تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
صالح نیکبخت، حقوقدان مطرح کرد

محروم‌سازی دختران، یادآور قوانین طالبانی است

صالح نیکبخت، حقوقدان بعد از اظهارات عجیب یک نماینده درباره محدودیت‌های شدید علیه دختران بی‌حجاب زیر ۱۸ سال، می‌گوید که مجلس انقلابی ایران به جای تصویب قوانین کاربردی و کارآمد، دست به اقدامات و تصمیماتی می‌زند که دقیقا در مسیر گروه تندرو طالبان است.

کد خبر: ۱۵۴۳۶۸
۱۸:۰۲ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۲

محروم‌سازی دختران، یادآور قوانین طالبانی است

دیدارنیوز: یک حقوقدان می‌گوید که محروم‌سازی دختران در ایران، یادآور قوانین طالبانی است.

صالح نیکبخت در اعتماد نوشت: «به عنوان یک حقوقدان متاسف می‌شوم که می‌شنوم مجلس به جای تصویب قوانین کاربردی و کارآمد که فاصله ایران را با حکومت‌هایی، چون طالبان و... یادآور می‌سازد، دست به اقدامات و تصمیماتی می‌زند که دقیقا در مسیر راه همین گروه‌های تندرو است.

آیا نمایندگان می‌توانند با وضع برخی قوانین در برابر حقوق قانونی و غیرقابل خدشه شهروندان، مانع‌تراشی کرده و در برابر آن سنگ‌اندازی کنند؟ این پرسش از دیروز و پس از صحبت‌های یکی از نمایندگان مجلس در خصوص اعمال محدودیت‌های اداری، هویتی و خدماتی به دختران زیر ۱۸ سال به دلیل موضوع حجاب در فضای عمومی جامعه و شبکه‌های اجتماعی بار‌ها تکرار شده است. قانونی که یکی از عجیب‌ترین موارد حقوقی است که ایرانیان به یاد دارند و عینیت پیدا کرده است.

باید گفت: «هر دم از این باغ بری می‌رسد/ تازه‌تر از تازه‌تری می‌رسد!» این اظهارات نشان می‌دهد، نمایندگان به جای آنکه به مسائل اصلی جامعه مانند تورم، بیکاری و مشکلات معیشتی و... بپردازند، به موضوعاتی می‌پردازند که اساسا نه مساله ایران است و نه چنین موضوعاتی مورد قبول جامعه قرار دارد. بر اساس اصول مختلف قانون اساسی، همه مردم ایران از جمله دختران چه قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال و چه پس از آن دارای حقوق متساوی بوده و هیچ مقام و مرجع و قانونی نمی‌تواند این حقوق را انکار کرده و دختران ایرانی را از آن محروم سازد.

گفتنی است این حقوق قبل از بلوغ دختران ایرانی توسط اولیای آن‌ها رعایت و اعمال می‌شود و پس از رسیدن به سن بلوغ قانونی، توسط خود دختران پیگیری شده و استیفا می‌شود. مجلس نمی‌تواند مردم را از حقوق قانونی خود محروم کند در حالی که در قوانین فعلی، اصول کلی قانون اساسی و شاکله قانونی و حقوقی کشور چنین محدودیت‌هایی وجود ندارد.

بدون تردید اگر چنین تلاش‌هایی برای تضییع حق دختران صورت گیرد، اعضای حقوقدان شورای نگهبان که باید حافظان رعایت قانونی اساسی باشند، آن را تصویب نخواهند کرد.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی