تیتر امروز

انتخابات آمریکا؛ ترامپ و همسرش در پالم‌بیچ فلوریدا رای دادند/ اختلاف بین دو نامزد همچنان بسیار کم است
ترامپ یا هریس در کاخ سفید (این گزارش بروز رسانی می‌شود)

انتخابات آمریکا؛ ترامپ و همسرش در پالم‌بیچ فلوریدا رای دادند/ اختلاف بین دو نامزد همچنان بسیار کم است

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.
آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

این چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود به سراغ عبدالرضا داوری رفت او که این روز‌ها به عنوان فعال فضای مجازی شناخته می‌شود، عناوینی چون قائم مقام پیشین خبرگزاری ایرنا، مشاور رسانه‌ی محمود...
بررسی سوابق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

صحرایی؛ نوری دیگر!

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش در واکنش به معرفی صحرایی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس گفت: طبق اطلاعات و تحقیقات فرهنگیان، میان صحرایی و نوری شباهت‌های آشکاری وجود دارد به همین دلیل به عقیده من او هم نمی‌تواند در حوزه آموزش و پرورش موفق شود. صحرایی هم مانند نوری سابقه کافی و لازم در آموزش و پرورش ندارد و با وجود اینکه گفته می‌شود ۱۰ سال سابقه داشته، اما وقفه افتاده و به تجربه ثابت شده افرادی که از آموزش و پرورش برنخاسته‌اند، تعلق خاطر به این سازمان ندارند.

کد خبر: ۱۵۰۰۱۱
۱۱:۰۳ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲

صحرایی؛ نوری دیگر!

دیدارنیوز: «طبق اطلاعات و تحقیقات فرهنگیان، میان صحرایی و نوری شباهت‌های آشکاری وجود دارد.»

روزنامه جهان صنعت نوشت: «بالاخره یکشنبه‌شب گذشته پس از دو ماه بلاتکلیفی «رضامراد صحرایی» به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد و دیروز برای تعامل با نمایندگان و تشریح برنامه‌های خود در کمیسیون‌های تخصصی به مجلس رفت. اما انتخاب صحرایی از همان زمان که به عنوان سرپرست معرفی شد هم با انتقاداتی همراه بود. بسیاری از فرهنگیان مخالف این انتخاب هستند، زیرا به عقیده آن‌ها وی از بدنه آموزش و پرورش نیست البته انتقادات تنها به قشر فرهنگی کشور ختم نمی‌شود و صدای برخی از نمایندگان مجلس را هم در آورده است.

«محسن علیزاده» نماینده مجلس در واکنش به معرفی رضامراد صحرایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش در توئیتر نوشت: «انتظار از ترمیم معرفی فردی توانمند برای ایجاد تحول است متاسفانه مهم‌ترین وزارتخانه دولت تاکنون مورد بیشترین بی‌توجهی قرار گرفته است.» مهم‌ترین نقدی که بسیاری از کارشناسان و جامعه فرهنگیان نسبت به انتخاب رضامراد صحرایی دارند، را باید از فاصله او از بدنه آموزش و پرورش و مشکلات معلمان جست‌وجو کرد. زیرا پس از ناتوانی یوسف نوری در پیگیری مطالبات معلمان، بسیاری خواهان انتظار به‌کارگیری فردی از بدنه آموزش و پرورش هستند به طوری که نسبت به مشکلات معلمان آگاه باشد.

اگرچه صحرایی موافقانی هم در مجلس دارد. «ناصر موسوی لارگانی» نماینده مجلس با بیان اینکه صحرایی، استاد تمام دانشگاه است و چون در دانشگاه فرهنگیان فعالیت داشته، درد همکاران خود و فرهنگیان را بهتر می‌داند، تاکید کرد: «انشاءالله اگر در مجلس رای بیاورد، شاید بهتر بتواند از حقوق همکاران خودش دفاع کند.» چند روز پیش «رضامراد صحرایی» سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش و پرورش در اولویت دولت است در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ویراستی نوشت: «اگر امروز در مدرسه هزینه نکنیم بعدا باید برای پیشگیری از آسیب‌ها، هزینه‌های سنگینی را پرداخت کنیم. آموزش و پرورش در اولویت دولت قرار دارد.» این در حالی است که برخی منتقدان این حوزه خلاف آن را بازگو می‌کنند، آن‌ها بر این عقیده‌اند که آموزش و پرورش در اولویت دولت‌ها نبوده است وگرنه وزیری برای آن تعیین می‌شد که درد معلمان را بهتر بشناسد. با این حال رضامراد صحرایی متولد ۱۳۵۵ شهرستان دلفان لرستان و دانش‌آموخته دانشسرای تربیت معلم شهید رجایی نورآباد است. صحرایی فارغ‌التحصیل دکتری زبان‌شناسی از دانشگاه علامه طباطبایی و استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی است.

سوابق کاری رضامراد صحرایی

سرپرست معاونت فرهنگی بنیاد شهید حدفاصل سال‌های ۸۸ تا ۸۹، معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی بین سال‌های ۹۰ تا ۹۴ و معاونت آموزشی بنیاد سعدی از جمله مهم‌ترین سوابق فرهنگی- مدیریتی رضامراد صحرایی است.

صحرایی همچنین عضو شورای علمی بنیاد سعدی است و مهم‌ترین سابقه رضامراد صحرایی عضویت و نماینده شورای انقلاب عالی انقلاب فرهنگی در کمیسیون اجرایی ماده ۱۵ قانون اساسی و عضو پیوسته انجمن جهانی مطالعه زبان کودک است.

صحرایی علاوه بر فعالیت‌های متعدد اجرایی در دانشگاه علامه طباطبایی یکی از اعضای شورای برنامه‌ریزی و تالیف کتاب‌های درسی و جانشین شورای تالیف و برنامه‌ریزی منابع آموزش زبان فارسی در کشور هند نیز بوده است.

عضویت در شورای فرهنگی دانشگاه شاهد و عضویت در اتحادیه جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها و عضویت در شورای مرکزی بسیج دانشجویی در فاصله سال‌های ۷۵ تا ۸۷ از دیگر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی رضامراد صحرایی است.

شباهت صحرایی به نوری

«ابراهیم سحرخیز» معاون سابق آموزش و پرورش در واکنش به معرفی صحرایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس گفت: طبق اطلاعات و تحقیقات فرهنگیان، میان صحرایی و نوری شباهت‌های آشکاری وجود دارد به همین دلیل به عقیده من او هم نمی‌تواند در حوزه آموزش و پرورش موفق شود. صحرایی هم مانند نوری سابقه کافی و لازم در آموزش و پرورش ندارد و با وجود اینکه گفته می‌شود ۱۰ سال سابقه داشته، اما وقفه افتاده و به تجربه ثابت شده افرادی که از آموزش و پرورش برنخاسته‌اند، تعلق خاطر به این سازمان ندارند.

وی افزود: ما نمونه‌هایی شبیه آقای صحرایی داشته‌ایم و ایشان مقبولیت لازم را بین معلمان ندارند و در مدت کوتاه سرپرستی هم نتوانسته رضایت فرهنگیان را جلب کند و به نظر می‌رسد که برنامه‌ای ندارد، چرا که در همین مدت اندک سرپرستی تاکنون برنامه مشخصی را در حوزه عمومی منتشر نکرده است؛ بنابراین اگر اصرار به معرفی او وجود دارد، برای حفظ تیم فعلی معاونت‌هاست. سحرخیز با انتقاد از روند مدیریت آموزش و پرورش در سال‌های اخیر گفت: صحبت‌های رهبری را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که رهبر چند سال اخیر آموزش وپرورش را به نقد کشیده‌اند. موارد مورد اشاره رهبر شامل بی‌اعتنایی به سند تحول بنیادین، نبود نقشه راه، برون‌سپاری خدمات و تضعیف مدارس دولتی می‌شود. دولت به دنبال واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی است و رهبر هم به این موضوع انتقاد کردند. صراحتا در برنامه آموزش و پرورش عنوان شده که ۲۵ درصد از مدارس هیات امنایی شوند و این خلاف قانون است.

