تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل اعلام کرد

جمع‌بندی برای «توافق» در تهران حاصل شده است

کوروش احمدی، تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل گفت: در مورد اینکه آیا تهران به جمع بندی رسیده یا خیر، پاسخ من مثبت است یعنی فکر می‌کنم که جمع‌بندی حاصل شده، اما احتمالا مشروط به گرفتن فلان یا بهمان امتیاز از طرف مقابل شده است. در نتیجه هنوز برای نتیجه‌گیری زود است.

کد خبر: ۱۳۵۶۵۲
۱۸:۵۵ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۱

جمع‌بندی برای توافق در تهران حاصل شده است

دیدارنیوز: یک تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل گفت: فکر می‌کنم که جمع‌بندی برای توافق در تهران حاصل شده، اما احتمالا مشروط به گرفتن فلان یا بهمان امتیاز از طرف مقابل شده است؛ در نتیجه هنوز برای نتیجه گیری زود است.

کوروش احمدی، در ارزیابی پاسخ جمهوری اسلامی ایران به پیش‌نویس هماهنگ‌کننده برجام که بامداد امروز به اتحادیه اروپا ارسال شد و در پاسخ به این سوال که با توجه به مطرح شدن اینکه دغدغه‌های تهران در این پاسخ شامل ٢ الی ٣ موضوع است، این موارد کدام موضوعات را شامل می‌شود، گفت: بطورکلی و علی الاصول بهتر است که هر گونه قضاوت را به دیدن متن اتحادیه اروپا و متن پاسخ ایران و اعلام مواضع رسمی موکول کنیم، اما از آنجا که احیا یا عدم احیای برجام موضوع مهمی برای ایرانیان است، ناچارا در هر مرحله پیگیری لحظه به لحظه و حدس و گمان در این مورد اجتناب ناپذیر است.

وی ادامه داد: در این رابطه خبرنگاران غربی که اختصاصا این موضوع را طی یک سال و نیم گذشته دنبال کرده‌اند، به نقل از منابع خود مطالبی را ابراز کرده‌اند. مثلا استفانی لیختنشتاین که خبرنگار پولیتیکو است، گفته است که "نکته بسیار حساسیت زایی در پاسخ کتبی ایران وجود ندارد. " وی اضافه کرده که ظاهرا در این پاسخ به مسائل پادمان پرداخته نشده و تمرکز آن بر تحریم‌ها و تضمین‌ها است. وی در ضمن هشدار داده که این مطالب را تنها از یک منبع شنیده و باید تایید آن را بگیرد.

احمدی افزود: نکته جالب در این رابطه این است که اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات طی توئیتی مطلب منتشره توسط لیختنشتاین را تایید کرده است به این شکل که گفته "استفانی عزیز غریزه حرفه‌ای من به من می‌گوید که منبع تو اشتباه نکرده است. " احتمالا می‌توان آنچه را که اولیانوف گفته ورای "غریزه حرفه‌ای" او ناشی از اطلاع او دانست. اینکه گویا ایران در پاسخ خود به مسئله پادمان نپرداخته می‌تواند هم به معنی موافقت ایران با بند‌های ١٢ تا ١۴ متن اتحادیه که در مورد پادمان است، تلقی شود و نیز می‌تواند به این معنی باشد که ایران در نظر دارد به این مسئله که مجزا از برجام تلقی می‌شود، جداگانه بپردازد. بطور کلی و با توجه به اظهارات بوررل که به آن اشاره کردید، فکر می‌کنم که اخبار بیشتر مثبت است و می‌توانیم امیدوار باشیم.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه مقامات اروپایی برگزاری هرگونه مذاکره مجدد را منتفی می‌دانند آیا این جمع‌بندی در تهران به وجود آمده تا در روز‌های آینده حصول توافق را اعلام کند، گفت: برگزاری مذاکره مجدد بطور رسمی و به این شکل که هیات.‌ها دوباره به وین برگردند و گرد هم آیند، بعید است که دیگر ممکن باشد، اما با توجه به ملاحظاتی که ایران در پاسخ خود مطرح کرده یا مطرح نکرده، همیشه امکان اینکه فرمت خاصی برای مذاکره در مورد آن‌ها شکل بگیرد، وجود دارد و مذاکره محدودی برای چندین روز می‌تواند انجام شود. صرف‌نظر از این گزینه و یک فرصت چند روزه، بعید می‌دانم که دیگر ادامه پیدا کردن این قضیه ممکن باشد.

وی افزود: در مورد اینکه آیا تهران به جمع بندی رسیده یا خیر، پاسخ من مثبت است یعنی فکر می‌کنم که جمع‌بندی حاصل شده، اما احتمالا مشروط به گرفتن فلان یا بهمان امتیاز از طرف مقابل شده است. در نتیجه هنوز برای نتیجه‌گیری زود است.

احمدی همچنین در پاسخ به این سوال که شنیده‌ها حاکی از توافق بر سر حل و فصل پرونده پادمانی ایران دارد، اهمیت این موضوع برای ایران چیست و آیا این امکان وجود دارد که این پرونده نیز به مانند PMD در نشست بعدی شورای حکام بسته شود، گفت: ظاهرا بند‌های ١٢ و ١٣ و ١۴ "متن نهایی" در مورد مسئله پادمان است و در آن از "قصد ایران" برای پرداختن به مسئله پادمان تا قبل از "روز اجرا" سخن رفته است. این می‌تواند به این معنی باشد که اگر پاسخ‌های ایران به سوالات آژانس مورد قبول آژانس نباشد، روز اجرایی در کار نخواهد بود. البته اصرار غرب به احیای برجام کمک خواهد کرد که آژانس خیلی سخت گیر نباشد، اما تضمینی وجود ندارد.

وی ادامه داد: سوال مهم این است که تکلیف اجرای تعهدات هسته‌ای ایران چیست و در چه محدوده زمانی قرار است این تعهدات اجرا شود. در ١٣٩۴ ایران تا قبل از روز اجرا به تعهدات هسته‌ای خود عمل کرده بود و در روز اجرا رئیس‌جمهور آمریکا اسناد مربوط به تعلیق تحریم‌ها را امضا کرد. بعلاوه، در آن دوره توافق برجام حاصل شد و بعد از آن اجرای "نقشه راه" برای بستن PMD شروع شد. بعلاوه در آن دوره حساسیت موضوعات پادمانی مانند این دوره نبود و بین مدیر آژانس در آن زمان و مدیر آژانس در این زمان تفاوت‌هایی وجود دارد.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی