تیتر امروز

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
پیام پروفسور حسن امین برای روز مهندس

مهندس زندگی بهتر خود و دیگران باشیم

پرفسور حسن امین به مناسبت روز مهندس، ویژگی‌ها و فاکتورهای حرفه مهندسی را در چهار فاز بررسی و معرفی کرد.

کد خبر: ۱۴۵۷۲۴
۱۱:۲۲ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۱

مهندس زندگی بهتر خود و دیگران باشیم

 

دیدارنیوز ـ حسن امین*:با تبریک روز مهندس و بزرگداشت خواجه نصیر، چند نکته گفتنی تقدیم می‌کنم:
۱. کلمه مهندس، مشتق از هندسه است و هندسه در زبان عربی برگرفته از واژه پارسی «اندازه» است. این تشخیص و برآورد و محاسبه دقیق اندازه ها، لازمه ایجاد مدنیت و توسعه است. اندازه نگه دار که اندازه نکوست، یعنی در همه کار، نه افراط و نه تفریط، بلکه درست به اندازه باید کار کرد.
۲. مهندس، به عملیاتی کردن دستاورد‌های علمی و کاربرد عملی مفاهیم می‌پردازد و در هر زمینه از عمران، ساخت و ساز و معماری تا صنایع، مکانیک، آی. تی؛ و ... در راستای پیشرفت و بهبود کمی و کیفی زندگی نوع بشر فعال است.
در فرهنگ نامتوازن و مضطرب ایران کنونی، مدرک گرایی و بها دادن بیشتر به مشاغل اداری و مدیریتی و پشت میز نشینی یا دلالی و سوداگری، موجب غفلت از عمل گرایی، کاربلدی و کارایی یعنی سپردن کار به اشخاص کاردان شده است، در حالی که دو صد گفته، چون نیم کردار نیست.
۳. در ایران با تسهیم به نسبت به جمعیت، تعداد دارندگان مدارک کارشناسی ارشد و دکتری، بیش از اروپا و آمریکاست. اما در دنیای امروز، به تجربه بیش از علم و به سابقه کار به مراتب بیش از مدرک تحصیلی بها می‌دهند. چرا که تجربه از علم بالاتر است و این تنها در مرحله عمل و انجام کار است که می‌توان درست و نادرست بودن یا مفید بودن یا نبودن نظریه‌ها را تشخیص داد.
۴. خواحه نصیر طوسی که او را عقل حادی عشر خوانده اند، افزون بر خدمات تالیف و تصنیف، در حوزه عمل دو کار بزرگ کرد: اول، با پیشنهاد نمدپیچ کردن آخرین خلیفه عباسی به مظالم خلیفگان عرب پایان داد و دوم، با تأسیس رصدخانه مراغه برای توسعه علمی و عملی برنامه ریزی کرد.
امیر کبیر هم با تأسیس دارالفنون، تاکیدش بر تربیت اشخاص کاربلد و آموزش علمی کاربردی بود، به گونه‌ای که در سال‌های آغازین تاسیس این پلیتکنیک ایرانی. محصلان دارالفنون افزون بر کلاس درس، باید دوره‌های مختلف کارآموزی را نیز طی کنند.
مهندس زندگی بهتر خود و دیگران باشیم.

*فیلسوف، حقوقدان و مورخ

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی