
در حالی که سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اواخر هفته گذشته در نیویورک در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از آزادی و حقوق بشر میگفت، اما در ایران پس از ناآرامیهای اخیر در پی درگذشت مهسا امینی در گشت ارشاد، شاهد قطعی و محدودیت شدید اینترنت هستیم و سایتها و شبکههای اجتماعی محبوب میان مردم یکی یکی در حال فیلترشدن هستند.
دیدارنیوز: بعد از فیلتر شدن اینستاگرام، واتساپ، گوگل پلی و اپ استور حالا نوبت به فیلتر شدن لینکدین رسیده است.
پس از فیلتر شدن پلتفرمهایی مانند اینستاگرام و واتساپ و گوگل پلی در روزهای اخیر، به نظر میرسد از بامداد امروز دسترسی به شبکه اجتماعی لینکدین نیز با اختلال شدیدی همراه است و این پلتفرم هم برای کاربران داخل ایران مسدود شده است.
مشاهدات نشان میدهد استفاده از لینکدین بدون فیلترشکن عملا امکان پذیر نیست. شایان ذکر است دو روز پیش لینکدین اختلال جهانی پیدا کرده بود که این مشکل در حال حاضر در همه جای دنیا برطرف شده است.
گفتنیست نت بلاکس نیز اختلال در دسترسی به لینکدین در بین کاربران ایرانی را تایید کرده است. این مجموعه که کیفیت اینترنت را در جهان میسنجد در آخرین پست توییتری خود نسبت به وجود این اختلال در ایران، هشدار داده است.
لینکدین یک شبکه اجتماعی بینالمللی مخصوص مدیران شرکتها و کارجویان است و تاکنون در ایران فیلتر نشده بود. در واقع لینکدین شبکه اجتماعی است که بیشتر دانشگاهیان و متخصصان برای ارایه رزومه در آن عضو میشوند. این شبکه اجتماعی حدود ده سال پیش نیز به طور موقت در ایران دچار فیلترینگ شده بود.
لینکدین از معدود شبکههای اجتماعی بینالمللی باقی مانده در ایران بود که هنوز دچار فیلترینگ نشده بود. به نظر میرسد فیلتر شدن لینکدین نیز مانند فیلتر شدن پلتفرمهای دیگری نظیر اینستاگرام و واتساپ و... مربوط به ناآرامیها در کشور باشد.
شب گذشته وزیر کشور در گفتگویی تلویزیونی تاکید کرده بود که وجود این اختلالات در اینترنت برای امنیت خود مردم است و تا زمانی که این ناآرامیها ادامه داشته باشد، مسدودسازیها در اینترنت ادامه دارد.
تلاش وزارت ارتباطات برای مقابله با اینترنت ماهوارهای: سایت استارلینک در اکثر اپراتورها فیلتر شد
پس از جدی شدن ارائه اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران، سایت این شرکت روی اکثر اپراتورهای همراه و ثابت فیلتر شده است.
بررسیها نشان میدهد پس از جدی شدن ارائه اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران، سایت این شرکت روی اکثر اپراتورهای همراه و ثابت فیلتر شده است. این در حالی است که وزیر ارتباطات در واکنش به احتمال ارائه اینترنت ماهوارهای، آن را بعید دانسته بود.
«ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیسایکس و شرکت استارلینک در پاسخ به توییت وزیر خارجه آمریکا درباره صدور مجوز توسعه دسترسی به خدمات اینترنتی برای مردم ایران، نوشت که در حال فعال کردن اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران است.
بررسیها نشان میدهد از شب گذشته، امکان دسترسی به وبسایت استارلینک بدون استفاده از ابزارهای تغییر آی پی روی بسیاری از اپراتورهای موبایل و ثابت ممکن نیست. به نظر میرسد این اولین اقدام وزارت ارتباطات برای مقابله با فراگیری اینترنت ماهوارهای در ایران است تا امکان ثبت سفارش وجود نداشته باشد.
با وجود وعده ماسک برای فعالسازی اینترنت ماهوارهای در ایران، دریافت این سرویس نیازمند تجهیزات سختافزاری است و مشخص نیست این تجهیزات چگونه به کشور منتقل خواهد شد.
وزیر ارتباطات هفته گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت در واکنش به ارائه اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران، گفت: «شورای عالی فضای مجازی برای اپراتورهایی که بخواهند به طور قانونی سرویس اینترنت ماهوارهای ارائه دهند، قواعد و مقرراتی تنظیم کرده است. شرکتهای خواهان مجوز نیز بایستی این موارد را در نظر بگیرند. براساس قواعد بینالمللی، اپراتورهای ارائه دهنده خدمات اینترنت ماهوارهای بایستی قواعد اینترنتی کشورها را رعایت کنند.»
زارعپور همچنین ارائه این سرویس در آیندهای نزدیک را بعید دانسته بود چرا که به اعتقاد وی، سرویسهای استارلینک کامل نیست.
گفتنی است شب گذشته آمریکا به برخی شرکتهای تکنولوژی برای ارائه خدمات در ایران مجوز داد. وزارت خزانهداری آمریکا یک مجوز عمومی را آپدیت کرده که به شرکتهای تکنولوژی اجازه میدهد خدمات مربوط به شبکههای اجتماعی، پلتفرمهای اداری، ویدیو کنفرانس و از همه مهمتر، «خدمات ابری» را در ایران ارائه دهند.
منبع: دیجیاتو