تیتر امروز

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند
دیدار از نشست بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی گزارش می دهد

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند

بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی» عنوان نشست و گردهمایی بود که به همت انجمن علمی حقوق اساسی ایران و گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از حقوقدانان و علاقمندان به...
ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز

این صد و سی و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور اعلام کرد

احتمال بروز موج هشتم «کرونا» در ایران!

مصطفی صالحی وزیری، رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور گفت: احتمال بروز موج‌های هشتم و یا بیشتر کرونا همچنان وجود دارد، بنابراین نمی‌توان گفت موج هفتم، آخرین موج کرونا در ایران است.

کد خبر: ۱۳۵۷۸۲
۰۸:۳۶ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۱

احتمال بروز موج هشتم «کرونا» در ایران!

دیدارنیوز: رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور، گفت: احتمال بروز موج‌های هشتم و یا بیشتر کرونا همچنان وجود دارد، اما همه چیز به این وابسته است که چه واریانتی از ویروس به وجود آید؛ بنابراین نمی‌توان گفت موج هفتم، آخرین موج کرونا در ایران است.

مصطفی صالحی وزیری، درباره روند فعلی شیوع کرونا در کشور، گفت: زیرسویه جدید امیکرون که با نام BA ۲.۷۵ شناخته می‌شود هنوز در ایران شناسایی نشده است. درحال حاضر بیشترین واریانت موجود از کووید۱۹ در کشور (بیش از ۹۰ درصد) سویه BA ۵ است که در سایر نقاط دنیا هم سویه BA ۵ فراگیر و غالب است.

او درباره روند بررسی نمونه‌های آزمایشگاهی کرونا از نظر شناسایی نوع زیر سویه، توضیح داد: با توجه به هزینه قابل توجه تست‌های تعیین توالی به روش NGS و به دلیل محدودیت بودجه، درصدی از نمونه‌های مثبت که به آزمایشگاه مرجع کشوری ارسال می‌شود را مورد سکانس ژنی قرار می‌دهیم.

وی درباره روند طی شدن موج هفتم کرونا در کشور، تصریح کرد: اگر بخواهیم ایران را با سایر کشور‌هایی که ابتدا در آن‌ها امیکرون شناسایی شد، مانند آفریقای جنوبی مقایسه کنیم، قاعدتا موج چندان گسترده‌ای از اُمیکرون تجربه نخواهیم کرد، اما در کل نمی‌توان پیش‌بینی مطلقی درباره کرونا داشت؛ زیرا ویروس به ما نشان داده است که هر لحظه می‌تواند اتفاق غیر منتظره‌ای رخ دهد.

این ویروس‌شناس تاکید کرد: احتمال بروز موج‌های هشتم و یا بیشتر کرونا وجود دارد، اما همه چیز به این وابسته است که چه واریانتی از ویروس به وجود آید که این امر هم متاثر از فاکتور‌های دیگر است؛ بنابراین نمی‌توان گفت موج هفتم، آخرین موج کرونا در ایران باشد.

رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است موج‌های بعدی کرونا با سویه‌های قدیمی همچون دلتا مجددا فراگیر شود؟، اظهار کرد: نمی‌توان این احتمال را منتفی دانست، ولی این احتمال زیاد نیست. اگر بخواهیم روند تکامل ویروس را درنظر بگیریم، ویروس به سمتی می‌رود که بتواند انتشارپذیری بیشتر و بیماری‌زایی کمتر داشته باشد؛ ولی برخی جهش‌ها می‌تواند در ویروس رخ دهد که سویه‌هایی با رفتار متفاوت ایجاد شود. اگر اتفاق غیر منتطره‌ای رخ ندهد، احتمالا جهش خطرناکی نخواهیم داشت؛ اما این موضوع اصلا قطعی نیست. تنها موضوعی که مقدار بیشتری از آن مطمئن هستیم این است که مرگ و میر کمتر خواهد بود؛ زیرا سیستم ایمنی بدن افراد طی این مدت از شیوع کرونا، تحریک شده است و پاسخ ایمنی سلولی می‌تواند از شدت بالای ویروس جلوگیری کند.

وی با اشاره به اینکه ممکن است در فصل پاییز شاهد بروز و شیوع سایر ویروس‌های تنفسی از جمله آنفلوآنزا باشیم، گفت: در این مدت قریب به ۲ سال و نیم که کرونا عمده عفونت‌های تنفسی را تشکیل می‌داد با توجه به رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک، سایر ویروس‌های تنفسی مجال کمتری برای گسترش و انتشار داشتند، اما در حال حاضر با عادی انگاری شرایط و کاهش رعایت پروتکل‌ها احتمالا شاهد بروز موارد بالایی از آنفلوآنزا در کنار کرونا باشیم که این موضوع خود ممکن است یک چالش باشد.

او درباره باز طراحی واکسن‌های کرونا در برابر سویه‌های جدید ویروس از جمله اُمیکرون، بیان کرد: قاعدتا اگر قرا باشد واکسن مناسبی برای جلوگیری از انتشار ویروس وجود داشته باشد، نیازمند بازنگری واکسن‌ها هستیم، ولی واکسن‌های موجود هنوز هم برای کاهش موارد مرگ و میر موثر هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۵ آذر
امروز سه‌شنبه ۲۵ آذر
امروز سه‌شنبه ۲۵ آذر
امروز سه‌شنبه ۲۵ آذر