
معاون سیاسی حزب موتلفه در یازدهمین برنامه رکن سه(رکن سوم دموکراسی) به پرسشهای مجری، در استودیو دیدارنیوز پاسخ گفت.
دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: «مهدی عربصادق» در یازدهمین برنامه رکن سه که به تهیه کنندگی و با اجرای اسفندیار عبداللهی در سایت دیدارنیوز تهیه میشود، درباره جایگاه احزاب در نظام جمهوری اسلامی گفت: «در حلقه وصل بین مردم و حکومت- که احزاب هستند- ما دچار انقطاع شدهایم و باید ترمیم شود. قانون ما داری ظرفیت است، اما از این ظرفیتها استفاده درست نشده است».
ویدیوی این گفتوگو را اینجا ببنید
وی در پاسخ به این پرسش که قانون چه ظرفیتها و شرایطی در مورد کیفیت و کمیت حضور احزاب در انتخابات را به احزاب داده است، اظهار کرد: «هر سیستم حاکمیتی بنا به مقتضیات خود عمل میکند و گاهی با رای اکثریت مردم میتوانند اصلاحاتی را انجام بدهند، اما اینکه این اصلاحات را به نظر مستبدانه و دیکتاتوری فردی و گروهی بخواهیم انجام بدهیم، نتیجه مطلوب به دست نمیآید».
وی در همین رابطه افزود: «عدهای که در کشور ما تریبون و رسانه دارند، برای فشار به نظام دنبال این هستند که در بزنگاههایی قوانینی را مطابق میل خود، مصوب کنند. آقا [مقام رهبری]هم فرمودند، که دشمن به دنبال تغییر نقاط مثبت قانون ما هستند. این افراد و گروهها آسیب وتهدید هستند و باید از آنها عبور کنیم».
معاون سیاسی حزب موتلفه درباره دلایل تعدد احزاب گفت: «شکل گیری احزاب در ایران از پایین به بالا نیست و از بالا چیده میشوند. چنین حزبی نمیتواند مطالبات مردم را نمایندگی کند. فعالیت احزاب به یک بازه زمانی کوتاهی محدود شده است و تبدیل به دکانهای انتخاباتی شدهاند. در این بازه زمانی کرکره خود را بالا میکشند و مردم را به رای دادن به لیستهای خود ترغیب و تشویق میکنند. بعد از انتخابات که مردم پیگیر مطالبات خود میشوند، دکانی وجود ندارد».
عربصادق با تاکید بر اینکه باید از مردم خواست عضو احزاب شوند، عنوان کرد: «وقتی مشکلی در کشور پیش میآید احزاب و الیت جامعه باید ریشه این مشکلات را شناسایی و به نهادهای تقنینی و اجرایی کشور ارائه کنند. در بهبه انتخابات جبههها و ائتلافها در خلاء احزاب قوی شکل میگیرند. غیبت احزاب که جنبه پاسگویی را به همراه دارد، به حکمرانی ما آسیب زده است. امروز عضویت افراد در جامعه مثبت ارزیابی نمیشود بلکه به عنوان یک شاخصه منفی به آن نگاه میشود».
وی ادامه داد: «اینکه چرا مقامات ارشد نظام با احزاب دیدار نمیکنند، قضاوتی ندارم. ولی منافع گروهی در برخی احزاب همسو با منافع مردم نیست و آنها نه برای خدمت که برای صرف قدرت فعالیت میکنند. این نقیصه را اول حل بکینم بعد توقعات اینچینی داشته باشیم».
این فعال سیاسی اصولگرا دلیل از دست رفتن پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان را، فعالیت آنها برای کسب قدرت دانست و یادآور شد: «اگر هدف غایی آنها خدمت به مردم میبود، امروز شرایط بهتری داشتند. در سال ۹۸ نامزد اصلاحات از آرا باطله رای کمتری آورد، ضمن اینکه قهر با صندوق رای را هم آنها باید پاسخ بدهند».
متن ادامه دارد ..
ممنون که دیدارنیوز را دنبال می کنید