
یکی از عوامل تأثیرگذار در نهادینه شدن و گسترش فساد اداری و حکومتی عدم شفافیت در امور محوله، مسئولیتها، آرا، نظرات و نتایج حاصل از فعالیتهای انجامشده است. مکتوم و پنهان بودن موارد مشارالیه راه را برای تخطی و دور زدن قانون توسط مسئولین حکومتی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر شوراها فراهم ساخته و میزان پاسخگویی دقیق را کاهش میدهد. با کاهش یافتن پاسخگویی، عملکرد مسئولین تحت تأثیر قرار میگیرد و به آرامی، فضا و شرایط برای بروز انواع و اقسام فساد اداری، دولتی و حکومتی فراهم میگردد. با این وصف بایستی تلاش کرد از طریق شفافسازی و نظارت عمومی باب پاسخگویی مسئولین همواره مفتوح بماند. بدون شک یکی از مواردی که بایستی در آن بحث شفافیت لحاظ گردد؛ شفافیت در آرا و نظرات نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
مجلس شورای اسلامی بهعنوان یکی از ارکان اصلی و اساسی نظام که مآمن و محل اراده ملی بشمار میرود، قابلیتهای بسیاری در تصمیمگیری و رقم زدن سرنوشت کشور داشته و دارد، از این رو بایستی همواره امکان رصد کردن و نظارت عمومی فعالیتهای نمایندگان و وکلای مردم فراهم باشد. پنهان بودن نحوهی رأیگیری و مشخص و معین نبودن اینکه چه کسانی به کدام طرح و لایحه رای موافق، مخالف یا ممتنع دادهاند، راه را برای فرار از پاسخگویی و مسئولیت پذیری باز میگذارد. بر این اساس حاشیه امنی برای منفعتطلبان و سودجویان ایجاد میشود و با طیب خاطر بیشتری رای خود را صادر و در مواقعی که منافع خویش را درخطر و یا ناامن مییابند آن را بدون هیچ توضیح و دلیلی تغییر میدهند و بهآسانی سرنوشت میلیونها نفر را به مخاطره میاندازند و بیم اینکه روزی مورد مواخذه و سؤال و جواب هم قرار خواهند گرفت، نخواهند داشت، از سوی دیگر مردم، جریانهای سیاسی و احزاب توان ارزیابی دقیق نماینده معرفیشده در پایبندی به آرمانها، اهداف و برنامه های خود را به دلیل عدم شفافیت نخواهند داشت و نماینده میتواند با خاطری جمع بر اساس منویات و منافع خود و برخلاف منافع ملی و جمع بندی فراکسیون حامی خود اقدام نماید، این موارد سبب میشود به مرور زمان، عملکرد دیگران نمایندگان نیز تحت تأثیر قرارگرفته یا به جرگه و دسته آنها اضافه شوند یا دلسرد و ناامید شده و از حجم فعالیتهای مثبت خود بکاهند چراکه نتیجه و میوه فعالیتهای خود را در سبد افراد سودجو، منفعتطلب و بیمسئولیت مییابند.
طی ماههای اخیر اعضایی از هر سه فراکسیون، امید، ولایی و مستقل سعی در این داشتهاند تا طرحی را به مجلس ارائه نمایند که آرای نمایندگان به طرحها و لوایح بهصورت شفاف و دقیق در اختیار همگان قرار گیرد که کاری بس پسندیده و شایسته است و میتواند گامی اساسی برای آغاز شفافیت در تمامی ارکان حاکمیتی باشد. شفافیت رأی نمایندگان مجلس، طرحی ملی و به نفع عموم مردم و جریانهای سیاسی و تحزب در ایران خواهد بود و بایسته است نمایندگان هر سه فراکسیون یاد شد فارغ از اختلافات سیاسی و جریانی با یکدیگر متحد شده و با توان مضاعف سعی در تصویب آن داشته باشند.
حزب ندای ایرانیان همواره سعی داشته و دارد در مقابله با فساد و افزایش ضریب اطمینان و اعتماد جامعه نقش خود را ایفا کند و بر این مبنا تلاش خود را جهت اصلاح ساختار ها و روند ها و مبارزه ریشه ای با فساد مصروف ساخته است و خود را موظف میداند در کنار نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بر تصویب این طرح، که خروجی آن، بهبود مطالبه گری و افزایش کنترل عمومی مردم بر عملکرد نمایندگان مجلس، کاهش فرصتطلبیهای سیاسی، افزایش نظارت احزاب، رسانهها و نهادهای مدنی، کاهش انواع رانت و فساد و افزایش پاسخگویی و شفافسازی عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهد بود، پافشاری کند و از روسای محترم فراکسیون های امید، ولایی و مستقل خواستاریم بهطور شفاف و خارج از قشری گرایی نظر رسمی فراکسیون و اسامی نمایندگان موافق و مخالف عضو این فراکسیون دربارهی این طرح را اعلام نمایند و با وحدت کلمه در جهت تسریع تصویب این طرح حرکت نمایند. ندای ایرانیان نیز بر اساس رسالت دینی، ملی و حزبی خویش و بهمثابهی فعالیتهای سیاسی اجتماعی و فرهنگی گذشتهاش بدینوسیله اعلام مینماید تا تصویب این طرح، بر اساس قانون اساسی کشور و مرامنامه خویش تا به نتیجه رسیدن تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان در کنار نمایندگان محترم، تمام توان خود را بکار بندد.