تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...
یک استاد علوم سیاسی توضیح داد

پشت‌پرده شایعه مذاکره ایران و آمریکا

مهدی مطهرنیا، استاد علوم سیاسی معتقد است شایعه مذاکره ایران و آمریکا نوعی خبردرمانی گفتمان حاکم بر تهران در جهت کاهش سرعت تحولات در لایه‌های گوناگون بین‌المللی، منطقه‌ای و البته داخلی است و قابل اعتنا نیست.

کد خبر: ۱۵۶۶۰۳
۱۳:۳۳ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲

پشت‌پرده شایعه مذاکره ایران و آمریکا

دیدارنیوز: مطهرنیا، تحلیلگر مسائل بین‌الملل و استاد علوم سیاسی دانشگاه درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا و اخباری که درباره آن منتشر می‌شود، صحبت کرده است.

او این موضوع را گفتار درمانی گفتمان حاکم و دولت می‌داند. بخش‌هایی از گفت‌گوی مطهرنیا با رویداد۲۴ در ادامه می‌آید:

* اینکه بحث مذاکره ایران و آمریکا از کدام منابع بیان می‌شود و اینکه چه مراجعی آن را در مسیر جغرافیایی قرار می‌دهد، قابل اهمیت است. به نظر می‌رسد با توجه به وضعیتی که در ایران وجود دارد و مسائلی که در حوزه سیاست داخلی و بین‌المللی حول و حوش دولت انقلابی حاکم استیلا پیدا کرده است، نوعی رهیافت معنادار و قابل تعریف برای بهره‌برداری از خبر مذاکره ایران و آمریکا و گسترش آن در فضای رسانه‌ای از جهت ایجاد نوعی سرعت گاهِ تحولات مدنظر قرار گرفته است.

* در واقع اگر به منابع در این‌باره توجه کنیم، منابع و مراجع نزدیک به گفتمان غالب در ایران است. همچنین بخشی از اصلاح‌طلبان که به هر روی خواهان ایجاد فضای مسالمت‌آمیز در ارتباط با مسائل و لایه‌های سیاسی در داخل و نظام بین‌الملل هستند.

* همچنین آنانی که در گذشته هر گونه مذاکره با ایالات متحده آمریکا و هر گونه قدم زدن در مسیری که برای حل و رفع مسائل و مشکلات ایران با شرکا و متحدان جهانی آمریکا را بر نمی‌تابیدند، امروز به طور گسترده در روزنامه‌های رسمی خود از کشوری مانند عربستان و شخصِ محمدبن سلمان به نیکی یاد می‌کنند و دیگر مسئله جمال خاشقچی مطرح نیست لذا در این مسیر به نظر می‌رسد شایعه مذاکره ایران و آمریکا نوعی خبر درمانی گفتمان حاکم بر تهران در جهت کاهش سرعت تحولات در لایه‌های گوناگون بین‌المللی، منطقه‌ای و البته داخلی است.

پشت‌پرده شایعه مذاکره ایران و آمریکا

* آمریکا و عملکرد آمریکا اکنون نظر بر لایه‌های گوناگون بحران در ایران و منطقه قرار دارد. ایالات متحده آمریکا اکنون در حالی خواهان بازگشت به برجام است که شرایط ایران را نپذیرد. همچنین از طرف دیگر با مبادله زندانیان دست تهران را خالی کند و دولت بایدن در آمریکا زیر سوال برود و جمهوری‌خواهان و بخشی از دموکرات‌هایی که مخالف بایدن هستند، تخت فشار قرار بگیرند. به نظر می‌رسد، دولت بایدن تا انتخابات ۲۰۲۴ دیگر نتواند حتی قدمی کوچک به سمت تهران بردارد.

* اینکه چرا تهران و منابع و مراجع گفتمان غالب، به جای آنکه دوباره مذاکره مستقیم و غیر مستقیم با آمریکا را «سازش» تلقی کنند و برای منافع ملی بی‌فایده بدانند و حتی مذاکره با آمریکایی‌ها را به دلیلی بی اعتمادی به این کشور امری منفی بدانند، به این اتفاق روی خوش نشان می‌دهند که این هم برای خودش بحثی است. با این حال در عمل هم تنها چیزی که در دو_سه سال اخیر حادث شده است، چیزی جز این نیست که تهران تحریم‌های بیشتری را متحمل شده است، زندانیان آمریکایی مقیم ایران را تنها با آزاد سازی ۶ میلیارد ایران شده‌اند.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان