تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سرپرست محیط زیست استان تهران خبر داد

بودجه ۱۰۷ هزار میلیارد تومانی برای «قانون هوای پاک»

علیرضا مزینانی، سرپرست حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: اکنون در لایحه بودجه ۱۴۰۲، بودجه‌ای اختصاصی برای قانون هوای پاک به مقدار ۱۰۷ هزار میلیارد تومان به اضافه ۳ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

کد خبر: ۱۴۳۷۲۵
۱۳:۰۵ - ۲۷ دی ۱۴۰۱

اختصاص بودجه ویژه «قانون هوای پاک»

دیدارنیوز: سرپرست حفاظت محیط زیست استان تهران ضمن توضیح درباره وظیفه محیط زیست در قانون هوای پاک گفت: بارگذاری جمعیت و وسایل نقلیه بیش از ظرفیت تهران است.

علیرضا مزینانی امروز سه‌شنبه در یک برنامه تلویزیونی، ضمن تبریک هفته ملی هوای پاک به شعار این هفته (هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی) اشاره و اظهار کرد: در این شعار هوای پاک که دست‌یافتنی است. حقوق عامه که ما در دولت پیگیر آن هستیم و اراده ملی که هوای پاک نیاز به آن و کمک تمامی حوزه‌ها، دستگاه‌ها و مردم نیازمند است.

وی افزود: استان تهران شرایط ویژه‌ای به لحاظ جغرافیایی و توپوگرافی دارد. ما در شمال تهران رشته کوه البرز و در جنوب مناطق کویری را داریم. به عبارتی تلاقی بین دو آب و هوا هستیم و تهران حالت بشقاب مانندی دارد که اتمسفر هوایی باید در آن جریان باشد. در چنین شرایطی وارونگی دما نیز وضعیت خاصی را ایجاد می‌کند، ضمن اینکه وسایل نقلیه و مشکلاتی مربوط به آن نیز وجود دارد.

به گفته مزینانی قانون هوای پاک به علت تخصصی بودن این موضوع نوشته شد تا تکالیف و وظایف دستگاه‌ها به‌روشنی مشخص باشد. این قانون در سال ۱۳۹۶ مصوب و ابلاغ شد و در آن وظایف ۲۲ دستگاه مشخص شده است. در سطح استان تهران نیز ۱۶ دستگاه به‌طور مستقیم وظایفی برای داشتن هوای پاک دارند. از سال ۹۶ تاکنون بودجه اختصاصی برای آن مشخص نشده بود همچنین وظایف دستگاه مشخص بود، اما انجام یا عدم انجام تکالیف مشخص نبود.

مزینانی افزود: اکنون در لایحه بودجه ۱۴۰۲، بودجه‌ای اختصاصی برای قانون هوای پاک به مقدار ۱۰۷ هزار میلیارد تومان به اضافه ۳ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

سرپرست حفاظت محیط زیست استان تهران بااشاره به وظیفه محیط زیست در قانون هوای پاک گفت: وظیفه محیط زیست نوشتن آیین‌نامه‌ها به اضافه طراحی سامانه‌ای برای بارگذاری تکالیف مشخص شده سایر دستگاه‌ها است، اما متاسفانه اقدام خاص و قابل توجهی به نسبت وظایف دستگاه‌ها انجام نشده بود. حدود ۲۲۰ تکلیف برای قانون هوای پاک صادر شده است که تنها ۲۰ تکلیف اجرا شد.

به گفته وی سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل محیط زیست تهران وظیفه دارند درباره قانون هوای پاک به بازرسی کل کشور یعنی قوه قضائیه و دیوان محاسبات گزارش ارایه دهند. در گزارش‌های ارسال شده ترک فعل‌ها مشخص و در دست بررسی است.

مزینانی تصریح کرد: ما دستگاه نظارتی و حاکمیتی برای اجرای قوانین هستیم. این مستلزم اتخاذ تمهیداتی در مسیر کار است. در استان تهران نزدیک ۱۷ هزار واحد صنعتی داریم. به عبارتی بارگذاری ما بسیار بیش از ظرفیت استان تهران است. حدود ۱۲ میلیون جمعیت در استان تهران داریم و در این استان نزدیک ۲ میلیون خودروی فرسوده و بین دو تا دو میلیون و ۵۰۰ موتورسیکلت فرسوده تردد می‌کنند. تمامی این موارد باید با در نظر گرفتن ظرفیت تهران باشند، اما نیست، همچنین ۱۵ میلیون خودرو و ۱۲ میلیون موتورسیکلت در کشور داریم.

وی باتوجه به اقدامات لازم برای اجرای قانون هوای پاک افزود: برنامه داریم، اما اجرای آن حائز اهمیت است. دستگاه‌ها مانند وزارت نفت باید تکالیف خود عمل کنند. به عنوان نمونه وزارت نفت باید طرح «کهاب» را اجرا می‌کرد. این طرح مربوط به بخارات بنزین است که از مخازن، تانکر‌های مستقر در خروجی مخازن و سوخت‌گیری خودرو‌ها تولید می‌شود. این بخارات باید کنترل شود، ولی تاکنون این اقدام انجام نشده است. از سال ۹۶ دو نوبت طرح کهاب برای وزارت نفت تمدید شده در صورتی که اکنون باید اجرا و نهایی شده باشد.

وی ادامه داد: ما خود به‌شدت پیگیر این موضوع هستیم و از دستگاه‌ها انتظار داریم که براساس قانون به تکالیفشان عمل کنند.

سرپرست حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به دیگر دستگاه‌های مکلف توضیح داد: وزارت کشور اقدامات بسیار خوبی انجام داده است. شهرداری‌ها باید وسایل نقلیه عمومی را نوسازی و نه بازسازی کنند. این موارد نیازمند بودجه است و تاکنون بودجه اختصاصی برای این مسائل تخصیص داده نشده بود. تهران به حدود ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد، اما اکنون ۲۰۰۰ دستگاه در حال تردد در پایتخت است.

محیط زیست وجود توده گاز متان در جنوب تهران را تایید می‌کند؟

مزینانی درباره توده گاز متان در جنوب شهر تهران گفت: هر جا زباله باشد به‌تبع متان نیز وجود دارد. در تهران روزانه نزدیک به ۷۰۰۰ تن زباله خانگی داریم که دفن آن‌ها در مجموعه‌های مختلفی اطراف تهران مانند آرادکوه انجام می‌شود. آرادکوه نزدیک به ۵۰ سال است که درحال انباشت پسماند است. ما در کشور گاز فراوانی داریم. به همین جهت خیلی به سمت تکنولوژی و استفاده از گاز متان نرفته‌ایم. زباله‌ها به علت شیرابه موجود باعث تصاعد گاز متان می‌شوند و این از گاز‌های گلخانه‌ای و مخرب لایه ازن است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی