تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید در دور دوم مقامات تهران و واشنگتن...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

رقابت چین با آمریکا برای اکتشاف در ماه

چین، ماموریت‌های گوناگونی را برای اکتشاف در ماه برنامه‌ریزی کرده و اکنون با کشف یک ماده معدنی جدید در ماه، رقابت این کشور با آمریکا برای ارسال ماموریت به ماه شدت گرفته است.

کد خبر: ۱۳۷۲۰۳
۱۶:۱۶ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۱

رقابت چین با آمریکا برای اکتشاف در ماه

دیدارنیوز ـ به نقل از بیزینس اینسایدر، چین پس از کشف یک ماده معدنی جدید در ماه که می‌تواند منبع انرژی در آینده باشد، قصد دارد سه ماموریت بدون سرنشین را به مقصد ماه آغاز کند.

گزارش‌ها حاکی از این هستند که رقابت فضایی بین چین و آمریکا پس از این که سازمان ملی فضایی چین (CNSA) مجوز پرتاب سه مدارگرد به ماه را برای ۱۰ سال آینده دریافت کرد، شتاب می‌گیرد.

طبق گزارش روزنامه دولتی چین به نام "گلوبال تایمز" (Global Times)، این خبر یک روز پس از این منتشر شد که چین به سومین کشوری تبدیل شد که یک ماده معدنی جدید را در ماه کشف کرد و آن را " (Changesite- (Y" نامید.

ماموریت "چانگ‌ای ۵" (Chang'e-۵) چین در سال ۲۰۲۰، نمونه‌هایی از ماه را بازیابی کرد و گلوبال تایمز آن را یک ماده معدنی فسفات در کریستال ستونی توصیف کرد که در ذرات سنگ ماه یافت می‌شود. این ماده معدنی حاوی هلیوم۳ است که در آینده می‌تواند منبع انرژی باشد.

این کشف ممکن است پس از به تعویق افتادن ماموریت ماه "آرتمیس۱" (Artemis I) برای بار دوم، فشار بیشتری بر آمریکا وارد کند تا تلاش‌های خود را افزایش دهد.

استخراج از ماه می‌تواند منبع بعدی تنش بین کشور‌ها باشد، زیرا ناسا نیز در حال بررسی قطب جنوب ماه است؛ جایی که چین قصد دارد یک ایستگاه تحقیقاتی را در آن بسازد.

چین اخیرا با ساخت ایستگاه فضایی، پرتاب تعدادی مأموریت برای جمع‌آوری نمونه‌های ماه و قرار دادن مریخ‌نوردی به نام "ژورونگ" (Zhurong) در مریخ در اوایل سال جاری به منظور رقابت با ناسا، به تلاش‌های خود در اکتشاف فضایی سرعت بخشیده است.

براساس وب‌سایت ناسا، آمریکا تنها کشوری است که فضانوردان را روی ماه قرار داده است و آخرین فرود آن تقریبا ۵۰ سال پیش طی ماموریت آپولو (Apollo) بود.

مأموریت آپولو ۱۱ (Apollo ۱۱) آمریکا برای نخستین بار در ژوئیه ۱۹۶۹، نمونه‌هایی از سطح ماه را با حدود ۲۲ کیلوگرم مواد به زمین آورد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: نجوم
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
پرطرفدارترین ها