تیتر امروز

انتخابات آمریکا؛ این هفت ایالت سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند/ تعرفه انتخاباتی در رای‌گیری امروز +عکس
ترامپ یا هریس در کاخ سفید (این گزارش بروز رسانی می‌شود)

انتخابات آمریکا؛ این هفت ایالت سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند/ تعرفه انتخاباتی در رای‌گیری امروز +عکس

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.
آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

این چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود به سراغ عبدالرضا داوری رفت او که این روز‌ها به عنوان فعال فضای مجازی شناخته می‌شود، عناوینی چون قائم مقام پیشین خبرگزاری ایرنا، مشاور رسانه‌ی محمود...
مسئولان اصل را بر این بگذارند که هر بولتنی دروغ است، مگر خلافش ثابت شود

مهاجری: متاسفانه در «بولتن» اخیر حرف‌های دروغ منتشر شده است

محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا درباره حواشی اخیر پس از هک یک خبرگزاری گفت: متاسفانه چیزی که در بولتن اخیر مشاهده شده و برخی از نهاد‌های رسمی آن را تکذیب می‌کنند این است که در این بولتن حرف‌های دروغ منتشر شده است. حرف‌های دروغ هم به دو صورت است؛ یکی اینکه حرف‌های دروغ به کسی نسبت داده می‌شود، یکی اینکه برخی از خبر‌ها را نصفه و نیمه منتشر می‌کنند. بخشی را منتشر و بخشی را منتشر نمی‌کنند که این گاهی از خبر دروغ منتشر کردن هم بدتر است. اتفاقی که افتاده هشدار برای افرادی است که مشتریان بولتن هستند و باید توجه داشته باشند که چه پوست خربزه‌ای زیر پایشان می‌افتد.

کد خبر: ۱۴۱۴۷۵
۱۰:۵۴ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱

مهاجری

دیدارنیوز: یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: متاسفانه چیزی که در بولتن اخیر مشاهده شده و برخی از نهاد‌های رسمی آن را تکذیب می‌کنند این است که در این بولتن حرف‌های دروغ منتشر شده است. حرف‌های دروغ هم به دو صورت است: یکی اینکه حرف‌های دروغ به کسی نسبت داده می‌شود، یکی اینکه برخی از خبر‌ها را نصفه و نیمه منتشر می‌کنند. بخشی را منتشر و بخشی را منتشر نمی‌کنند که این گاهی از خبر دروغ منتشر کردن بدتر است.

محمد مهاجری، در پاسخ به این سوال در جریان وقایع اخیر، حتی بسیاری از اصولگرایان به این نتیجه رسیدند که خیلی از مطالب مندرج در بولتن‌ها غیرموثق است. چقدر ضرورت دارد که بساط بولتن‌سازی‌ها که شامل اطلاعات درست و غلط علیه افراد بوده و بعضا هم جهت‌دار و مغرضانه است جمع شود، گفت: بولتن‌ها قابل جمع‌شدن نیست به این دلیل که جمعی، بولتن تهیه می‌کنند که کار شفافی انجام نمی‌دهند که شما از بیرون متوجه شوید این افراد دارند بولتن‌سازی انجام می‌دهند. دوم اینکه اصل تهیه بولتن کار بدی نیست؛ به هرحال بولتن اگر با اصول حرفه‌ای و به منظور خلاصه کردن مطالب و کشف خط و خطوط سیاسی حاکم بر جامعه و اطلاع‌رسانی درست تنظیم شود، کاری کاملا مثبت ارزیابی می‌شود و بسته به اینکه مشتریانش چه کسانی باشند، تهیه‌کنندگانش هم تغییر می‌کنند.

وی افزود: از طرفی پذیرفتن محتوای یک بولتن از طرف یک مخاطب اجباری نیست. می‌شود طرف اصلا بولتن را نخواند و نسبت به آن بی‌تفاوت باشد. اگر انتظار داریم که بولتن‌ها تعطیل شوند چنین اتفاقی نخواهد افتاد. الان بولتن‌های یک رسانه لو رفته ممکن است فردا برای دیگری هم لو برود. خیلی‌ها هم لو نمی‌روند. بعضی از بولتن‌ها هم همین روشی را دارند که در بولتن‌های اخیرا منتشر شده، بعضی‌ها هم ممکن است روش دیگری داشته باشند. از طرفی بولتن که همین یک مورد نیست که ایجاد شده، از بیش از سی سال قبل بولتن‌های متعددی منتشر شده و بعضی بولتن‌ها به‌منظور خط‌دهی و جهت‌دهی خاص به مخاطبان تهیه می‌شود.

مهاجری تصریح کرد: آدم‌هایی هم که آن بولتن‌ها را تهیه می‌کنند می‌دانند که مخاطبان چه علایق و نیاز‌هایی دارند و براساس آن‌ها بولتن‌ها را تهیه می‌کنند. با اینکه می‌گویید جمع شود موافق نیستم، اما تنها چیزی که شاید بشود این روز‌ها مطرح کرد و لو رفتن بولتن اخیر هم از این جهت مثبت است، این است که همه کسانی که بولتن دریافت می‌کنند متوجه باشند، بولتنی که دریافت می‌کنند قطعا با هدف خاصی به آن‌ها ارائه می‌شود. هیچ بولتن‌سازی جز اهداف، نیات و مقاصد خودش چیز دیگری در ذهنش نیست. هرچند که شاید خودشان تصور کنند در حال خدمت به جامعه هستند، اما کانالیزه کردن افرادی که بولتن را برایشان می‌فرستند امری است که از نظر ما شاید نامطلوب تلقی شود، اما با همه این اتفاقات اخیر فکر می‌کنم مسئولان کشور متوجه شدند که بولتن‌هایی که دریافت می‌کنند باید با چه ملاحظاتی همراه باشد و خودشان تصمیم بگیرند چه بخشی از بولتن‌ها را بپذیرند یا چه بخشی را نپذیرند و یا کلا تشکیلات بولتن را تعطیل کنند.

مهاجری افزود: نکته آخر اینکه متاسفانه چیزی که در بولتن اخیر مشاهده شده و برخی از نهاد‌های رسمی آن را تکذیب می‌کنند این است که در این بولتن حرف‌های دروغ منتشر شده است. حرف‌های دروغ هم به دو صورت است؛ یکی اینکه حرف‌های دروغ به کسی نسبت داده می‌شود، یکی اینکه برخی از خبر‌ها را نصفه و نیمه منتشر می‌کنند. بخشی را منتشر و بخشی را منتشر نمی‌کنند که این گاهی از خبر دروغ منتشر کردن هم بدتر است. اتفاقی که افتاده هشدار برای افرادی است که مشتریان بولتن هستند و باید توجه داشته باشند که چه پوست خربزه‌ای زیر پایشان می‌افتد.

وی در پاسخ به این سوال که چقدر ضرورت دارد نهاد‌ها و دستگاه‌های تصمیم‌گیر، مبنای تصمیم‌گیری‌شان بولتن‌های غیردقیق نباشد. در این راستا مسئولان ارزیابی بولتن‌ها به چه شکلی باید برای این مساله پیشگام شوند، گفت: خود مسئولی که بولتن را می‌گیرد؛ اگر احیانا کانال‌های دیگری دارد، باید این اطلاعات را با آن چک کند. معمولا بولتن‌ساز‌ها سعی می‌کنند از روش‌هایی که مخاطبشان را اقناع کنند و به آن‌ها اعتماد داشته باشند، استفاده کنند. اگر هر مسئولی تصمیم بگیرد از این به بعد فکر کند هر بولتنی دروغ است مگر خلافش ثابت شود و اصل را بر این بگذارد، به نظر من خیلی از مشکلات حل خواهد شد و خود به خود بساط خیلی از این بولتن‌نویس‌ها هم جمع خواهد شد.

مهاجری در پاسخ به این سوال که با اینکه مشخص شده این بولتن‌ها غیرموثق است. چه راهکاری باید در پیش گرفته شود که این بولتن‌سازی‌ها مبنای پرونده‌سازی علیه افراد نشود و جای بررسی دقیق قضایی در پرونده‌ها را نگیرد، گفت: من نمی‌دانم آیا این بولتن‌ها در قوه‌قضائیه هم مورد قبول واقع می‌شود یا نه. منتهی فرض این است که قوه‌قضائیه و قضات براساس این بولتن‌ها قضاوت نمی‌کنند. اما پیش از اینکه به قوه‌قضائیه برسد ممکن است اتفاقاتی بیفتد. مثلا یک مسئولی براساس محتویات یک بولتنی احساس کند که باید از یک کسی شکایت کند آن هم براساس مندرجات یک بولتن که حالا به نظرم با این فضایی که ایجاد شده هم مسئولان سیاسی و حتی نهاد‌های مذهبی اگر دقت کنند که چه کسانی قصد دارند کلاه سرشان بگذارند به بولتن‌ها توجهی نخواهند کرد و خود به خود داستان پرونده‌سازی هم جمع خواهد شد.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی