تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
ماجرای افزایش ۴ هزار تومانی قبض آب

هزینه افزایش جمعیت از «جیب» چه کسانی پرداخت می‌شود؟

برخی از شهروندان از درج مبلغی در قبوض آب خود با عنوان «جوانی جمعیت» خبر دادند. پس از بررسی‌ها و پیگیری‌های انجام شده مشخص شد که این مبلغ که صرفا در قبوض مشترکان پرمصرف اعمال شده بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.

کد خبر: ۱۴۹۷۷۷
۰۹:۴۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲

هزینه افزایش جمعیت از «جیب» چه کسانی پرداخت می‌شود؟

دیدارنیوز: در روز‌های اخیر خبر دریافت مبلغی تحت عنوان «جوانی جمعیت» در قبض آب مشترکان سر و صدای زیادی ایجاد کرده است.

پس از پیگیری این موضوع از شرکت آب و فاضلاب کشور مشخص شد که این مبلغ که برخی آن را ۴ هزار تومان عنوان کرده‌اند، فقط در قبض آب مشترکین پرمصرف درج شده و برای سایر مشترکین صادق نیست.

عنوان «جوانی جمعیت» به چه معناست؟

قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ از سوی مجلس به دولت ابلاغ شد تا از سال ۱۴۰۱ اجرایی شود. در ماده ۷۲ قانون جوانی جمعیت آمده که دولت مکلف است جهت اجرای احکام این قانون بودجه لازم را در قوانین بودجه سنواتی و در ردیف‌های مشخص از محل درآمد‌های ذیل برحسب نیاز تأمین و اختصاص دهد. بر اساس این قانون، مقرر شد که مبلغ ۱۰۰ تومان به ازای هر متر مکعب آب از مشترکانی که بالای الگو‌های تعیین شده مصرف دارند اخذ شود و درآمد حاصل از آن از طریق شرکت‌های آبفای شهری به حساب خزانه واریز شود. چیزی که هم‌ا‌کنون در قبض آب مشترکان پرمصرف قابل مشاهده است.

با توجه به توضیحات بالا این سوال مطرح می‌شود که اگر این طرح یا طرح‌های مشابه اینچنینی وجود نداشت چه؟ الگوی مصرف آب یا سایر منایع به همین صورت باقی می‌ماند؟ آیا چنین اقدامی صرفا برای تامین بودجه جهت رسیدن به یک هدف دیگر است یا جریمه و اقدامی بازدارنده برای مصرف بی‌رویه آب؟

مطلب مرتبط:

«جوانی جمعیت» به قبض آب رسید!

بررسی مفیدبودن چنین طرح‌هایی برای رشد جمعیت، موضوع دیگری است، اما آنچه مسلم است هزینه انرژی و آب در کشور ما بسیار پایین است. همین امر سبب می‌شود که عده‌ای از مردم بدون توجه به کمبود ذخایر انرژی الگوی بد مصرف را در پیش بگیرند و باعث هرچه سریعتر از بین رفتن این منابع شوند.

پایین بودن مضاعف قیمت انرژی و آب آثار نامطلوبی بر بخش‌های مختلف جامعه به همراه داشته است. پایین بودن بهره وری انرژی، بالا بودن میزان مصرف داخلی انرژی در مقایسه با استاندارد‌های بین‌المللی و از همه مهم‌تر تخریب محیط زیست از جمله پیامد‌های نامطلوب این سیاست قلمداد می‌شوند.

طبق نظر کارشناسان اقتصادی، راه حل مناسب بالا بردن هزینه مصرف منابع و انرژی در کشور است. این کار می‌تواند از جهات مختلف مفید واقع شود: اول اینکه، با بالا بودن قیمت آب و سایر منابع، الگوی بد مصرف جای خود را به الگوی مناسب‌تری می‌دهد و با افزایش میزان صرفه‌جویی می‌توان سرعت از بین رفتن منابع را تا حد محسوسی کاهش داد. در نگاه اول ممکن است چنین طرحی برای مردم، به ویژه قشر با درآمد کمتر، باعث نارضایتی باشد؛ اما با نگاهی عمیق‌تر متوجه می‌شویم که دولت، با افزایش قیمت انرژی، می‌تواند هم از مصرف بی‌رویه آن جلوگیری کند و هم، به جای تولید نقدینگی و ایجاد تورم، هزینه‌های مورد نیاز خود را از محل درآمد حاصل از آن تامین کند؛ چیزی که به نفع تمام جامعه، به ویژه قشر کم‌درآمدتر است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی