تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید در دور دوم مقامات تهران و واشنگتن...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

«ماه» چگونه شکل گرفته است؟

دانشمندان در مطالعات جدید خود به بررسی منشا مواد فرار در داخل ماه پرداخته و تلاش می‌کنند دریابند تنها قمر زمین چگونه شکل گرفته است.

کد خبر: ۱۳۵۴۵۵
۰۹:۲۵ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۱

«ماه» چگونه شکل گرفته است؟

دیدارنیوز: طی نزدیک به پنج قرن، محققان نظریه‌های متعدد و بحث برانگیزی در مورد چگونگی شکل گیری ماه ارائه کردند. به تازگی تیمی متشکل از ژئوشیمی دان‌ها، کیهان شیمی دانان و پترولوژیست‌های مرکز مطالعاتی ETH زوریخ، پژوهش جدیدی در این رابطه انجام داده اند.

در این مطالعه جدید، دانشمندان نشان دادند: ماه گاز‌های نجیب بومی هلیوم و نئون را از گوشته زمین به ارث برده است. برای بررسی موضوع فوق، دانشمندان شش نمونه از سنگ‌های قمری را از مجموعه قطب جنوب ماه که از ناسا به دست آمده بود، تجزیه و تحلیل کردند. این سنگ‌ها از سنگ بازالت ساخته شده اند که به شکل ماگما از درون ماه بیرون آمده و سرد شدند.

این ذرات شیشه شکل سطح ماه طی فرآیند خنک سازی همراه با سایر مواد معدنی یافت شده در ماگما ایجاد شدند. دانشمندان در آنالیز‌های جدید خود دریافتند که این ذرات شیشه هنوز دارای اثر انگشت شیمیایی هلیوم و نئون (امضای ایزوتوپی) از درون ماه هستند. نتایج آن‌ها ثابت می‌کند که ماه گاز‌های نجیب بومی زمین را به ارث برده است.

پاتریزیا ویل، کیهان‌شناس ETH زوریخ در سوئیس، درباره این مساله می‌گوید: یافتن گاز‌های خورشیدی، برای اولین بار، در مواد بازالتی ماه که به هیچ گونه قرارگیری در سطح ماه ارتباطی ندارند، یک یافته هیجان انگیز است.

باید توجه داشت که سیارک‌ها دائماً به سطح ماه حمله می‌کنند، زیرا این جرم فضایی فاقد جو است. دانشمندان طی مطالعات جدید خود، ذرات شیشه‌ای زیر میلی متری را از شهاب سنگ‌ها اندازه گیری کرده و منشا باد خورشیدی را به عنوان منبع گاز‌های کشف شده رد کردند، زیرا هلیوم و نئونی که آن‌ها کشف کردند بسیار بیشتر از حد انتظار بود.

پروفسور هنر بوزمن، یکی از دانشمندان برجسته در زمینه ژئوشیمی گاز‌های نجیب فرازمینی، درباره این یافته‌ها گفت: دانستن اینکه کجا باید داخل مجموعه عظیم شامل ۷۰ هزار شهاب سنگ تایید شده ناسا را بررسی کنیم، یک گام بزرگ به جلو است.

به زودی، دانشمندان به دنبال گاز‌های نجیب مانند زنون و کریپتون خواهند بود که شناسایی آن‌ها چالش برانگیزتر است. آن‌ها همچنین به دنبال عناصر فرار دیگری مانند هیدروژن یا هالوژن در شهاب‌سنگ‌های قمری خواهند بود.

منبع:سیناپرس

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
پرطرفدارترین ها