تیتر امروز

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
یادداشت اختصاصی دیدار؛ به قلم پرفسور حسن امین

به یاد دوستم دکتر فریبرز رئیس دانا

پروفسور حسن امین نوشت: فریبرز رئیس دانا به خلاف خاستگاه خان زادگی، به قول خودش «چپول» یعنی چپ گرا و حامی کارگران و کارمندان و کشاورزان و طبقات زحمتکش نه سرمایه داران موروثی بود با جبهه ملی هم تعامل مثبت داشت.

کد خبر: ۱۴۳۸۵۴
۱۱:۳۹ - ۳۰ دی ۱۴۰۱

به یاد دوستم دکتر فریبرز رئیس دانا

توضیح دیدار: سمت و سوی مطالب و جهت گیری احتمالی نویسندگان و اندیشمندان الزاما نظر دیدارنیوز نیست. ما از انتشار نظر همه کارشناسان استقبال می‌کنیم. در رد یاد تایید یادداشت جاری نیز آماده دریافت نظرات مختلف هستیم.

 

دیدارنیوز ـ پروفسور حسن امین*: ۲۹ دی ماه زادروز یکی از انسان‌های خوب زمانه ما دکتر فریبرز رئیس دانا بود. متولد ۱۳۲۳ در دشت قزوین. فریبرز چهار سالی از من بزرگتر، اما در دوره دکتری در انگلیس با من هم‌دوره بود. دانشجوی دانشگاه درجه یک «مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن» معروف به LSE بودکه دارای دانشکده حقوق ها! (از جمله حقوق بین الملل) معتبری است. در ۱۳۵۴ در لندن هفته‌ای دو سه بار او را در دانشگاه می‌دیدم. کلاس‌ها و نشست‌های من در مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی معروف به سواز SOAS و یونیورسیتی کالج UCL و کتابخانه مرکزی دانشگاه لندن، با دانشکده او در ال اس‌ای LSE زیاد فاصله نداشت و من به خیلی از کلاس‌های ال اس‌ای هم می‌رفتم. خانه فریبرز هم سوئیت کوچک، اما شکیل و آبرومندی بود که اجاره ماهانه آن امروز باید حدود ۲۰۰۰ پوند باشد.

فریبرز رئیس دانا به خلاف خاستگاه خان زادگی، به قول خودش «چپول» یعنی چپ گرا و حامی کارگران و کارمندان و کشاورزان و طبقات زحمتکش نه سرمایه داران موروثی بود با جبهه ملی هم تعامل مثبت داشت. من چند بار در جلسات سیاسی دانشجویان ایرانی در ال‌ای ای هم به رغم اختلاف مرام سیاسی و ضدیت با توده ای‌ها به دعوت فریبرز رئیس دانا شرکت کردم.

فریبرز رئیس دانا پس از اخذ دکتری، پس از پیروزی قطعی انقلاب به خلاف من، به ایران بازگشت و در عرصه اجتماع و سیاست در داخل کشور به مبارزه ادامه داد. تدریس و سخنرانی کرد. کتاب و مقاله نوشت. در تشکل‌ها از جمله کانون نویسندگان فعال شد، ولی خیلی اذیت شد و، چون به زندان افتاد و حقوق دانشگاهی اش قطع شد، به زحمت افتاد و زندگی اش سخت شد. در پیرانه سر ازدواجی دوباره کرد.

من که سال‌ها پس از او به ایران برگشتم، در مجله حافظ از او به عنوان عضو شورای علمی ماهنامه دعوت به همکاری کردم و نامش در شناسنامه اولین شماره مجله و مقالاتش در شماره‌های مختلف مجله حافظ درج است.

خاک بر او خوش باد که از مردان ممتاز و فرامایه این آب و خاک ناخوش و جامعه مصمم به نخبه کشی بود. انسان فرهیخته توانمندی که ایثارگرانه منافع جامعه را بر منافع شخصی ترجیح داد.

*فیلسوف و حقوقدان 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
حسین صادق زاده وایقان
|
United States of America
|
۰۴:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
0
0
با سلام و احترام
ضمن تقدیر و تشکر و قدردانی از شما بابت انتشار مطالب جناب پروفسور سيد حسن امین،برای شما و دوست بسیار ارزشمند و گرانقدرم جناب پروفسور امین آرزوی سلامتی و تندرستی و توفیق روزافزون مسئلت دارم.
با سپاس و دورد بیکران
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی