تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
وزیر آموزش و پرورش در یزد:

خانواده‌ها نسبت به هویت بخشی کودکان خردسال بی‌توجهی می‌کنند

News Image Lead

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هویت بخشی کودکان در دوران پیش دبستانی بیشتر مربوط به خانواده است، گفت: خانواده‌ها نسبت به هویت بخشی کودکان خردسال بی‌توجهی می‌کنند.

کد خبر: ۱۵۰۶۳
۰۹:۳۵ - ۰۱ آذر ۱۳۹۷
دیدارنیوز ـ سیدمحمد بطحایی دقایقی قبل در نخستین همایش ملی هویت کودکان ایرانی اسلامی در دوره پیش دبستانی که به میزبانی یزد در حال برگزاری است، اظهار داشت: در این همایش تلاش بسیاری صورت گرفته و موضوع هویت به عنوان یک مفهوم اساسی و بسیار مهم در آموزش و پرورش کشور را مورد توجه قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: موضوع هویت یکی از مهمترین مولفه‌های شخصیتی، رفتاری و منش افراد است که قالب این هویت در دوران کودکی و نوجوانی شکل می‌گیرد و بخش عمده‌ای از این کیستی و چیستی و اینکه من که هستم و چه هستم غالبا در دوران کودکی و نوجوانی شکل می‌گیرد.

وزیر آموزش و پرورش اصلی‌ترین و اساسی‌ترین محلی که این هویت در آن شکل و قوام پیدا می‌کند را خانواده دانست و تصریح کرد: فاصله‌ای که امروز در حال ایجاد بین نسل‌هاست، نقش و مرجعیت خانواده در پرداختن هویت را کاهش می‌دهد و کودکان مثل قبل پدر و مادر را الگوی رفتاری و شخصیتی خودشان قرار نمی‌دهند.

وی افزود: کم‌کم مرجعیت پسرها برای هویت به معنای ویژگی‌های شخصیتی، رفتاری و نگرشی را از هم سن و سالان و دوستان الگو برداری می‌کنند و از خانواده‌ها فاصله می‌گیرند.

بطحایی گفت: اما این موضوع همچنان در دوران پیش دبستانی و خردسالی وجود دارد و در این دوران خانواده‌ها همچنان بیشترین نقش در هویت کودکان به جای می‌گذارند و مدارس نسبت به خانواده در این دوران کمتر نقش دارند اما در رده‌های سنی نوجوانی و جوانی این نقش در حال تغییر با سرعت زیاد است.

وی با بیان اینکه ما 24 میلیون و 196 هزار خانواده در ایران داریم، گفت: از سال 57 تا امسال تعداد خانواده‌ها سه و چهار دهم برابر شده و یکی از مهمترین دلایلی که نقش خانواده ها در این هویت بخشی کاهش می دهد افزایش سن ازدواج است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: میانگین سن ازدواج زوج‌های ایرانی از 26 و 6 دهم در سال 95 به بیش از 29 در سال 95 افزایش پیدا کرده و در کنار آن بعد خانواده‌ها هم کمتر شده و خانوارها کوچک‌تر شده‌اند.

بطحایی تصریح کرد: به این ترتیب باید نسبت به خانواده‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم چرا که اگر خانواده‌ها نسبت به نقش هویت بخشی خود در کودکان خردسال بی‌توجه باشند که متاسفانه هستند بحث هویت بخشی کودکان با مشکل مواجه می‌شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه خانواده‌ها به این موضوع توجه ندارند که این کودک خردسال مثل یک دوربین فیلم‌برداری دارند از رفتار آنها الگوبرداری می‌کند ولی در غفلت خانوارها نسبت به این موضوع کودک تاثیر منفی از رفتار والدین خود می‌گیرد.
بطحایی با بیان اینکه امروز 70 درصد کودکان واجد شرایط در پیش دبستانی‌ها مشغول آموزش هستند، گفت: این عدد تا شش سال قبل معادل 11 درصد بوده است و این را باید با افتخار بگوییم که جمهوری اسلامی توانسته گام بسیار جدی را در حوزه تعلیم و تربیت و آموزش عمومی بردارد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ارتباط پیش دبستانی‌ها با خانواده‌ها باید افزایش یابد گفت: متاسفانه برخی از مهدکودک‌ها به ویژه مهدهایی که زیر نظر آموزش و پرورش نیستند به این موضوع مهم کم توجه هستند و اتفاقاتی در مهد کودک به نام شادی و نشاط و ایجاد نشاط در یادگیری اتفاق می‌افتد که تاثیرات منفی بر هویت کودکان می‌گذارد.

وی این موضوع را به دلیل نداشتن تخصص برخی از مربیان دانست و تصریح کرد: این شادی و نشاط که با روش غلط خودش اتفاق می‌افتد تاثیرات بسیار مخربی را بر هویت کودکان ما به جا می‌گذارد.

بطحایی گفت: یکی از دلایلی که ما ضرر آموزش زبان خارجی از دوران کودکی را بیش از منفعت آن می‌دانیم همین است که آموزش زبا‌ن‌های خارجی حامل فرهنگ است و این فرهنگ بر هویت کودکان تاثیرگذار است و شالوده‌های هویت آنها دردوران کودکی را شکل می‌دهد و بعدا در دوران بالاتر تغییر این شالوده بسیار سخت و دشوار است.

وزیر آموزش و پرورش ارتباط و تعامل بیشتر با خانواده‌ها و مراقبت بیشتر خانواده‌ها در محیط خانه را از جمله سیاست‌های اصلی در ارتباط با دوره‌های پیش دبستانی دانست.


ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر