محمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از ساخت پالایشگاه در کشورهای ونزوئلا و اروگوئه توسط ایران خبر داد و گفت: از حیث پالایشگاه سازی و حوزه پتروشیمی دارای بنیه مناسبی هستیم و در این زمینهها به پیشرفته مناسبی رسیدهایم. این کشورها به این شیوه در جبهه ما قرار میگیرند و میتوانیم یک جبهه اقتصادی مشترک با این کشورها تشکیل دهیم.
دیدارنیوز: یک نماینده مجلس شورای اسلامی از ساخت پالایشگاه در کشورهای ونزوئلا و اروگوئه توسط ایران خبر داد.
حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: اقدام وزارت نفت ایران برای انعقاد قرارداد با دو کشور ونزوئلا و اروگوئه و در جهت راه اندازی پالایشگاههای فراسرزمینی و انتقال خوراک به این پالایشگاهها و سهامدار شدن در آنها و همچنین انتقال خدمات فنی و مهندسی به آنها اقدامی بسیار لازم و ضروری و مهم بوده و است.
وی افزود: از حیث پالایشگاه سازی و حوزه پتروشیمی هم دارای بنیه مناسبی هستیم و در این زمینهها به پیشرفته مناسبی رسیدهایم و میتوانیم از این فرصت پیش آمده استفاده کنیم؛ هم اکنون که پالایشگاههای فرا سرزمینی ایجاد شده است ما به بازارهای جدیدی اقتصادی برای انتقال نفت و تکنولوژی میرسیم و این امر فرصتهای شغلی زیادی را برای تحصیل کردگان ما در حوزه انرژی ایجاد میکند.
میرتاج الدینی تصریح کرد: پالایشگاههای فراسرزمینی باعث تضمین فروش نفت ما به کشورهای پیشرفته و خارجی میشود. در این صورت ما در شرایط تحریم هم میتوانیم صادرات و فروش نفت را داشته باشیم؛ علاوه بر این پالایشگاههای فراسرزمینی موجب گسترش ظرفیت و توانمندی اقتصادی کشور ما میشود و رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص ملی را برای ما به دنبال دارد. علاوه بر این نقش ایران را در مشارکت در حوزه صادرات انرژی در منطقه و جهان بالا میبرد.
وی خاطرنشان کرد: تاثیر دیگر ایجاد پالایشگاههای فراسرزمینی از بین بردن تحریم نفت است و علاوه بر این فرآوری روی نفت انجام میشود و محصولات پالایشگاهی و غیر قابل تحریم به این وسیله تولید میشود و ایران از این طریق نیز به سوددهی میرسد.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس در ادامه ضمن تاکید بر اینکه میتوان پالایشگاههای فراسرزمینی را با کشورهای منطقه نیز داشت ادامه داد: اگر پالایشگاههای فراسرزمینی در کشورهای همسایه عملیاتی شود، قطعاً انتقال خوراک به این کشورها آسانتر خواهد بود و ما میتوانیم نفت را از طریق لوله به آنها منتقل کنیم. این شیوه انتقال از انتقال نفت به کشوری دیگر در شرایطی که ما تحریم هستیم مطمئنتر است.
میرتاج الدینی در ادامه بیان کرد: این کشورها به این شیوه در جبهه ما قرار میگیرند و میتوانیم یک جبهه اقتصادی مشترک با این کشورها تشکیل دهیم.