تیتر امروز

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!
بررسی عواقب جنگ ایران با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ در نشست اندیشکده سیمرغ باریخ

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!

روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست اندیشکده سیمرغ باریخ با موضوع عواقب جنگ جمهوری اسلامی با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد و نام‌های آشنا از جمله صادق زیباکلام، احمد بخارایی و مهدی مطهرنیا...
مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...
از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...
پمپئو، وزیر خارجه سابق ایالات متحده در کتاب خاطراتش نوشت

آمریکا مانع جنگ هسته‌ای بین هند و پاکستان شد

پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا در کتاب خاطراتش نوشته که ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ مانع از جنگ هسته‌ای بین دو کشور هند و پاکستان شده است.

کد خبر: ۱۴۴۲۳۰
۲۱:۴۵ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱

پمپئو: آمریکا از جنگ هسته‌ای بین هند و پاکستان جلوگیری کرد

دیدارنیوز: مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا در کتابی که روز سه‌شنبه منتشر شد، نوشته است که هند و پاکستان در سال ۲۰۱۹ به یک جنگ هسته‌ای نزدیک شده بودند، اما مداخله آمریکا مانع از این جنگ شده است.

وزیر خارجه سابق آمریکا در کتاب خاطراتش تحت عنوان «هرگز کوتاه نیا: مبارزه برای آمریکایی که دوستش دارم» نوشت: «فکر نمی‌کنم جهان به درستی بداند که هند و پاکستان تا چه حد به یک جنگ هسته‌ای در فوریه ۲۰۱۹ نزدیک شده بودند.»

این تنش زمانی اتفاق افتاد که هند در پی کشته شدن ۴۱ سربازش در کشمیر به دست شبه‌نظامیان پاکستان، حملات هوایی را به خاک این کشور آغاز کرد و در پی آن پاکستان یک هواپیمای جنگی هندی را سرنگون کرد و خلبان آن را به اسارت گرفت.

پمپئو نوشت: «برای نشست بین ترامپ و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به هانوی رفته بودم. در محل اقامتم خواب بودم که با یک تماس فوری از یک مقام ارشد هندی از خواب بیدار شدم. او به من گفت پاکستان در حال آماده کردن سلاح‌های هسته‌ای خود برای حمله است و مقامات هندی نیز در حال بررسی آماده سازی سلاح‌های خود بودند.»

پمپئو در کتابش مدعی شده است که از این مقام هندی که نامش در کتاب ذکر نشده است خواست کاری انجام ندهد و یک دقیقه به آن‌ها فرصت دهند تا همه چیز را حل کنند.

به گفته او اگر آمریکا این دو کشور را برای خودداری از جنگ متقاعد نمی‌کرد هیچ کشور دیگری نمی‌توانست کاری را که آن‌ها در آن شب انجام داده‌اند برای جلوگیری از یک نتیجه وحشتناک انجام دهند.

هند در سال ۱۹۷۴ میلادی با انجام اولین آزمایش هسته‌ای خود در صحرای راجستان در غرب این کشور و نزدیک مرز پاکستان مدعی شد پس از امریکا، اتحاد جماهیر شوروی سابق، فرانسه، بریتانیا و چین، ششمین کشوری است که از قدرت هسته‏‌ای برخوردار است. این کشور چندی بعد یعنی در سال ۱۹۹۸ نیز آزمایش هسته‏‌ای دیگر انجام داد و عملاً موفق به ساخت بمب هسته‏‌ای شد.

به این ترتیب، هند، با توجه به منازعه طولانی خود با پاکستان، قدرت نظامی و سیاسی خود را افزایش داد. این امر تلاش پاکستان را نیز برانگیخت و پس از چندی این کشور هم به جمع دارندگان بمب هسته‏‌ای پیوست.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی