خلیل بهروزی فر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه آماری که از بیکاری اعلام میشود واقعی نیست و نرخ ما بالاتر از اینها است، درباره بگیر و ببندها و برخوردهای تند با زنان به بهانه حجاب گفت: امر به معروف به هیچ وجه با زور و کتکاری نیست، ولی رفتارها و ویژگی رفتاری سبب یک سری مسائل و حرکاتی میشود که با اصل دین ما سازگاری ندارد.
دیدارنیوز: خلیل بهروزی فر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: اسلام نگفته است که با زور امر به معروف کنید و نظام نیز این را تایید نمیکند و خود حضرت آقا هم تاکید بر این موضوع دارد که باید این منشور رعایت شود. یکی از مواردی که مقام معظم رهبری فرموده اند بحث سخن لیّن است و آن چیزی است که حضرت موسی در ارتباط با فرعون داشته است و در قرآن آمده است که فـَقولا لَهُ قَوْلًا لَیِّناً و خدا به حضرت موسی میگوید که با فرعون آرام و ملایم به شکل لطیف صحبت کنید.
چندی پیش بود که مرکز آمار، بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۹.۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار ١٤٠٠)، ٠.٤ درصد افزایش یافته است. حال سوال این است که آیا نرخ بیکاری اعلام شده واقعی است یا خیر. برای رسیدن به پاسخ این سوال با یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشستیم.
آمار بیکاری غیر واقعی است
خلیل بهروزی فر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در مورد موضوع یاد شده اظهار کرد: اصل قضیه این است که مرکز آمار اشتغال را چگونه معنی میکنند؟ اگر فرد یک روز مشغول باشد به عنوان اشتغال محسوب و تعریف میشود یا کسی که حداقل تا ۲۵، ۳۰سال مشغول به کار میشود؟ این آمارهایی که میدهند بر مبنای تعاریفی است که خودشان دارند و این آمارهای که اعلام میکنند، واقعی نیستند و نرخ ما بالاتر از اینها است.
وی با بیان اینکه در شهرستانها آمارها بیشتر است اظهار کرد: تعاریفی که آنها از آمار و اشتغال دارند متفاوت است. کسی که یک صدم در جایی مشغول شده است این مشغولیت را به عنوان اشتغال به حساب آورده اند که ما این را به عنوان اشتغال تعریف نمیکنیم اشتغال آن چیزی است که فردی مشغول به کار شود و دغدغهای در زندگی خود از نظر اشتغال و درآمد ماهانه نداشته باشد.
نماینده مردم فومن در پاسخ به این سوال که یکی از مسائلی که اخیرا در چند سال گذشته مطرح میشود بحث بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار است این موضوع به کجا رسیده است، بیان کرد: این موضوع از نظر کمسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است و یکی از اهدافی که کمسیون اجتماعی دنبال میکند این موضوع است که در ارتباط با بحث کانون و پایداری خانواده، مسئله بسیار مهمی است.
بهروزی فر در ادامه و در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه صندوقهای بازنشستگی همانند تامین اجتماعی ورشکسته هستند آیا توانایی این کار را دارند یا خیر، اظهار کرد:
مساله صندوقهای بازنشستگی در خیلی از مواقع کم کاری مدیران آن است، آنها اگر مدیران توانمند، دلسوز، متعهد، برنامه ریز و دارای اراده قوی باشند، مطمئنا صندوقها نباید به سمت ورشکستگی بروند. در مواقعی بعضی از آقایان خود پیشتاز هستند و میگویند در ارتباط با بحث صندوقهای بازنشستگی اگر مسئولیت این صندوق را به ما بدهند نه تنها از ورشکستگی نجاتشان میدهیم، بلکه درآمد صندوقها را به مراتب بیشتر میکنیم. این در صورتی است که نه برنامه دارند و نه افراد توانمندی هستند. این افراد میخواهند روزمرگی خود را سپری کند و مطمئنا خروجی خوبی نخوهد داشت.
سلیقهای رفتار کردن متولیان فرهنگ سازی
عضو کمیسیون اجتماعی در پاسخ به این سوال که اکنون در جامعه اعتراضاتی علیه گشت ارشاد و حجاب رخ داده است آیا این اعتراض صحیح هستند و آیا نوع برخورد گشت با خانمهای بد حجاب و کم حجاب درست و منطقی است، اظهار کرد: ما باید بحث امر به معروف و نهی از منکر را که در دین توجه ویژهای به آن شده است جدی بگیریم. بخاطر اینکه جامعه در ابعاد مختلف به انحراف کشیده نشود و این یک امر مسلم است. اما شیوه و روشی که باید اتخاذ شود مهم است که کدام شیوه و روش در راستای انجام این فریضه الهی استفاده شود. اساس همه اینها در درجه اول بحث فرهنگ و فرهنگ سازی است، متولیان امور، مسئولان و همه بادی در این رابطه خود را در راستای احیای امر به معروف و نهی از منکر بر اساس شیوههای که اسلام توصیه و سفارش کرده است قرار دهند و کار خود را انجام دهند. گاهی اوقات سلیقه و شیوه اخلاقی افراد باعث این اتفاقات میشود.
بهروزی فر در پاسخ به این سوال که در واقعیات اسلام در دین اجباری نیست و اسلام با زور کسی را اجبار نمیکند، ولی اکنون شاهد این هستیم که با زور و به صورت کتک کاری کار خود را انجام میدهند. آیا خواسته دین این گونه استَ، اظهار کرد: این شیوه را اسلام نگفته و نظام نیز این را تایید نمیکند و خود حضرت آقا هم تاکید بر این موضوع دارد که باید این منشور رعایت شود یکی از مواردی که مقام معظم رهبری فرموده اند بحث سخن لیّن است و آن چیزی است که حضرت موسی در ارتباط با فرعون داشته است و در قرآن آمده است که فـَقولا لَهُ قَوْلًا لَیِّناً و خدا به حضرت موسی میگوید که با فرعون آرام و ملایم به شکل لطیف صحبت کنید. او فرعون بود، ولی امروزه جامعه ما اسلامی است و همه مسلمان هستند، ولی رفتارها و ویژگی رفتاری سبب یک سری مسائل و حرکاتی میشود که با اصل دین ما سازگاری ندارد.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که شما این امر را تایید میکنید که به زور و با کتک امر به معروف کنند، بیان کرد: خیر. امر به معروف به هیچ وجه اینگونه نیست.