دیدارنیوز - دکتر شهین یاراحمدی در نشست خبری هفته ملی دیابت گفت: اگر در آسیا و خاورمیانه میزان مرگ ناشی از بیماری دیابت را اندازه بگیریم، در بحرین بیشترین مرگ ناشی از بیماری دیابت یعنی ۹۸ مرگ به ازای ۴۰۰ هزار دیابتی را شاهدیم. همچنین کمترین میزان مرگ مربوط به ژاپن است که چهار مرگ به ازای هر ۱۰۰هزار دیابتی رخ میدهد.
وی افزود: این اندازهگیری در ایران نیز نشان میدهد که ۱۷.۵ مرگ به ازای هر ۱۰۰هزار نفر دیابتی رخ میدهد. در همین راستا ما در برنامه ایراپن، چهار بیماری اصلی غیر واگیر را بررسی کردیم و هدفمان این است که میزان مرگ ناشی از این بیماریها را کاهش دهیم.
یکی از اهداف فعالیتهای ما آموزش و افزایش سطح آگاهی عموم است و در همین راستا در طول سال برنامههای آموزشی را برگزار میکنیم. اما در طول هفته ملی دیابت، آموزشها گستردهتر میشود تا با افزایش آگاهی، دیابت را در خانوادهها کنترل کنیم؛ چراکه خانواده در مدیریت، مراقبت و پیشگیری از دیابت نقش اساسی دارد و موجب میشود علاوه بر پیشگیری از دیابت و کاهش عوارض آن از هزینههای ناشی از دیابت نیز کاسته شود.
در ادامه دکتر قائمی - عضو برنامه کنترل کشوری دیابت گفت: روند دیابت در کشور و دنیا افزایش شیوع و بروز بالایی دارد. حدود ۳۰ سال است که اقدامات در بخش درمان و پیشگیری بیماری دیابت در کشور در حال اجرا است. در بخش پیشگیری نیز هدف آموزش و افزایش سطح آگاهی عموم برای پیشگیری از بروز دیابت و کاهش عوارض ناشی از آن است. در بخش درمان هم در سطوح دوم و سوم خدمات، ۳۰۰ کلینیک تخصصی دیابت راهاندازی شده است که ۲۴۰ مرکز تا پایان سال ۹۷ به این مراکز اضافه میشود.
وی گفت: با وجود تمام فعالیتهایی که انجام شده کنترل دیابت در کشور خوب نیست و امیدواریم با همکاری رسانهها و سازمانهای مردم نهاد بتوانیم در درمان و پیشگیری دیابت گام برداریم.