رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان از افت قیمت مرغ در روزهای آینده در استان خبر داد و گفت: نوسان قیمت مرغ در بازار وجود داشت، اما بحران کمبود مرغ نداریم.
دیدارنیوز: رضا بهراملو چهارشنبه ۱۸ مرداد در جمع خبرنگاران، با تأکید بر اینکه تنها راه کنترل قیمت، افزایش تولید است، اظهار کرد: در روزهای آینده افت قیمت مرغ را خواهیم داشت چراکه مازاد تولید داریم.
وی با بیان اینکه هیچ وقت نباید ازخودگذشتگی شهدای سنگرساز بی سنگر را فراموش کرد، یادآور شد: از جهادکشاورزی ۱۲ هزار نفر به جبههها اعزام شدند که ۶۵۰۰ شهید از مجموعه کشاورزان و ۱۰۰ شهید از جهادکشاورزی بوده است.
بهراملو با اشاره به اینکه یادواره شهدای جهادگر و سنگر سازان بی سنگر فردا برگزار خواهد شد، بیان کرد: یادواره شهدای جهادگر فردا بعد از نماز مغرب و عشاء در حسینیه امام (ره) شهر همدان برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه این یادواره با هدف ادامه راه شهدا برگزار میشود، افزود: امروز دفاع از امنیت اقتصادی یکی از وظایف ماست. به زودی شهید گمنامی در جهادکشاورزی را خواهیم داشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه امنیت غذایی ستون اصلی امنیت ملی است، یادآور شد: غذا همانند یک اسلحه است که باید آن را به ویژه در محصولات استراتژیک حفظ کنیم بنابراین در مجموعه بزرگ کشاورزی استان، افزایش تولید توأم با حفظ آب و خاک را دنبال میکنیم.
وی از رونمایی نقشه راه کشاورزی استان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: نقشه راه تولیدات کشاورزی را تدوین کردیم که به زودی رونمایی خواهد شد تا براین اساس کار صورت بگیرد. نقشه راه در ۲۱ تخصص زیرمجموعه کشاورزی تدوین شده تا در بلندمدت برنامه داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: الگوی کشت آب محور است که قهاوند فامنین به عنوان پایلوت انتخاب شده است و به عنوان برنامه عملیاتی اجرا خواهد شد. در الگوی کشت فقط هندوانه را حذف کردیم مابقی تولیدات را ۱۰ درصد کم کردیم.
بهراملو با تأکید بر اینکه دستوری بودن این طرح در سالهای گذشته باعث شده که این برنامه اجرایی نشود درحالیکه کشاورزی دستوری نیست، تصریح کرد: امسال مابهالتفاوت درآمدهای کشاورز را درنظر گرفتیم به طوریکه آب و برق بها نصف دریافت میشود و هزینه کود الگوی کشت ۱۰درصد است.
وی تأکید کرد: ۸۷ درصد تولیدات کشاورزی وابسته به آب است برهمین اساس حفظ آب برای کشاورزی اهمیت بالایی دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به سطح محصولات زراعی در ۲۱۶ هزار هکتار اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار اراضی دیم استان همدان، افزود: برنامه کشت به تمام شهرستانها ابلاغ شده است.
بهراملو خاطرنشان کرد: در سیب زمینی برنامه ابلاغی اجرا شده و در گوجه فرنگی هم در برنامه ۶۰۰ هکتار بود که با توجه به اینکه امسال سال اول بود حدود هزار هکتار از اراضی استان زیرکشت رفته است درحالیکه در سالهای گذشته ۲۰۰۰هکتار گوجه فرنگی در استان کشت میشد.
وی با اشاره به کشت ۱۵۰۰ هکتار کلزا در استان همدان، یادآور شد: بیش از ۲۰۰۰ تن کلزا توسط کارخانه روغن کشی خزل نهاوند خریداری شده و ۵۰۰۰ هکتار دانه روغنی گلرنگ در استان کشت شده که برآورد میشود ۱۵۰۰ تن محصول از این سطح برداشت شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: در یکسال گذشته به اندازه ۲۰ سال گذشته در زمینه گلخانهها کار شده به طوریکه ۲۴۰ هکتار گلخانه تغییر کاربری داده ایم. در هر زمینی با تغییر کاربری برای احداث گلخانه موافقت میکنیم.
بهراملو با بیان اینکه در سطح کشور ۲۴ هزار گلخانه داریم که همدان یک درصد دارد، اظهار کرد: در بحث گلخانه ها، برنامه جهشی در استان داریم و تا پایان سال ۱۴۰۰، صادرات تولیدات گلخانهای بسیار ناچیز و با واسطه سایر استانها بوده است.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته هشت واحد سورت و بسته بندی را در استان به نتیجه رساندیم، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۱ هزار تن صادرات محصولات گلخانهای استان همدان بوده است، اما امسال تاکنون بیش از ۱۱ هزار تن صادرات انجام شده که ۵۰ درصد به فلفل دلمهای رنگی از استان هم صادر شده است.
وی با بیان اینکه ۴۷۷ هزار هکتار مبارزه با سن غلات در مرحله مادر و پوره در استان انجام گرفت، تأکید کرد: سن زدگی گندم همدان کمتر از دو درصد است، سالهای گذشته بیشتر بود که همین باعث شده کیفیت گندم ارتقاء یابد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان بیان کرد: تاکنون میزان تولید گندم ۳۶۲هزار تن بوده که ۲۰ درصد بالاتر از سال گذشته بوده است.
بهراملو با اشاره به خرید تضمینی گندم در ۵۵ مرکز، افزود: در کبودراهنگ و رزن بخشی در فضای باز بود که نگرانی درباره بارش باران داشتیم که جمع آوری شد.
وی یادآور شد: بهای گندم خریداری شده ۵۷ هزار میلیارد ریال بوده که ۳۴۰۰میلیارد ریال پرداخت شده است و به زودی کل مطالبات داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۷۰۰ هزار هکتار زمین دیم در استان وجود دارد، تصریح کرد: در طرح جهش تولید در دیمزارها، اراضی آیش به کشت حبوبات دیم و غلات اختصاص خواهد یافت.
بهراملو با اشاره به اینکه ۷۵۹ پلاک در اراضی کشاورزی رفع تداخل شده است، اظهار کرد: در بحث کاداستر و رفع تداخلات در سال گذشته ۱.۵ برابر هفت سال گذشته کار شده به طوریکه ۷۵۹ پلاک در ۹۴۶ هزار و ۳۵۹هکتار رفع تداخل شده و ۶۶۰پلاک در ۴۴۰هزار هکتار باقی مانده یعنی بیش از نیمی از اراضی استان رفع تداخل شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه استان همدان در زمینه جوجه ریزی رتبه اول را داراست، خاطرنشان کرد: هدفگذاری وزارت جهادکشاورزی جوجه ریزی ماهانه ۱۴۵ میلیون قطعه است که سهم استان همدان سه میلیون و ۱۳۰هزار قطعه است.
بهراملو با اشاره به تحقق ۱۲۷ درصدی برنامه را پوشش داده ایم، ادامه داد: تا ۱۶ مرداد دو میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی شده به طوریکه از برنامه جلوتر هستیم.