنگ منطقه‌ای تبدیل می‌شود.

ایران در حالی این پیام را از طریق سازمان ملل به اسرائیل رساند که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در هفته جاری با ارسال یک ناو هواپیما‌بر و چند جت جنگنده به منطقه تلاش کرده است تا ایران و حزب‌الله لبنان را از پیوستن به جنگ بازدارد.

در پشت صحنه چه خبر است؟

بنابر اظهارات دو منبع دیپلماتیک، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه با تور ونسلند، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد براى روند صلح خاورمیانه دیدار کرد.

ونسلند در این دیدار از وزیر خارجه ایران درخواست کرد تا در جهت جلوگیری از گسترش درگیری در غزه و اسرائیل کمک کند.

امیرعبداللهیان در پاسخ به این درخواست گفت که ایران نمی‌خواهد این درگیری به یک جنگ منطقه‌ای بدل شود و قصد دارد به آزادی غیرنظامیانی که در غزه گروگان حماس هستند، کمک کند.

اما همچنین وزیر خارجه ایران با تاکید بر آمادگی ایران گفت که اگر عملیات نظامی اسرائیل ادامه یابد، و به ویژه اگر اسرائیل همان‌طور که پیشتر اعلام کرده است دست به حمله زمینی به غزه بزند، ایران نیز پاسخ خواهد داد.

تور ونسلند سپس با تزاخی هنگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل و دیگر مقامات این کشور تماس گرفت و پیام ایران را مخابره کرد.

دفتر هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد با تایید دیدار وی با حسین امیرعبداللهیان در روز شنبه اعلام کرد که این دو حول «تلاش‌های دیپلماتیک در جهت آزادی گروگان‌ها، تنش‌زدایی و جلوگیری از گسترش درگیری به منطقه وسیع‌تر» گفتگو کردند.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل از هر اظهار نظری در این باره خودداری کرد و وزارت‌خارجه ایران نیز به هیچ درخواستی برای اظهارنظر در این‌باره پاسخ نداد.

ایران چه می‌گوید؟

حسین امیرعبداللهیان پیش‌تر با سید‌حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله در لبنان دیدار کرد. وی پس از این دیدار در روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت که اسرائیل باید «به جنایات علیه غیرنظامیان در غزه پایان دهد. زیرا ممکن است این موضوع ظرف چند ساعت بسیار دیر شود.»

امیرعبداللهیان افزود: «من از سناریو‌های مدنظر حزب‌الله اطلاع دارم. هر قدمی از جانب مقاومت به زلزله‌ای برای اسرائیل خواهد انجامید.»

این درحالی است که اسرائیل در پاسخ به حمله روز شنبه ۷ اکتبر حماس و درگیری‌های پس از آن، همچنان به بمباران نوار غزه ادامه می‌دهد. خشونت همچنین در مرز اسرائیل و لبنان و در بخش اشغالی کرانه باختری تشدید شده است.

تا کنون در این درگیری‌ها دست‌کم هزار و ۳۰۰ اسرائیلی و دو هزار و ۲۰۰ فلسطینی جان خود را از دست داده‌اند.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۸ آذر
امروز جمعه ۲۸ آذر
امروز جمعه ۲۸ آذر
امروز جمعه ۲۸ آذر