تیتر امروز

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مشاور پیشین محمود احمدی‌نژاد در قسمت اول برنامه چهاردهم رکن سه:

داوری: قرار نیست انگشت به چشم آمریکا کنیم/ اقتصاد بازار را مچاله کردیم/ غلبه چپ‌ها باعث شده لیبرالیسم فحش محسوب شود

عبدالرضا داوری در قسمت اول گفت‌وگو خود با دیدارنیوز در برنامه چهاردهم رکن سه، به دلایل حزبی نشدن حکمرانی در ایران و موانع سر راه شکل‌گیری جامعه مدنی در ایران پرداخت.

کد خبر: ۱۵۱۵۷۹
۱۸:۰۰ - ۰۳ تير ۱۴۰۲

داوری: قرار نیست انگشت به چشم آمریکا بکنیم / اقتصاد بازار را مچاله کردیم / غلبه چپ‌ها در ایران باعث شده لیبرالیسم فحش محسوب شود

 

دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: در ادامه سلسله برنامه‌های رکن سه و در چهاردهمین برنامه از این سری، عبدالرضا داوری مشاور پیشین محمود احمدی‌نژاد و فعال رسانه‌ای مهمان استودیو دیدارنیوز بود و درباره احزاب در ایران و مسائل مبتلابه جامعه به گفت‌وگو نشستیم.

ویدیو قسمت اول را اینجا ببنید

فیلم از امین رشیدی


عبدالرضا داوری از یاران محمود احمدی‌نژاد و البته چهره‌ای که هم طعم بازداشت را چشیده و هم امروز نسبت به سیاست‌های رئیس سابقش رویکرد متفاوتی برگزیده، مهمان ما در استودیو دیدارنیوز بود تا درباره حکمرانی حزبی و موانع سر راه آن بحث کنیم.

داوری چهره‌ای خبری است که روزانه شاهد نظرات جذاب او در شبکه‌های اجتماعی هستیم. این دومین گفت‌وگوی من، اسفندیار عبداللهی با عبدالرضا داوری در دیدارنیوز است. آخرین بار در سه خرداد ۱۴۰۰ با او گفت‌و‌گو کردم. آن روز‌ها تازه ساز داوری برای محمود احمدی‌نژاد ناکوک شده بود. داوری تا امروز از نظرات جدیدتر خود هم رونمایی کرده و هر روز بیشتر از گذشته خود از حیث نظری و از خاستگاه آخرالزمانی یاران اسفندیار رحیم مشایی فاصله می‌گیرد.

او در ابتدای گفت‌وگو در برنامه رکن سه در این باره که چرا در هیچ حزبی عضویت ندارد گفت: مسئله ایران با کشور‌های توسعه‌یافته متفاوت است. حزب، رسانه مستقل و جامعه مدنی به دلیل بزرگ بودن حوزه مسئولیت دولت (Governance) در ایران پا نمی‌گیرد.

داوری در قسمت اول این گفت‌و‌گو همچنین از اقتصاد بازار دفاع کرد و کاپیتالیسم و کلا اقتصاد بازار را موتور لیبرالیسم معرفی و تاکید کرد: "مادامی که اقتصاد غیر دولتی و قوی نشود، نباید انتظار هیچ آزادی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را داشت."

او یک قدم هم جلوتر رفت و گفت: "من حتی به شکلی از آنارشیسم معتقدم، به این معنی که هیچ قوه قاهره‌ای بالای سر جامعه نباشد و امور زندگی سیاسی، اجتماعی و معیشتی مردم در دست خودشان باشد." به نظر این نوع از آنارشی که آقای داوری به آن معتقد است، گونه‌ای آزادتر و رهاتر از همان لیبرالیسم باشد. داوری از آنارشیسمی سخن می‌گوید که در آن انسان‌ها آنقدر رشد کرده‌اند که بدون نیاز به پلیس و حکومت در کنار هم زندگی کنند، که البته به نظر می‌رسد بیش از حد آرمانگرایانه است و با ذات آدمی به عنوان حیوان ناطق یا حیوان عاقل در تعارض است و بیشتر بخش کمال‌جویانه بشر را محور قرار داده و قسمت حریص بودن و قدرت طلبی انسان را نادیده می‌گیرد.

داوری: قرار نیست انگشت به چشم آمریکا بکنیم / اقتصاد بازار را مچاله کردیم / غلبه چپ‌ها در ایران باعث شده لیبرالیسم فحش محسوب شود

عکس‌ها: آرش راهبر

عبدالرضا داوری عامل اصلی عدم برقراری اقتصاد بازار و به دنبال آن لیبرالیسم در ایران را تسلط چپ‌ها و گفتمان چپ می‌داند و معتقد است این جریان فکری از بعد از انقلاب تا به امروز بر همه شئونات حکمرانی ایران مسلط بوده‌اند و رسانه‌های بسیار قوی در ایران دارند. البته داوری نمی‌گوید چرا جناح راست در ایران تا این میزان از دنیای غرب و جناح بازار فاصله گرفته‌اند و به دامن روسیه، چین، کوبا، ونزوئلا، کره شمالی و نیکاراگوئه رفته‌اند؟

او معتقد است ۶۵ درصد مردم ایران در اقتصاد و تولید مشارکت ندارند و دستشان در جیب آن ۳۵ درصد باقی مانده است، نرخ مشارکت نیروی کار در اقتصاد‌های توسعه یافته بالای ۷۰ درصد است. نرخ مشارکت نیروی کار در ترکیه ۶۷ درصد است. این نرخ در میان زنان ایران بسیار نگران کننده است و ۸۵ درصد از زنان ما تحت ولایت دیگری هستند و نقشی در تولید ثروت ندارند.

او با اتکاء به این داده‌ها معتقد است حتی حجاب هم آزاد شود مشکل زنان در ایران حل نمی‌شود، چون همچنان یک نیروی وابسته به دیگری باقی خواهند ماند و آزادی آن‌ها در جای دیگری مورد حمله و آسیب قرار می‌گیرد. او اصرار دارد بگوید نگاه اقتصاد سیاسی مسیر خوبی را برای حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز باز می‌کند، لذا باید تلاش کنیم نرخ مشارکت نیروی کار بالا برود و سهم بخش خصوصی در اقتصاد افزایش یابد. این نظر عبدالرضا داوری دقیقا منطبق با کاپیتالیسم است که لیبرالیسم را در اروپا خلق کرد. او صراحتا به لیبرال بودن خود هم اذعان کرد. داوری مباحث متنوع و جدی دیگری هم مطرح کرد که در ویدیوی قسمت اول قابل دیدن و شنیدن است.

داوری: قرار نیست انگشت به چشم آمریکا بکنیم / اقتصاد بازار را مچاله کردیم / غلبه چپ‌ها در ایران باعث شده لیبرالیسم فحش محسوب شود

 

 

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر