تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

اردوغان: «حق داشتن حجاب» در ترکیه به همه‌پرسی گذاشته شود

اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پیشنهاد کرده است که «حق داشتن حجاب» در دستگاه‌های دولتی، مدارس و دانشگاه‌ها به همه‌پرسی گذاشته شود و در صورت موافقت شهروندان ترکیه، قانون اساسی کشور اصلاح گردد.

کد خبر: ۱۳۹۲۳۵
۲۰:۴۶ - ۰۱ آبان ۱۴۰۱

اردوغان: «حق داشتن حجاب» در ترکیه به همه‌پرسی گذاشته شود

دیدارنیوز: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه شامگاه شنبه ۲۲ اکتبر در جریان یک سخنرانی تلویزیونی پیشنهاد کرد که «حق داشتن حجاب» در دستگاه‌های دولتی، مدارس و دانشگاه‌ها به همه‌پرسی گذاشته شود و در صورت موافقت شهروندان ترکیه، قانون اساسی کشور اصلاح گردد.

او این پیشنهاد را در واکنش به سخنان کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب اصلی اپوزیسیون دولت داد که معتقد بود برای حل آنچه به گفته او «دو قطبی شدن عمیق جامعه» است، باید قانونی برای تضمین حق داشتن حجاب تصویب شود.

اردوغان خطاب به کمال قلیچداراوغلو گفت: «اگر شجاعتش را دارید، بیایید این را به همه‌پرسی بگذاریم... بگذارید ملت در این باره تصمیم بگیرد.».

اما قلیچداراوغلو طرح برگزاری همه‌پرسی را نپذیرفت و اردوغان را متهم کرد که از ویکتور اوربان، رهبر ملی‌گرای مجارستان الگوبرداری می‌کند.

او خطاب به رئیس جمهور ترکیه گفت: «ایده همه‌پرسی را از کجا آوردید؟ قصد دارید از ویکتور اوربان تقیلد کنید؟»

بحث داشتن حجاب (روسری) به تازگی در ترکیه و در نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور که در ماه ژوئن برگزار می‌شود، داغ شده است.

در ترکیه از دیرباز به دلیل قانون اساسی سکولار این کشور، پوشیدن روسری در نهاد‌های عمومی ممنوع بوده است؛ با این وجود در سال ۲۰۱۳ میلادی دولت اردوغان بسیاری از این محدودیت‌ها را برداشت.

اردوغان اغلب از خود به عنوان یک رئیس جمهور «حامی مسلمانان» یاد می‌کند و بار‌ها در مقابل «نخبگان سکولار» کشور ادعا کرده که اگر او نبود، بسیاری از محدودیت‌ها علیه مسلمانان همچنان حاکم می‌بود.

موضوع حجاب در آستانه برگزاری انتخابات در حالی داغ شده که هیچ جنبش یا نهاد سیاسی تا کنون از «ممنوعیت حجاب» سخن نگفته است.

در ترکیه حزب حاکم «عدالت و توسعه» پیش از این بار‌ها تلاش کرده بود تا دست‌کم ممنوعیت داشتن حجاب در دانشگاه‌ها را لغو کند، اما دادگاه قانون اساسی این کشور در ژوئیه سال ۲۰۰۸ میلادی این تلاش‌ها را خنثی و اعلام کرد که این اقدام «ضدسکولار» است.

امینه اردوغان، همسر رجب طیب اردوغان نیز همواره در هنگام همراهی همسرش در مبارزات انتخاباتی و مراسم رسمی حجاب دارد و تا کنون بار‌ها بصورت آشکار از صدای زنان محافظه‌کار طرفدار حجاب حمایت کرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی