
اینکه مردم نمیدانند روند مذاکرات احیای برجام چگونه پیش میرود و به چه علت به نتیجه نمیرسد، مورد سوال جدی است. چرا درباره این مذاکرات اطلاعرسانی شفاف نمیشود؟
دیدارنیوز: تورم و گرانی در کنار افزایش هزینه مسکن و بیکاری وضعیت اسفباری ایجاد کرده است.
اینکه مردم نمیدانند روند مذاکرات احیای برجام چگونه پیش میرود و به چه علت به نتیجه نمیرسد، مورد سوال جدی است. چرا درباره این مذاکرات اطلاعرسانی شفاف نمیشود؟ کسی نمیداند از تجربه تیم قبلی تا چه اندازه استفاده شده است؟
به گزارش خط امام، حجتالاسلام والمسلمین سیدهادی خامنهای، دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در آغاز جلسه شورای این تشکل اصلاحطلب با اشاره به این موضوع افزود: صرفنظر از اینکه چه کسانی مشغول مذاکره هستند و تا چه اندازه در این کار توانایی دارند، باید اجازه داد کارشناسان و افراد مطلع به تحلیل و بررسی و نقد مذاکرات بپردازند. اگر این کار در گذشته برای جریان مخالف برجام مجاز بود، باید امروز هم این اجازه را به دیگران داد که بتوانند نظر خود را بیان کنند.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم گفت: تورم و گرانی افسار گسیخته، در کنار رانت و تبعیض و اختلاس و افزایش روزمره هزینه مسکن و بیکاری، وضعیتی اسفبار برای مردم ایجاد کرده است که با هیچ منطقی قابل توجیه نیست. کسانی که دیگران را به ناکارآمدی و ناتوانی متهم میکردند و تحریمها را در اداره امور بیتاثیر میدانستند، امروز باید پاسخ بدهند که با یکدستی در همه بخشها، چرا حداقل از عهده کنترل بحران بر نمیآیند؟
این روحانی اصلاحطلب افزود: اگر کسی بخواهد به فهرستی از مشکلات اشاره کند، دامنه آن بسیار وسیع است؛ از مشکلات اقتصادی تا نارضایتی معلمان و اساتید دانشگاه، مهاجرت نخبگان، معضلات اجتماعی و اخلاقی، افزایش خودکشی و عدم امنیت اجتماعی که نمونه اخیر آن در شهر مریوان اتفاق افتاد یا زورگیری در شهرهای بزرگ و کوچک، تا بحران آب و حرکت ریزگردها و دهها مشکل دیگر معلول مدیریت غلط و فقدان برنامههای راهبردی است.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام ادامه داد: ما تمایل نداریم که دائم به مشکلات اشاره کنیم؛ لیکن لازمه حل مشکلات، شناخت درست آنها و سپس ارائه راهحلهای کارشناسانه با استفاده از همه ظرفیتهای موجود در کشور بدون تنگنظریهای سیاسی و جناحی است. متاسفانه عدهای با معیارهای دوگانه و جناحی در مواجهه با مشکلات به تشدید آنها کمک میکنند. از نظر این افراد حقیقت تابع موقعیت دوستان و همراهان سیاسی خودشان است، بستگی به این دارد که چه کسی در قدرت باشد.
مثلا امر به معروف و نهی از منکر در ادوار دیگر متوجه دولت است و امروز متوجه حجاب بانوان و میبینید که به نام دین چه برخوردهای زنندهای را نسبت به زنان و دختران انجام میدهند و حال آنکه امر به معروف و نهی از منکر در سنت ائمه (ع) و حتی در دوران خلفای راشدین، عمدتا متوجه اصحاب قدرت بود. چیزی که امام حسین (ع) به خاطر آن جان پاک خود را تقدیم کرد. پس اگر کسانی دم از این ارزش بزرگ میزنند، باید اجازه نقد را به رسانهها بدهند و در مقابل آنها پاسخگو باشند، نه اینکه ببینیم صدا و سیما در گذشته دایم بر انعکاس مشکلات تمرکز میکرد و امروز انگار نه انگار که در کشور انبوهی از مشکلات هست. گویا نوعی خودسانسوری بر رسانه ملی و دیگر رسانهها حاکم است. همین روزهای اخیر در ماجرای پیادهروی اربعین، شاهد بیتدبیری و سوءمدیریت شدید و زحمت و آزار مردم در مبادی ورودی و خروجی کشور بودیم که در رسانههای رسمی چندان انعکاسی نداشت و کسی هم از مردم عذرخواهی نکرد.
وی با شاره به نقش احزاب گفت: روشن است که با توجه به حضور افراد صاحب نظر و با تجربه در همه تشکلها، باید تعامل و گفتگو میان احزاب را تقویت و کوشش کرد مباحث از عمق کارشناسی بیشتری برخوردار شود تا جامعه بتواند مسیر اصلاح را خودش در پیش بگیرد و البته مسوولان هم از آن بهرهمند شوند.
حجتالاسلام سیدهادی خامنهای با انتقاد از کسانی که تنها راهحل مشکلات را حضور دایم در دولت و مجلس میدانند، گفت: در مقاطعی، برخی گروههای سیاسی، همت خود را صرف این کردند که افرادی را به هر قیمت که شده وارد مجلس یا دولت کنند و نام آن را هم پیروزی بگذارند. در حالی که تجربه نشان داد که همان افراد یا به دنبال منافع شخصی خود رفتند یا توان و راهبردی برای تاثیرگذاری و اصلاح امور نداشتند؛ جریان اصلاحات بدون حضور در چرخه قدرت هم میتواند در اصلاح فرآیندها موثر باشد. نهادینهسازی و گسترش اندیشههای اصلاحطلبی در جامعه همیشه از طریق کسب کرسیهای قدرت نیست.