او ادامه داد: اگر قرار است که این آقا در تیم آقای رییسی حضور داشته باشد، اتفاق متفاوتی نخواهد افتاد و چیزی تغییر نمی‌کند. در رتبه‌بندی هم شرایط بسیار بد است چراکه قرار بود رتبه‌بندی رقابتی علمی و نوعی جهش و تحول باشد تا معلمان وادار به مطالعه و پژوهش شوند و در کنار آن تکانی هم به حقوق معلمان داده شود، اما توانمندسازی معلمان در اجرا گم شد و علاوه بر این ترمیم حقوق معلمان و اصلاح معیشت هم اتفاق نیفتاده است. کارشناس آموزش و پرورش بیان کرد: رتبه‌بندی مستلزم پیش‌بینی منابع است، اما به نظر می‌رسد که کسری‌های فعلی در آخر سال برای آموزش و پرورش دردسرساز شود. معلمان همچنان شاکی هستند، زیرا همچنان فاصله بین معلمان و کارمندان دولت وجود دارد. آموزش وپرورش بدهکار است. این نشانه بی‌تجربگی است و اگر دوباره فردی بی‌تجربه انتخاب شود، این اتفاقات تکرار می‌شود.

سحرخیز اظهار کرد: دو بخش کلیدی به نام معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع که توزیع منابع و نیروی انسانی زیرمجموعه این معاونت است و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی کتب درسی در آموزش و پرورش وجود دارد؛ این حوزه‌ها امروز در دستان کسانی است که بی‌تجربه هستند. نیرو‌های فعلی آموزش و پرورش از جنس آموزش و پرورش نیستند.

وی افزود: نیرو‌های فعلی آموزش و پرورش با شیوه درستی انتخاب نشده‌اند و، چون این سازمان را نمی‌شناسند، نمی‌توانند موفق باشند. کسی باید در آموزش و پرورش مدیریت کند که تجربه زیسته در این سازمان داشته باشد و بر مبنای آن بتواند کمبود‌ها را پرکند.

ما هر سال ۸۰ تا ۱۰۰ هزار بازنشسته داریم، اما ۲۰ تا ۳۰ هزار استخدام داریم و اگر سالیان سال هم دانشگاه فرهنگیان را پر از دانشجو کنیم، نمی‌توانیم این کمبود را پر کنیم. این شرایط به دلیل نگاه کالایی و سرمایه‌ای به آموزش و پرورش طی سال‌ها ایجاد شده چراکه دولت‌ها همواره با این استراتژی عمل می‌کردند که دولت را از زیر بار اداره آموزش و پرورش رها کنند.

سحرخیز بیان کرد: همین نگاه باعث توسعه مدارس خصوصی و ورود نیرو‌های خرید خدمات شده است. این نگاه آموزش و پرورش را به روزمرگی انداخته و باعث شده که برنامه‌ریزی آموزشی نداشته باشد.

ما باید برنامه بلند‌مدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت داشته باشیم، اما به نظر می‌رسد که معلمان چندان اقبالی به مدیران آموزش و پرورش ندارند. وی افزود: آموزش و پرورش رتبه آخر را در دولت دارد و از دولت آقای هاشمی تاکنون آموزش و پرورش مورد بی‌مهری قرار گرفته است. این آقا هم برنامه‌ای ندارد و همین وضع فعلی را حفظ خواهد کرد. از مجلس انتظار داریم که اگر قرار است جلوی بی‌ثباتی را بگیرد، مملکت قحط‌الرجال نیست و به این آقا رای ندهد. دولت نباید مرتبه آموزش و پرورش را تنزل دهد و تنها مدرک تحصیلی کافی نیست و باید تجربه کافی هم وجود داشته باشد.

در هر صورت باید منتظر ماند و دید که نگاه نمایندگان مجلس به انتخاب صحرایی چطور است و در نهایت صحرایی با وجود انتقادات به وزارت می‌رسد یا رییس‌جمهوری باید به گزینه دیگری فکر کند.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی