
رسول نجفیان بازیگر، کارگردان و خواننده، با بیان اینکه تلویزیون باید به سمت موضوعات ضروری برود، گفت: تئاتر باید در تمام سبکها از جمله داستانهای ایرانی و غیرایرانی و داستانهایی که ضرورت دارند و به درد جامعه میخورند رونق بگیرد.
دیدارنیوز: رسول نجفیان بازیگر، کارگردان و خواننده تلویزیون که بیشتر صدایش را در ترانه معروف «رسم زمونه» به یاد میآوریم این روزها در تدارک ساخت یک برنامه ادبی با عنوان «ژرفاخند» برای تلویزیون است.
او با تاکید بر اینکه نباید بگذاریم ادبیات کشورمان به فراموشی سپرده شود، اظهار امیدواری میکند که مخاطبان برنامه جدیدش را دوست داشته باشند.
نجفیان که در حوزه ساخت تله تئاتر نیز حضور فعالی داشته است، میگوید: تلویزیون پس از سالها به سمت تله تئاتر آمده و این اتفاق خوشایندی است.
موضوع اصلی «ژرفاخند» ادبیات است
رسول نجفیان، بازیگر و کارگردان در گفت و گویی با ایسنا درباره ساخت برنامه جدیدش با عنوان «ژرفاخند» توضیحاتی ارائه داد و گفت: ژرفاخند به معنای خنده عمیق در ۶۰ قسمت برای شبکه آموزش ساخته میشود که موضوع اصلی اش ادبیات کشورمان است. نویسنده، کارگردان و پژوهشگر برنامه خودم هستم. در این برنامه داستانهای ادبیات را تعریف میکنم و اشعاری را با همخوانی گروه میخوانیم و نکتههای پندآموزی که به درد جامعه امروز میخورد مثل حسادت، بغض، چشم و هم چشمی و ... را بیان میکنیم.
او اضافه کرد: به عنوان مثال وقتی اشعاری از لقمان حکیم خوانده میشود، شخصیت لقمان حکیم را هم در برنامه نشان میدهیم. این برنامه اکنون در حال مونتاژ است تا بتوانیم ان شاءالله در همین روزها ۱۰ قسمت اول را برای پخش تحویل شبکه آموزش بدهیم. بازیگران «ژرفاخند»، از گروه خودم هستند و از بچههای تئاتر اند. این برنامه هم خواننده و هم بازیگر دارد که بنده روایتها را مثل نقالان نقل میکنم و در عین حالی که داستانها را میخوانیم شخصیتها را هم نشان میدهیم. امید برنامهای باشد که مردم دوست داشته باشند.
درصدد هستیم دوباره بتوانیم تله تئاتر کار کنیم
نجفیان که سالها پیش در حوزه تله تئاتر حضور فعال تری داشت، درباره اینکه چرا این حوزه را ادامه نداد؟ چنین بیان کرد: بله من قدیم ترها تله تئاترهای زیادی مثل آسانسور، مرغابی در مه، تصادفی ها، عزیز گلاب خانم، مهمانی درندگان و ... داشتم. یادش بخیر کارگردانی «مرغابی در مه» با خودم بود و نویسندگی اش با زنده یاد حسین پناهی. متاسفانه تلویزیون الان خیلی شرایط ساخت تله تئاتر را ندارد و رویکردهای دیگری دارد، اما ما درصدد هستیم که این اتفاق به زودی بیفتد و دوباره بتوانیم تله تئاتر کار کنیم. هرچند که به نظر میرسد خود تلویزیون هم به این سمت و سو آمده و قرار است اتفاقهایی بیفتد.
تلویزیون باید به سمت موضوعات ضروری برود
این بازیگر و خواننده در پی همین صحبت هایش در پاسخ به اینکه طی سالهایی که تلویزیون تله تئاتر نداشت چه آسیبهایی به این حوزه وارد شد و بهتر است اکنون به سمت چه موضوعاتی برای ساخت تله تئاتر برود؟ خاطرنشان کرد: به هر جهت تئاتر از وجوه مهم هنر است و هر پدیده که به آن اهمیت ندهد یعنی آسیب و عیب. در نتیجه تئاتر باید در تمام سبکها از جمله داستانهای ایرانی و غیرایرانی و داستانهایی که ضرورت دارند و به درد جامعه میخورند رونق بگیرد. ان شاءالله که این رویکرد اتفاق بیفتد. به نظرم تلویزیون باید به سمت موضوعات ضروری برود.
بازیگر سریالهای کاکتوس، آشپزباشی، داستان یک شهر، مسافر ری، در حاشیه و ستایش۳ تاکید کرد: درک ضرورت بر همه واجب است. شما تا زمانی که گرسنه و تشنه نشوید به سمت آب و غذا نمیروید. سیاست فرهنگی هم باید به سمتی برود که نیاز جامعه است. قطعا وقتی ضرورتها درک و مدیریت شود سوژههای خوبی انتخاب خواهد شد که به درد مردم میخورد.
رسول نجفیان در پایان گفتگو درباره حضورش در عرصه بازیگری در تلویزیون گفت: کاری با عنوان «ماشین مشکل گشا» قرار بود کار شود که این اتفاق نیفتاد. فعلاً کاری که برای تلویزیون رسمیت داشته باشد ندارم و تمام توانم را برای همین برنامه «ژرفاخند» گذاشتم تا ان شاءالله بتوانم بزودی و به موقع به آنتن برسانم.