تیتر امروز

لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!
بررسی عواقب جنگ ایران با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ در نشست اندیشکده سیمرغ باریخ

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!

روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست اندیشکده سیمرغ باریخ با موضوع عواقب جنگ جمهوری اسلامی با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد و نام‌های آشنا از جمله صادق زیباکلام، احمد بخارایی و مهدی مطهرنیا...
دیدار گزارش می‌دهد

وعده‌ای که منجر به ورشکستگی تولیدکنندکان دارو شد

استامینوفن نیست، شربت آموکسی سیلین هم نیست، شربت سفیکسیم که اصلا نیست و ... این‌ها پاسخ بسیاری از داروخانه دارانی است که این روز‌ها نسخه‌ها را با این جواب‌ها به بیماران برمی گردانند.

کد خبر: ۱۳۹۹۵۳
۱۱:۲۷ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱

وعده‌ای که منجر به ورشکستگی تولیدکنندکان دارو شد

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: همین چند روز پیش بود که ابراهیم رئیسی در تدوام دستور‌های متعدد و بی نتیجه اش در حوزه‌های دیگر، دستوری هم برای تامین سریع دارو صادر کرد و از مسوولان خواست تا با خاطیان برخورد کنند، البته رئیس جمهور نگفت که این برخورد چه زمانی و به چه صورتی انجام شود هر چند که اساسا برخورد با خاطیان در حوزه استحفاظی او نیست.

ماجرا از کجا شروع شد؟

اما ماجرای کم و نایاب شدن برخی دارو‌ها ابتدا توسط مردم در توییتر مطرح شد که بعضا هم این کمبود‌ها در استان‌های دیگر دیده شده بود تا اینکه سی‌ام مهر ماه رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس دولت با اشاره به کمبود دارو و سرم در کشور خواهان رسیدگی سریع به این موضوع شد.

در بخشی از نامه حسینعلی شهریاری آمده بود که تغییر نرخ ارز دارو و ثبت سفارشات جدید برای مواد اولیه جهت تولید دارو‌های داخلی بر اساس نرخ جدید در کنار چالش تامین نقدینگی لازم منجر به وقفه در تولید شد.

شهریاری در این نامه تاکید کرده بود، اگرچه افزایش نیاز در فصل سرما قابل پیش‌بینی بود؛ اما امروز کشور با کمبود شدید انواع آنتی بیوتیک‌ها و دارو‌های بیماری‌های عفونی و در نهایت سردگمی مردم و طولانی شدن درمان روبرو شده است.

دو روز بعد یعنی دوم آبان ماه رئیسی در جلسه هیات دولت، به گزارش‌های دریافتی از کمبود برخی اقلام دارویی، اشاره کرد و مسئولان مربوطه را مکلف کرد ضمن تامین سریع اقلام داوریی مذکور و رفع نیاز مردم، دلیل قصور احتمالی را به طور دقیق پیگیری کرده و با هر فرد یا مجموعه‌ای که در این زمینه کوتاهی داشته به شکل مناسب برخورد کنند!

حالا با گذشت دو هفته از دستور رئیس جمهور هنوز دارو‌هایی مانند استامینوفن، شربت آموکسی سیلین، کوآموکسی کلاو، سفیکسیم، آریترومایسین، اسپری دکوسالین و حتی شربت سرما خوردگی کودکان در بسیاری از داروخانه‌ها موجود نیست و این یعنی این دستور هم مانند سایر دستور‌ها خیلی جدی گرفته نشده و خاطیان هم همچنان در سطح شهر در حال تردد هستند!

زهرا یکی از کاربران توییتر که پزشک هم هست نوشته بود که "هر دارویی که برای بیماران و کودکانی که به آنفوآنزا مبتلا شده ان می‌نویسم داروخانه آن را برمی گردونه، برای بچه‌ها باید چیکار کنیم؟ "

امید یکی دیگر از کاربران توییتر هم نوشته بود:"برای پیدا کردن یک شربت استامینوفن کودکان بیش از ۱۰ تا داروخانه سر زدم، اما هیچ کدام نداشتن قطعا اگر هم چند روز دیگر موجود بشه قیمتش چند برابر شده".


بحران پیش بینی شده!

بحران کمبود دارو به ویژه دارو‌های آنتی بیوتیک از سال ۹۹ توسط تولیدکنندگان دارو و زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی پیش‌بینی شده بود، اما کسی به آن توجهی نکرد و از سوی دیگر بدهی سه‌ماهه سازمان تامین اجتماعی به داروخانه‌ها که گویا بالغ بر شش هزار میلیارد تومان است، آن‌ها را روی لبه ورشکستگی قرار داده است.

آنطور که مردم در شبکه‌های مجازی اعلام کردند بحران دارو مختص یک شهر نیست و گستره آن رو به افزایش است تا جاییکه پیش بینی می‌شود این بحران در بهمن ماه شدت بیشتری بگیرد هر چند که بهمن ماه سال گذشته هم کشور با بحران در زمینه دارو روبرو بود و تدوام آن هم امر غیر قابل انکاری است.

البته شرایط موجود علاوه بر ماجرای حذف ارز ۴۲۰۰ و خالی بودن دست تولیدکنندگان به نحوه مدیریت این حوزه هم ربط مستقیم دارد تا جاییکه در همین مدت چند تغییر در سطوح مدیریتی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت اتفاق افتاد و حالا مردم امید دارند که متولیان وزارت بهداشت هر چه زودتر به این بحران خاتمه دهند.

هفته پیش بود که بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، شبانه به فرودگاه امام رفت و از دارو‌های وارداتی هندی استقبال کرد و در همان جا هم اعلام کرد که با توزیع این دارو‌ها کمبود‌ها جبران می‌شود، اما اینطور که مشخص است کشور همچنان با چالش کمبود دارو‌های اساسی و مهم در حال دست و پنجه نرم کردن است کشوری که مسوولان آن مدعی هستند در منطقه قدرت اول هستند و توانایی انجام بسیاری از کار‌ها را دارند، اما حالا برای تامین چند قلم داروی ساده که هزینه آن هم بدون بیمه و پشتوانه دولتی و از جیب مردم پرداخت می‌شود، هنوز در پیچ و خم اداری و کار‌های بروکراسی نهاد‌های مرتبط گیر کرده است و تنها وعده مسوولان برطرف شدن این مشکل در زمان نزدیک است، نزدیکی که خیلی دور است!

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی