تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
باقری و مورا در دوحه گفتگو کردند

گام‌های دیپلماتیک برای خروج از انزوا

خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که ایران از ابتدای سال جاری در صحنه دیپلماسی بسیار فعال عمل کرده و تلاش‌های عمده‌ای در جهت خروج از انزوای بین‌المللی از طریق برقراری روابط نزدیکتر با چین و روسیه، آشتی با همسایگان عرب و همچنین کاهش تنش با کشور‌های غربی به خرج داده است.

کد خبر: ۱۵۱۴۸۹
۱۲:۳۹ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲

گام‌های دیپلماتیک برای خروج از انزوا

دیدارنیوز: برخی منابع آگاه از روند مذاکرات تهران با طرف‌های توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ وین از ملاقات میان علی باقری، معاون وزیر امور خارجه ایران با انریکه مورا، هماهنگ کننده اروپایی گفتگو‌های برجام خبر دادند.

استفانی لیختن‌اشتاین، یک خبرنگار اروپایی مستقر در اتریش با انتشار توییتی اعلام کرد که آقایان باقری و مورا قرار است شامگاه سه‌شنبه و همچنین طی روز چهارشنبه در دوحه با یکدیگر دیدار و گفتگو کنند.

به ادعای این خبرنگار فعال در زمینه دیپلماسی و سیاست خارجی، گفتگو‌ها میان دو طرف عمدتاً بر محور «حمایت نظامی تهران از روسیه در جنگ با اوکراین، پرونده هسته‌ای و سرنوشت بازداشت شدگان در ایران متمرکز است.»

این خبرنگار اروپایی با استناد به اطلاعاتی که از منابع خود دریافت کرده از این نشست به عنوان «تلاش دیگری برای کمک به کاهش تنش» یاد کرده است.

وی همچنین به این نکته اشاره کرده که دو مسئول ایرانی و اروپایی مذاکرات برجامی در جریان گفتگو‌های پیشین در وین تعامل خوبی با یکدیگر داشته و کانال‌های ارتباطی به ویژه از طریق ملاقات‌های شخصی را باز نگه داشته‌اند.

گزارش‌ها در خصوص ملاقات علی باقری، مسئول تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران با انریکه مورا در حالی منتشر می‌شود که باقری هفته گذشته با انتشار توییتی از رایزنی با طرف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله دیپلمات‌های آلمانی، فرانسوی و بریتانیایی در خصوص طیفی متنوع از موضوعات از جمله خبر داده بود.

این تحرکات دیپلماتیک از سوی دیگر همزمان با انتشار گزارش‌هایی غیررسمی از گفتگو‌های تهران و واشنگتن بر سر توافقی تازه به منظور حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران و همچنین موضوع آزادی زندانیان صورت می‌گیرد.

برخی تحلیل‌گران تایید آزادسازی حدود سه میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در عراق از سوی واشنگتن و همچنین آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران در دیگر کشور‌ها را نشانه پیشرفت مذاکرات و حصول توافق‌های اولیه میان تهران و واشنگتن می‌دانند.

در همین راستا، خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی اعلام کرد که ایران از ابتدای سال جاری در صحنه دیپلماسی بسیار فعال عمل کرده و تلاش‌های عمده‌ای در جهت خروج از انزوای بین‌المللی از طریق برقراری روابط نزدیکتر با چین و روسیه، آشتی با همسایگان عرب و همچنین کاهش تنش با کشور‌های غربی به خرج داده است.

بنا به این گزارش، اگر ایران در دو راهبرد نخست تقویت روابط با قدرت‌های شرقی و تنش‌زدایی با کشور‌های عرب منطقه گام‌های موثری برداشته، اما حصول توافق با ایالات متحده به رغم گزارش‌های غیررسمی از پیشرفت مذاکرات میان دو طرف همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

به گفته صنم وکیل، متخصص ایران در مؤسسه سلطنتی روابط بین‌الملل لندن موسوم به «چتم هاوس»، تهران از طریق تعامل دیپلماتیک «بنا دارد که ثابت کند علی‌رغم تحریم‌ها و اعتراض‌های داخلی، همچنان با تقویت روابط بین‌المللی خود در صدد خروج از طوفان است.»

با این حال، تهران و واشنگتن طی روز‌های اخیر در واکنش به پیشرفت مذاکرات غیرمستقیم که گفته می‌شود تحت نظارت و میانجی‌گری عمان در حال انجام است، بسیار محتاطانه عمل کرده‌اند.

دیاکو حسینی، کارشناس و تحلیل‌گر ایرانی معتقد است که تهران و واشنگتن به دنبال دسترسی به «توافقات محدود با هدف کاهش تنش» بر سر «برنامه هسته‌ای ایران و آزادی زندانیان آمریکایی» هستند.

در گزارش فرانس‌پرس آمده است که تهران امیدوار است با برداشتن این گام‌های کوچکِ دیپلماتیک در جهت احیای اقتصاد تضعیف شده خود بر اثر تحریم‌های غرب و بالارفتن نرخ تورم که بر قدرت خرید ۸۵ میلیون شهروند ایرانی تاثیر منفی چشمگیری گذاشته است، حرکت کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی