تقوینژاد: مدیر خلق درآمدم نه هزینه
کامل تقوینژاد در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران که به ارائه برنامههای کاندیداهای تصدی پست شهر تهران اختصاص پیدا کرده است در ارائه برنامههای خود گفت: برای حضورم در این عرصه با هیات دولت مشورت کردم و از آنها کسب اجازه کردم و این قول را گرفتم که در صورت موفقیت از همکاری دولت بهره بگیریم و در حقیقت دولت در کنار شورا و شهرداری تهران قرار بگیرد. همچنین از ریاست کل بانک مرکزی و ستاد اقتصادی کشور برای حضور در این عرصه کسب اجازه کردم و قول همکاری گرفتم.
وی افزود: با متخصصین و نخبگان اقتصادی کشور مشورت کردم و با توجه به توصیه برخی از این افراد به این عرصه پا گذاشتم. همچنین با بزرگان اصلاحات و اعتدال مشورت و برای حضور در این عرصه کسب اجازه کردم.
وی ادامه داد: باید از پرسنل زحمتکش شهرداری تهران قدردانی کنم و از تلاش همه کسانی که در گذشته برای اداره شهر تهران منشاء اثرات مثبت بودهاند بویژه شهرداران سابق قدردانی کنم.
تقوینژاد با اشاره به "تهران شهر زندگی" به عنوان شعار خود ایجاد آرامش، امید و تلاش برای اقدامات موثر در شهر تهران را به عنوان ارمغان برنامههای خود مطرح کرد و افزود: با بهرهگیری از الگوی ایرانی اسلامی و پیشرفت در جهت توسعه شهر تهران، برنامههای شهری خود را پیشبینی کردهام. تهران با جمعیت 8.7 دهم میلیون نفری بیش از 50 درصد سپردههای بانکی و 50 درصد درآمدهای مالیاتی کشور را تامین میکند؛ اما با این وجود این شهر با چالشها و مشکلات عدیدهای روبرو است.
وی تاکید کرد: تهران به عنوان پایتخت سیاسی – اقتصادی کشور متاثر از سیاستهای اقتصادی کلان است. متاسفانه به دلیل رکود حاکم بر نقش مسکن و کاهش ارتباط درآمدهای شهر با ساخت و سازها و محل مالیاتهای ارزش افزوده شاهد کاهش درآمدها هستیم. به شکلی که درآمدهای ناپایدار در حال حاضر بیشترین تاثیر را بر درآمدهای شهرداری تهران داشته است. مدیران شهری در گذشته تنها 7 تا 27 درصد درآمدهای شهری را میتوانستند پایدار تلقی کنند.
این کاندیدای تصدی شهرداری تهران در بخشی دیگر از صحبتهای خود به بدهی 50 میلیارد تومانی شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: بدهیهای امروز شهرداری تهران، کلانشهر تهران را در آستان بحران مالی قرار داده است. وجود 68 هزار نفرپرسنل و همچنین 50 هزار نفر به طور غیر مستقیم که از شهرداری تهران حقوق دریافت میکنند، به همراه بدهیها و هزینههای نگه داشت شهر که با قیمتهای جدید حدود 3000 میلیارد تومان است، تامین مالی شهر را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است. به این ترتیب در حال حاضر چالش اصلی تهران در بخش اقتصادی بدهی شهرداری به گونهای است که نظام پرداخت را با مشکل مواجه کرده است، البته مطالبات شهرداری از بخش دولتی نیز موضوعی است که باید تعیین تکلیف شود،علاوه بر اینها شهرداری تهران مطالباتی از برخی دستگاهها دارد که در گذشته مورد موافقت قرار گرفته و باید امروز تعیین تکلیف نهایی آنها انجام شود. کلید حل مسائل و مشکلات شهر و شهرداری تهران در داشتن برنامهای منسجم و دقیق در بخش مالی است، چرا که مهمترین چالش در تهران چالش مالی است.
تقوینژاد به کسری 20 تا 40 درصدی بودجه سالیانه شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: باید برخی نگرشها در اداره شهر تهران تغییر کند. در اینجا باید به تجربه سه سال گذشته خود اشاره کنم که با توکل بر خدا و کمک دستگاهها درآمدهای مالیاتی کشور را صد درصد افزایش دادم که این افزایش درآمدها همراه با رضایت مردم بوده، از همین تجربه برای افزایش درآمدهای شهری استفاده خواهم کرد و برخی عوارض شهری را در جهت افزایش درآمدها در شهر همراه با در نظر گرفتن رضایت شهروندان به عنوان درآمد پایدار وضع خواهیم کرد. قطعا درآمدهای پایدار شهرداری تهران را از رقم 27 درصد کنونی به 40 درصد تا سال1400 افزایش خواهیم داد. بی تردید باید در مسیر اداره شهر تهران از تجربیات گذشته استفاده کنیم. قریب سه سال مدیریت بانک سپه به من این فرصت را داد تا سرمایه این بانک را 9 برابر کنم. این موارد تجربههایی است که فراروی من قرار دارد و از آن برای احیای اعتبار مالی شهرداری تهران در شبکه بانکی کشور بهره خواهم گرفت.
وی ادامه داد: برای انجام هر فعالیتی در شهر تهران باید ابتدا تکلیف پرداخت بدهیهای شهرداری تهران مشخص شود. در این مسیر تنها به موضوع شناسایی چالشها بسنده نکردیم و در ارائه برنامه راهکارهایی متناسب با شرایط موجود ارائه کردهایم. استفاده از ظرفیت بانک شهر برای ورود موثر شهرداریها در فعالیتهای شهری، انتشار اوراق درتامین مالی پروژهها و انتشار اوراق برای تامین مالی پروژههای عمرانی از مواردی است که در دستور کار ما قرار خواهد گرفت.
این کاندیدای شهرداری تهران تاکید کرد: انتشار اوراق ابزاری است که درسیستم بازار سرمایه کشور تعریف شده و ما باید تلاش کنیم از این ابزار در مسیر توسعه شهر استفاده کنیم. باید زمینه تاسیس صندوق توسعه شهر در دستور کار قرار گیرد. امروز شهرداری تهران با داشتن 43 شرکت با تصویب شورای اسلامی شهر تهران 3000 میلیارد تومان کمک و زیان برای همین شرکتها پرداخت میکند. چرا عدهای از 30 درصد نرخ تجهیز منابع استفاده کنند، اما خود شهرداری تهران در این حوزه نقشی ایفا نکند؟ قطعا یکی از وعدههای ملموس ما تشکیل صندوق املاک و مستغلات است که میتواند داراییهای شهرداری را مولد کند. قطعا اعمال حاکمیت شرکتی بر شرکتهای شهرداری تهران و راه اندازی مرکز خدمات اقتصادی شهر تهران در دستورکار ما قرار خواهدگرفت.
مدیر خلق درآمد بودهام نه مدیر هزینه
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در حال حاضر پروژههای زیادی که پیشرفت فیزیکی آنها که بیش از 70 درصد است در شهر وجود دارد. قطعا در صورت موفقیت مجددا این پروژهها مورد ارزیابی قرار میگیرند و در اولویت کاری تکمیل میشوند. در این میان برخی پروژهها که ظرفیتهای اقتصادی جدید در شهر ایجاد میکنند به لیست اولویتهای شهرداری تهران اضافه خواهند شد. من در هر کجا که تاکنون کار کردهام مدیر خلق درآمد بودهام نه مدیر هزینه،لذا در این راستا به کمک شورای اسلامی شهر تهران گامهای موثری برمیداریم. اعتقاد دارم شهر تهران گران اداره میشود و باید هزینههای آن کاهش پیدا کند.
وی افزود: چالشهای شهر تهران شناسایی شدهاند و برای تک تک آنها با نگاه و سیاستهای کلی راهکاری درنظر گرفته شده اما ابرچالش شهر تهران در حوزه ما نیست که باید با کمک شورا در خصوص آن اقدامات جدیای انجام شود. برای موفقیت در شهر تهران انگیزه دارم، پرکاری و تلاش را نه تنها برای خود که برای همه همکارانم یک وظیفه میدانم. ما باید در پرتو تعامل، تفاهم، مدارا و همکاری با همه کسانی که در اداره شهر میتوانند کمک کنند حرکت کنیم. بیتردید تقابل و بگو مگوهای سیاسی هیچ دستاوردی برای شهر تهران نخواهد داشت، لذا گفت و گوی شهری در همه ابعاد در سرلوحه کار ما قرار خواهد گرفت.
تقوینژاد با تاکید بر اینکه شهرداری تهران نه در عرض شورا بلکه در طول شورا قرار دارد، افزود: شهردار را جزئی از اعضای شورای شهر میدانم تا از این طریق صدای شهروندان را با هم بشنویم و برای حل مشکلات آنها با همه کسانی که میتوانند کمک کنند تعامل و همکاری داشته باشیم.
به گفته این کاندیدای شهرداری تهران، تنوع قومی و مذهبی در تهران را یک فرصت میدانم که در جهت توسعه باید از آن بهره گرفت. تعامل بیش از پیش با افکار عمومی، رسانهها و هنرمندان را در دستور کار خود قرار خواهم داد و از ظرفیتهای بی شمار شهر تهران در عرصههای مختلف بویژه در عرصه گردشگری استفاده خواهم کرد به شکلی که تهران را به یک مقصد گردشگری تبدیل کنیم.
وی تاکید کرد: باید آرامش و نشاط را به عنوان یکی از مباحث جدی در تهران قلمداد کنیم و برای بازگشت ارامش و نشاط به شهروندان اقدامات موثری را انجام دهیم. باید زیست شبانه در ابعاد مختلف به عنوان یک اولویت در پروژهای مشترک میان شورا و شهرداری مورد توجه قرار گیرد و همچنین برای ایجاد زیرساختهای دسترسی بانوان به اماکن ورزشی که در حال حاضر تقریبا صفر است، در برنامهای زمانبندی شده اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی ادامه داد: محلهمحوری را از طریق فعال کردن سراهای محلات و تعاونیهای موجود در محله به صورت حقیقی و نه در شعار محقق کنیم. ما در کنار شهروندانیم و شهروندان نیز باید مشارکت داشته باشند. در حال حاضر قبول داریم که کمربندی که بالای میدان انقلاب است چندین برابر کمربند پایین میدان انقلاب از فضای سبز بهره میگیرند.
تقوینژاد با اشاره به معضل ترافیک به عنوان یکی از دغدغههای جدی شهروندان، گفت: حل این مشکل به عنوان یک مطالبه جدی شهروندان در دستورکار قرار خواهد گرفت. کارهای خوبی انجام شده و ما نیز بهرهبرداری از خطوط 6 و 7 مترو را به همراه راه اندازی مجمتعهای ایستگاهی مترو در دستورکار خود قرار خواهیم داد و وعده خواهیم داد حداقل در هر ماه یک ایستگاه جدید مترو به بهرهبرداری برسد. دولت در این حوزه تعهداتی دارد که باید سهم تهران با تعامل و پیگیری در این حوزه اخذ شود. امروز برای رساندن سرفاصله قطارهای مترو به 4.5 دقیقه به 730 واگن وبرای کاهش این سرفاصله و کاهش آن به 2 دقیقه به 2115 واگن نیازمندیم. آلودگیهایی که در مرکز شهر وجود دارند باید از طریق پیگری مسائلی همچون برقی کردن موتورسیکلتها محقق شود. ما پروژهمحور خواهیم بود و با نیازسنجی شهر و شهروندان پروژهها را به پیش خواهیم برد. در حال حاضر مجموع پروژههای ما 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که باید با اولویت بندی نسبت به تکمیل آنها اقدام کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر لزوم احیای باغات شهر در جهت کاهش آلودگی هوا افزود: تلاش خواهیم کرد سرانه فضای سبز شهر تهران را به 17.5 متر افزایش دهیم. پسماندهای شهری به عنوان مسئلهای جدی در جهت دستور کار قرار خواهد گرفت، چرا که روزانه در تهران 8000 تن زباله تولید میشود و جمعآوری زباله به عنوان ثروت در کلان شهر تهران قلمداد شود.
ساخت و ساز، کلید رونق شهر تهران در شرایط تحریم
تقوینژاد با تاکید بر اینکه ساخت و ساز کلید رونق شهر تهران در شرایط تحریم است، گفت: باید به ارتباط فرآیند صدور پروانه در شهر تهران توجه کنیم. برای صدور پروانه چند مرحله باید طی شود که در گذشته روی این موضوع کار شده اما مجددا نسبت به کاهش این مراحل و الکترونیکی شدن این فرآیند اقدام خواهیم کرد.
وی افزود: شهرداری تهران باید شفافیت را در دستورکار قرار دهد. در این راستا مبارزه بی رحمانه با فساد را انجام خواهم داد و از هر ابزار قانونی در این مسیر بهره خواهم گرفت. خط قرمز ما سلامت برای کارکنان و برای خودم است. از شورا درخواست میکنم که نظارت را در این حوزه افزایش دهد و مدیریت فرآیند را به صورت مشترک پیگیری کنیم.
وی تاکید کرد: چابک سازی و شایسته سالاری و توجه به عدالت در پرداختهای شهری در دستور کار قرار خواهد گرفت. انتخاب مدیران آینده با وجود قریب به 70 هزار نفر پرسنل از درون شهرداری و با تاکید بر زنان و جوانان خواهد بود. البته از همه افرادی که در راستای کمک به مدیریت شهری خلاق باشند، بهره خواهم گرفت. به معیشت کارکنان توجه ویژه خواهم داشت و در هر کجا که بودهام کارمندمحور بودهام.
برنامههای پیروز حناچی برای شهرداری تهران
پیروز حناچی صبح امروز با حضور در جلسه علنی شورای شهر تهران با تشریح برنامههای خود برای اداره شهر تهران در صورت انتخاب به عنوان شهردار تهران تصریح کرد: برنامههای ما از 6 ماه قبل تاکنون تغییر چندانی نکرده است. اما با این حال معتقدم که یکی از اولویتهای ما باید مدیریت خردمندانه شهری باشد و از آنجا که در جلب مشارکت مردمی مشکل داریم این مدیریت خردمند شهری با چالشهایی روبروست.
وی با بیان اینکه کمبود شفافیت و شاخصهای ارزیابی و پایش میتواند ما را در رسیدن به مدیریت خردمند شهری دچار مشکل کند، گفت: یکی از راهبردهای اصلی ما هوشمند سازی و شفافیت اطلاعات است.
این کاندیدای شهرداری تهران با بیان این که مشکلات شهر تهران ناشی از عدم هوشمند سازی و ناکارآمدی سیستمهای هوشمند فعلی است، ادامه داد: به برنامههای تحت موبایل دقت کنید و ببینید که چه تاثیری در مبادلات کالا و همچنین مدیریت سفرها و در نتیجه رضایت مردم داشتهاند و این در حالی است که میتوانید این برنامهها را در شهرداری تهران نیز ارائه کنید.
وی با بیان اینکه شعار من "تهران شهری برای همه است" گفت: عدالت در برخورداری از خدمات در دستور کارمان قرار خواهد داشت و سعی خواهیم کرد سیستم مدیریتمان خردمندانه، هوشمند و مشارکت پذیر باشد.
حناچی با بیان این که در ارزیابیهایی که انجام شده مشکل آلودگی هوا، ترافیک، ناکارآمدی بافت فرسوده و .... از چالشهای اصی شهر است گفت: در سال 95 بیش از 260 روز ناسالم داشتیم و این در حالی است که هنوز با وجود اقداماتی که انجام شده است با چالشهایی در حوزه آلودگی هوا، آب و پسماند و .... روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه میتوان با راهکارهایی مشکلاتی راحل کرد، ادامه داد: برنامههای من حول کاهش آلایندگی وسایل نقلیه، تکمیل شبکه فاضلاب، تکمیل قناتهای پایتخت، احیای رود درهها و بهرهگیری از تکنولوژی نوین متمرکز میشود.

حناچی اظهارکرد: تنها 19 درصد از سفرها با حمل و نقل عمومی انجام میشود که این مساله زیبنده شهر تهران نیست. در حال حاضر شاهد غلبه حرکت سواره بر پیاده هستیم که باید این رویه تغییر پیدا کند و با سرلوحه قرار دادن توسعه tod میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.
وی با بیان اینکه عدم عدالت در برخورداری از منابع در سطح شهر تهران شاهد هستیم، گفت: برنامه ما ایجاد تبعیض مثبت است اما از آنجایی که شاهد کاهش مشارکت تهرانیها هستیم باید در ابتدا این مشکل را حل و فصل کنیم.
حناچی توسعه گردشگری در تهران را یکی از برنامههای خود عنوان کرد و افزود: برنامه من برای شهر تهران کاملا متوازن است.
واکنش اعضای شورای شهر به برنامه کاندیداهای شهرداری تهران
واکنش شورای شهر به برنامه های آخوندی
اعضای شورای شهر تهران پس از استماع گزارش برنامههای عباس آخوندی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و محمد سالاری خطاب به آخوندی گفت: شما برنامه متفاوتتری نسبت به سایر کاندیدا داشتید و معتقدم شهردار تهران درفرصت 20 دقیقهای که دارد باید به بیان دیدگاهها، باورها و نگاهش به مسائل شهری بپردازد وگرنه اولویتها را نیز کارشناسان میتوانند احصا کنند.
وی با بیان اینکه بحث انحلال فرمانداری و الحاق آن به شهرداریها در زمان شما در وزارت مسکن مطرح شد، گفت: حالا مخالفان شما میگویند که آخوندی میخواهد با دولت ستیز کند و هجمههای سازمان یافتهای علیه شما وجود دارد که مرا به یاد تخریبهایی که علیه آیتالله هاشمی رفسنجانی انجام میشد میاندازد و ما نگران عدم ارتباط شما با سازمانهای دولتی و حاکمیتی هستیم و بهتر است نوع ارتباطتان را با این دستگاهها تشریح کنید.
در ادامه ناهید خداکرمی با اشاره به کارنامه مدیریتی آخوندی گفت: برخی پروژههایی که شما آن را اجرا کردید سبب شد که شما را به عنوان نامزد پست شهرداری تهران انتخاب کنیم اما به شدت زیر بار انتقاد هستیم و برخیها بغض فروخورده از سه قوه را به سمت مدیریت شهری روان کردهاند و صدها پیامک دریافت کردیم که به آخوندی رأی ندهید چرا که تهران را بدبخت میکند.
در ادامه الویری نیز با طرح چهارسوال از آخوندی گفت: تعاملات با شورا چگونه خواهد بود چرا که ممکن است اعضای شورا افرادی رابرای انتصابات به شما معرفی کنند و یا در عزل و نصبها نظر داشته باشند؟ تعاملات با دولت چگونه است چرا که شما با گلهمندی استعفا دادهاید.
وی با طرح این سوال که ارتباط آقای آخوندی با نهادهای انقلابی همچون سپاه چگونه است؟ افزود: میگویند دکترآخوندی از بیرون شهرداری نیرو میآورد و من میخواهم شما به این چهار سوال پاسخ دهید.
در ادامه رسولی نیز با بیان اینکه شهرداری سازمان پهن و پیچیدهای است که در همه شئونات زندگی مردم وارد شده گفت: نماینده ملایر در مجلس عنوان کرده که شما پرونده دارید و در خصوص این موضوع توضیح دهید .
در ادامه میرلوحی نیز افزود: آقای آخوندی از موضع رسانهها در مورد قطار سمنان گلهمند شده، حالا در شهرداری چگونه میخواهید هر روز انتقادها را تحمل کنید.
در ادامه حجت نظری نیز با بیان اینکه برنامه آخوندی برای جوانگرایی چه خواهد بود گفت: حوادثی همچون قطار سمنان،سانچی و ... در دوره شما بوده است و تصور کنید که با یک پیمانکار شهرداری که میخواهد خود را بسوزاند مواجه هستید و حالا اگر بگویید خانوادهاش تحت پوشش بیمه هستند چه میشود؟
وی با بیان اینکه آخوندی بعد از استعفاء نامه نگاری های زیادی داشته گفت: رابطه آقای آخوندی با دولت حسنه است؟ رابطه شما با شورا بر چه اساسی خواهد بود؟
واکنش اعضای شورا شهر به برنامههای تقوینژاد
سید کامل تقوینژاد برنامههای خود را در صحن شورای شهر ارائه کرد و پس از آن اعضای شورای شهر به بیان نکتهنظرات خود پرداختند.
مجید فراهانی پس از استماع برنامههای تقوینژاد با بیان اینکه شما در سازمان امور مالیاتی بودید و این سازمان نیز شباهتهایی با شهرداری تهران دارد، اظهار کرد: مبارزه با فساد در شهرداری تهران بسیار مهم است و شما نیز آن را یکی از برنامههای خود معرفی کردید، اما راهکار شما چیست؟
وی افزود: امسال پنج تا هشت هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت و برایم جای سوال است که راهکار شما برای ایجاد درآمدها چه خواهد بود؟
در ادامه احمد مسجدجامعی با انتقاد از روال برگزاری جلسات انتخاب شهردار، گفت: قبلا روال این بود که کاندیدا برنامه بدهند، اما حالا برای انتخابمان هیچ اتفاقی نیفتاده، در صورتی که انتخاب شهردار یکی از مهمترین عملکردهای شورا است و حالا همه کاندیدا در یک روز برنامههای خود را ارائه میدهند و کتابچه برنامه را در صحن شورا توزیع میکنند و حالا چگونه میشود با کار تخصصی شهردار را انتخاب کرد؟
وی با بیان اینکه تقوینژاد در برنامههای خود عنوان کرد که ساختوساز کلید رونق در زمان تحریم است، اظهارکرد: با این حال ما با واحدهای خالی زیادی در تهران روبهرو هستیم و در شرایط فعلی ساختوساز راهکار عملی نیست و با اینکه رویکرد و تجربه شما به کار شهر میآید، اما جنس و ذات شهرداری تنها مسائل مالی نیست.
در ادامه مرتضی الویری با بیان اینکه در پاکدستی شما در امور مالی اذعان دارم و همگان میدانند که شما در مسائل مالی به چه میزان اشراف دارید، گفت: اما در زمینه مدیریت شهری که با موضوعات زیادی مواجه است شما چه برنامهای دارید؟
وی با بیان این که شما گفتید که هر ماه یک ایستگاه مترو افتتاح میکنید، اما امیدوارم اشتباه شنیده باشم؛ چرا که این افتتاحها با شرایط فعلی عملی نیست، گفت: شما آن طرف میز بودید و میخواهید بیایید این طرف میز، در حالی که چندین لایحه و ماده تاثیرگذار بر کاهش درآمدهای شهرداری با نظارت شما نگاشته شده است و حالا چرا دیدگاهتان 180 درجه تغییر کرده است.
در ادامه محمود میرلوحی نیز با بیان اینکه نجفی رییس سازمان برنامهریزی بود و نتوانست تغییری در ساختار مالی و منابع شهرداری ایجاد کند، اظهار کرد: 56 هزار میلیارد تومان بدهی داریم و اگر روند گذشته ادامه یابد میزان بدهی از 60 هزار میلیارد تومان نیز میگذرد و چطور میخواهید بدهی شهرداری را که به نظر میآید تا آخر دوره مدیریت به 120 هزار میلیارد تومان میرسد را مدیریت کنید.
در ادامه حسن رسولی با بیان این که شهرداری تهران سازمانی فربه و دارای مشکلات زیادی است، گفت: باید کوچکسازی شهرداری تهران را در دستور کار قرار دهیم و شما چقدر مرد این میدان هستید؟ چقدر آماده هستید که تهمت بشنوید؟ چرا که جراحی سنگینی در پیش است و درد دارد.
در ادامه شهربانو امانی نیز با بیان اینکه شهردار قبلی یک برنامه در برج میلاد برگزار کرد و آن برنامه تبدیل به بحران شد، اظهار کرد: ما با شهری روبهرو هستیم که با یک بنر بهم میریزد و حالا شما چگونه میخواهید مشکلات را حل کنید.
سید کامل تقوینژاد در پاسخ به سوالات اعضاء گفت: شعار من در سازمان امور مالیاتی مبارزه هوشمند با فساد بود و قطعا بازرسیها ادامه خواهد داشت، اما به نظرم برخوردهای نرمافزاری بر برخوردهای سختافزاری اولویت دارد.
وی با بیان اینکه من به همه حوزههای شهر تهران اشراف دارم، اما معتقدم اگر منابع مالی وجود نداشته باشد حتی بهترین پروژهها نیز محقق نمی شود، اظهار کرد: جای سوال است که چرا شما نتوانستید از فرصت فاینانس و اوراق مشارکت استفاده کنید؟ غیر از این است که پشتوانهای وجود نداشت و حالا تاکید من بر بحث مالی به دلیل پشتوانه بودن مسائل مالی است.
تقوینژاد با بیان اینکه تبدیل سهم 70 درصدی شهرداری از محل مالیات بر ارزش افزوده به 85 درصد پیشنهاد بنده بود و من در کنار شهردار تهران پابهپا در مجلس شورای اسلامی فعال بودم، ادامه داد: من برای افزایش سهم شهرداریها، تامین آسایش و مطالبات مردم با صدای بلند و شجاعانه مسائل را بیان میکنم.