تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...
رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور اعلام کرد

احتمال بروز موج هشتم «کرونا» در ایران!

مصطفی صالحی وزیری، رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور گفت: احتمال بروز موج‌های هشتم و یا بیشتر کرونا همچنان وجود دارد، بنابراین نمی‌توان گفت موج هفتم، آخرین موج کرونا در ایران است.

کد خبر: ۱۳۵۷۸۲
۰۸:۳۶ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۱

احتمال بروز موج هشتم «کرونا» در ایران!

دیدارنیوز: رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور، گفت: احتمال بروز موج‌های هشتم و یا بیشتر کرونا همچنان وجود دارد، اما همه چیز به این وابسته است که چه واریانتی از ویروس به وجود آید؛ بنابراین نمی‌توان گفت موج هفتم، آخرین موج کرونا در ایران است.

مصطفی صالحی وزیری، درباره روند فعلی شیوع کرونا در کشور، گفت: زیرسویه جدید امیکرون که با نام BA ۲.۷۵ شناخته می‌شود هنوز در ایران شناسایی نشده است. درحال حاضر بیشترین واریانت موجود از کووید۱۹ در کشور (بیش از ۹۰ درصد) سویه BA ۵ است که در سایر نقاط دنیا هم سویه BA ۵ فراگیر و غالب است.

او درباره روند بررسی نمونه‌های آزمایشگاهی کرونا از نظر شناسایی نوع زیر سویه، توضیح داد: با توجه به هزینه قابل توجه تست‌های تعیین توالی به روش NGS و به دلیل محدودیت بودجه، درصدی از نمونه‌های مثبت که به آزمایشگاه مرجع کشوری ارسال می‌شود را مورد سکانس ژنی قرار می‌دهیم.

وی درباره روند طی شدن موج هفتم کرونا در کشور، تصریح کرد: اگر بخواهیم ایران را با سایر کشور‌هایی که ابتدا در آن‌ها امیکرون شناسایی شد، مانند آفریقای جنوبی مقایسه کنیم، قاعدتا موج چندان گسترده‌ای از اُمیکرون تجربه نخواهیم کرد، اما در کل نمی‌توان پیش‌بینی مطلقی درباره کرونا داشت؛ زیرا ویروس به ما نشان داده است که هر لحظه می‌تواند اتفاق غیر منتظره‌ای رخ دهد.

این ویروس‌شناس تاکید کرد: احتمال بروز موج‌های هشتم و یا بیشتر کرونا وجود دارد، اما همه چیز به این وابسته است که چه واریانتی از ویروس به وجود آید که این امر هم متاثر از فاکتور‌های دیگر است؛ بنابراین نمی‌توان گفت موج هفتم، آخرین موج کرونا در ایران باشد.

رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است موج‌های بعدی کرونا با سویه‌های قدیمی همچون دلتا مجددا فراگیر شود؟، اظهار کرد: نمی‌توان این احتمال را منتفی دانست، ولی این احتمال زیاد نیست. اگر بخواهیم روند تکامل ویروس را درنظر بگیریم، ویروس به سمتی می‌رود که بتواند انتشارپذیری بیشتر و بیماری‌زایی کمتر داشته باشد؛ ولی برخی جهش‌ها می‌تواند در ویروس رخ دهد که سویه‌هایی با رفتار متفاوت ایجاد شود. اگر اتفاق غیر منتطره‌ای رخ ندهد، احتمالا جهش خطرناکی نخواهیم داشت؛ اما این موضوع اصلا قطعی نیست. تنها موضوعی که مقدار بیشتری از آن مطمئن هستیم این است که مرگ و میر کمتر خواهد بود؛ زیرا سیستم ایمنی بدن افراد طی این مدت از شیوع کرونا، تحریک شده است و پاسخ ایمنی سلولی می‌تواند از شدت بالای ویروس جلوگیری کند.

وی با اشاره به اینکه ممکن است در فصل پاییز شاهد بروز و شیوع سایر ویروس‌های تنفسی از جمله آنفلوآنزا باشیم، گفت: در این مدت قریب به ۲ سال و نیم که کرونا عمده عفونت‌های تنفسی را تشکیل می‌داد با توجه به رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک، سایر ویروس‌های تنفسی مجال کمتری برای گسترش و انتشار داشتند، اما در حال حاضر با عادی انگاری شرایط و کاهش رعایت پروتکل‌ها احتمالا شاهد بروز موارد بالایی از آنفلوآنزا در کنار کرونا باشیم که این موضوع خود ممکن است یک چالش باشد.

او درباره باز طراحی واکسن‌های کرونا در برابر سویه‌های جدید ویروس از جمله اُمیکرون، بیان کرد: قاعدتا اگر قرا باشد واکسن مناسبی برای جلوگیری از انتشار ویروس وجود داشته باشد، نیازمند بازنگری واکسن‌ها هستیم، ولی واکسن‌های موجود هنوز هم برای کاهش موارد مرگ و میر موثر هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان