تیتر امروز

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟

این صد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد
در گفتگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد

دیپلمات پیشین ایران در نیویورک در گفتگو با دیدارنیوز می‌گوید: نظام باید از حالت تعلیق، خارج شده و بتواند تصمیمات لازم را بگیرد. مذاکره با آمریکا ضرورت دارد و دولت باید در این باره تصمیم‌گیری...
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...

افزایش ابتلا به کرونا؛ از دست دادن و روبوسی خودداری کنید

بابک عشرتی، معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور توصیه کرد که مردم در مهمانی‌ها از دست دادن و روبوسی خودداری کنند.

کد خبر: ۱۴۶۸۵۴
۰۸:۳۴ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۱

افزایش ابتلا به کرونا؛ از دست دادن و روبوسی خودداری کنید

دیدارنیوز: معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه افزایش موارد کرونا در کشور از قبل پیش‌بینی می‌شد، گفت: توصیه می‌کنیم که افراد علامت‌دار حتما در منزل بمانند و تا پنج روز بعد از رفع علائم حاد از قرنطینه خارج نشوند.

بابک عشرتی در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: از قبل، افزایش موارد کرونا در کشور پیش‌بینی می‌شد و فکر می‌کنم که این روند افزایشی تا مدتی ادامه یابد، اما فعلا نمی‌توانیم بگوییم که موارد بیماری چقدر افزایش می‌یابد. زیرا قابل پیش‌بینی نیست. در حال حاضر بیشترین سویه‌هایی هم که گزارش می‌شود، سویه‌های اُمیکرون است که عموما راه‌های تنفسی فوقانی یعنی حلق، بینی و گلو را درگیر می‌کند. به همین دلیل هم، بیماری نسبتا سبک‌تر است؛ اما سرایت‌پذیری آن بسیار بیشتر از سویه‌های قبلی است.

وی با بیان اینکه از آنجایی که بیماری سبک‌تر است، خوشبختانه میزان مرگ‌ومیر و بستری کمتر است، افزود: البته از آنجایی که تعداد موارد ابتلا افزایش می‌یابد، به تبع آن میزان مراجعین به بیمارستان‌ها هم افزایش می‌یابد و برخی مبتلایان به دلیل ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و داشتن عوامل خطر بدحال شده و به بستری نیاز پیدا می‌کنند.

توصیه‌های وزارت بهداشت برای مبتلایان به کرونا در نوروز

عشرتی ادامه داد: باید بدانیم که کرونا تمام نشده است و نمی‌توان گفت که کرونا به سادگی از زندگی‌مان حدف می‌شود؛ بنابراین باید یاد بگیریم که مانند آنفلوآنزا و بسیاری از بیماری‌های دیگر با آن زندگی کنیم. توصیه می‌کنیم که افرادی که علامت‌دارند و علائمی مانند گلودرد، سرفه، تب، بدن درد، آبریزش بینی و... دارند، حتما در منزل بمانند و تا پنج روز بعد از رفع علائم حاد مانند تب و آبریزش بینی از قرنطینه و منزل خارج نشوند. این اقدام دو خاصیت دارد؛ اولا باعث می‌شود که انتقال ویروس بسیار کاهش یابد. زیرا بیشترین انتقال ویروس را افراد علامت‌دار انجام می‌دهند و دومین خاصیت ماندن در خانه هم این است که استراحت در منزل می‌تواند به سرعت بهبود علائم و بهبود بیماری کمک زیادی کند.

در مهمانی‌ها از دست دادن و روبوسی بپرهیزید

وی گفت: در عین حال افراد علامت‌دار در منزل از مایعات گرم، دمنوش‌های مختلفی که در طب سنتی وجود دارد، استفاده کنند تا علائم‌شان بهبود یابد. در عین حال اقدام دیگر این است که در مهمانی‌ها و دید و بازدید‌های نوروزی، از دست دادن و روبوسی بپرهیزیم. زیرا دست دادن و روبوسی می‌تواند بیماری را منتقل می‌کند. باید توجه کرد که همان دور هم بودن کفایت می‌کند و بهتر است که دست دادن و روبوسی را کنار بگذاریم.

لزوم تزریق دُزهای یادآور واکسن کرونا

عشرتی تاکید کرد: در عین حال در زمینه ترزریق واکسن کرونا، طبق اعلام وزارت بهداشت توصیه می‌کنیم که نوبت‌های یادآور واکسن یعنی دُزهای سوم و چهارم تزریق شوند؛ به ویژه افرادی که به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون، انواع سرطان و... مبتلا هستند یا پیوند عضو انجام داده‌اند، حتما نوبت‌های یادآور خود را تزریق کنند. خیلی هم تفاوتی ندارد که چه واکسنی تزریق می‌کنند، اما به هر حال بهتر است که دُزهای یادآورشان را تزریق کنند.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از ماسک، گفت: توصیه ما این است که به ویژه در فضا‌های بسته و جا‌هایی که ازدحام زیادی وجود دارد، مانند اتوبوس، مترو و... حتما ماسک بزنند. زیرا ماسک هنوز هم وسیله موثری برای جلوگیری از انتقال کرونا محسوب می‌شود.

چه کسانی حتما باید به پزشک بروند؟
عشرتی درباره زمان مراجعه به پزشک در افرادی که علامت‌دار شدند نیز اظهار کرد: افرادی که در سنین ۱۵ تا ۶۰ سال بوده و بیماری زمینه‌ای ندارند، معمولا برایشان مشکلی ایجاد نمی‌شود و بیماری به صورت سرماخوردگی برطرف می‌شود و نیاز به مراجعه به مراکز درمانی و پزشک وجود ندارد و استراحت در منزل کفایت می‌کند، اما اگر علائم شدیدی مانند تنگی نفس، حال عمومی بد، سرفه شدید یا تب و لرز بالا و... در بیماران ایجاد شد، باید به پزشک مراجعه کنند. در عین حال کسانیکه به بیماری زمینه‌ای مبتلا هستند و زنان باردار، حتما باید در صورت ابتلا به کرونا و داشتن علامت، به پزشک مراجعه کرده و ویزیت شوند.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: از آنجایی که کرونا یک بیماری ویروسی است، نیازی به استفاده از آنتی‌بیوتیک وجود ندارد؛ بنابراین مردم سرخود آنتی‌بیوتیک مصرف نکنند و از پزشکان هم درخواست تجویز آنتی‌بیوتیک نکنند. زیرا نه‌تن‌ها فایده ندارد؛ بلکه مصرف بی‌رویه آن ضرر هم دارد و منجر به بروز مقاومت میکروبی می‌شود.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير