تیتر امروز

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.

فلاحت‌پیشه: اسرائیل نمی‌تواند مانع «احیای برجام» شود

حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در روز‌هایی که برخی مقامات داخلی به احیای برجام طعنه می‌زنند، می‌گوید تلاش‌ها برای احیای برجام به جایی رسیده که اسرائیل نمی‌تواند مانع شود.

کد خبر: ۱۳۵۲۲۵
۰۸:۱۱ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱

فلاحت‌پیشه: اسرائیل نمی‌تواند مانع «احیای برجام» شود

دیدارنیوز: رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در جریان این دور از مذاکرات احیای برجام مواضع طرفین مذاکره کننده به یکدیگر بیش از گذشته نزدیک شده است و شاید بتوان گفت در طول یک سال و نیم گذشته تا این حد مواضع طرفین به یکدیگر نزدیک نبوده است، اظهار کرد: مسائل مربوط به ایران و آژانس به گونه‌ای است که با عزم سیاسی می‌توان همراه با احیای برجام آن را حل و فصل کرد.

حشمت الله فلاحت پیشه، با بیان اینکه در حال حاضر آژانس چند مورد را تحت عنوان "موارد مشکوک برنامه هسته‌ای ایران" اعلام کرده است و در همین ارتباط شاهد این بودیم که اخیرا قطعنامه‌ای در شورای حکام علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران با توجه به موارد ادعایی آژانس به تصویب رسید، افزود: در سال ۱۳۹۴ همزمان با توافق برجام موضوع PMD نیز طی توافقی بین ایران و آژانس بسته شد تا پرونده بازی در راه اجرای برجام وجود نداشته باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: یکی از مواردی که در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران مطرح می‌شد، ابعاد نظامی فعالیت‌های هسته‌ای ایران بود که چنین موضوعی می‌تواند ایران را ذیل فصل هفت منشور ملل متحد قرار دهد. در سال ۱۳۹۴ بر اساس توافق صورت گرفته تمام ادعا‌هایی که علیه برنامه هسته‌ای ایران از سال ۱۹۹۱ مطرح شده بود و بیشتر این ادعا‌ها توسط عنصر ثالث یعنی رژیم صهیونیستی ادعا شده بود، بسته شد و این زمینه فراهم شد که ایران به عنوان یک عضو عادی با آژانس همکاری داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه در حال حاضر بار دیگر شاهد مطرح شدن اتهامات و ادعا‌هایی از سوی آژانس علیه برنامه هسته‌ای ایران هستیم، گفت: بنابراین در حال حاضر دو مسیر احیای برجام که از طریق مذاکرات سیاسی انجام می‌شود و همچنین مسائل پادمانی که باید بین ایران و آژانس حل شود، در پیش روی ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه آژانس اعلام کرده است که ابهامات و سوالاتش در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران با نظارت بیشتر قابل رفع است، خاطر نشان: اگر همزمان با برجام مسائل پادمانی حل نشود، این مسائل ادعایی به عنوان یک پرونده باز در مسیر اجرای برجام باقی خواهد ماند و رژیم صهیونیستی از این پرونده باز برای تحت فشار قرار دادن هر بیشتر ایران و همسو کردن دیگر کشور‌ها علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران استفاده می‌کند و این خود زمینه یک جنگ بی‌پایان را فراهم می‌کند.

فلاحت پیشه، در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با اشاره به دور جدید مذاکرات احیای برجام که در وین برگزار شد، اظهار کرد: به نظرم در یک سال و نیم گذشته تا این حد مواضع طرفین مذاکره کننده به یکدیگر نزدیک نبوده و احتمال احیای برجام وجود دارد و به نظرم مسائل بین ایران و آژانس به گونه‌ای است که با عزم سیاسی می‌توان همزمان با توافق احیای برجام آن را حل کرد و این موضوع را به بعد از احیای برجام واگذار نکرد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که ایران در جریان مذاکرات تاکید دارد که باید در مورد همه چیز توافق شود و بعد از آن توافقی امضا شود که در این ارتباط موضوع مسائل پادمانی نیز مطرح است، گفت: البته من با قاعده «همه چیز یا هیچ چیز» چندان موافق نیستم و معتقدم که پیش از این ما می‌توانستیم گام به گام مسائل را به پیش ببریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ما در مذاکرات احیای برجام توانسته ایم در مورد اختلافات جدی‌تر از مسائل پادمانی به توافق برسیم و در مورد مسائل پادمانی هر چند غربی‌ها مدعی هستند که به اصرار ایران برای رفع مسایل پادمانی همزمان با احیای برجام مشکوک هستند، ولی من معتقدم ایران به دلایل تاریخی حق دارند که مشکوک‌تر باشند و بر بستن تمام پرونده‌ها تاکید کنند و خواهان این باشند که مسائل بازی وجود نداشته باشد.

فلاحت پیشه در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند که عملیات اخیر رژیم صهیونیستی در نوار غزه یه نوعی کارشکنی از سوی رژیم صهیونیستی برای اختلال در مذاکرات احیای برجام بوده است، خاطرنشان کرد: بزرگترین مخالفان برجام در منطقه هستند که در این زمینه می‌توان به اسرائیل و برخی دیگر از کشور‌های مرتجع منطقه اشاره کرد، آن‌ها مخالفتشان را با برجام به صورت آشکارا اعلام کرده‌اند و مقامات رژیم صهیونیستی در این زمینه بار‌ها موضع خود را رسانه‌ای کرده‌اند و دست به اقدامات خرابکارانه علیه فعالیت‌های هسته‌ای زده اند.

وی ادامه داد: در برابر خرابکاری که رژیم صهیونیستی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران انجام داد، ایران اقدام به تولید سوخت ۶۰ درصد کرد و اگر اقدامات ایذایی رژیم صهیونیستی بخواهد ادامه پیدا کند ایران نباید غایتی بر پیشرفت‌های هسته‌ای خود قائل باشد.

فلاحت پیشه با بیان اینکه در حال حاضر روند مذاکرات و تلاش‌ها برای احیای برجام به مرحله غیر قابل برگشتی رسیده است، افزود: در این شرایط اسرائیل نمی‌تواند مانع حصول توافق شود و به سود طرفین مذاکره کننده است که این توافق هر چه زودتر امضا شود و پرونده بازی در این زمینه باقی گذاشته نشود.

منبع: ایسنا
برچسب ها: برجام اسرائیل
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر