
سهیلا جلودارزاده، فعال زنان اصلاح طلب و نماینده ادوار مجلس درباره عملکرد یک ساله دولت سیزدهم در حوزه حجاب و عفاف گفت: ما هی بخواهیم با زور حجاب را در جامعه به وجود بیاوریم، قطعا انجام نمیشود و به نتیجه نمیرسیم کما اینکه چهل سال گذشته هم به نتیجه نرسیدیم.
دیدارنیوز: سهیلا جلودارزاده، فعال زنان اصلاح طلب گفت: طی سالهای گذشته، سعی شده بود، فتاوای امام (ره) درباره آزادی فعالیت زنان، حق ارتقاء شغلی شان، احراز پستهای مدیریتی و ... اجرایی شوند تا ثابت کنیم، اسلام مخالفتی با آزادی و فعالیت زنان ندارد، اما اکنون، اینها فراموش یا به حاشیه رانده شده اند.
این روزها و در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم عملکرد دولت رئیسی در حوزههای مختلف نقل محافل و خصوصا رسانهها شده است. از حوزههای معیشتی گرفته تا بانوان و حجاب و عفاف.
در گفتگو با سهیلا جلودارزاده، فعال زنان اصلاح طلب و نماینده ادوار مجلس به بررسی عملکرد یک ساله دولت سیزدهم در حوزه اجتماعی پرداختهایم که در ادامه میآید:
در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم هستیم، عملکرد دولت آقای رئیسی در حوزه زنان در یک سال گذشته را چگونه میبینید؟
خیلی از مسائل در این یک سال گذشته هم برای مردم و هم برای فعالان سیاسی روشن شده، و تا حد زیادی باعث ترک برداشتن دیوار اعتماد مردم شده است. بالاخره این انقلاب، انقلاب اسلامی بوده، مردم با مسائلی این روزها مواجه میشوند که درباره آنها توصیحی به مردم داده نمیشود، اما خود مردم با درک و فهم بالایی که دارند، این مسائل را مورد بحث قرار میدهند و جمع بندی میکنند و در اعتمادشان به دولت خدشه ایجاد میشود.. مسئله دیگری که به لحاظ اجتماعی به وجود آمده بی اعتمادی به عملکرد اجرایی دولت است، بعنوان مثال قرار بوده که یک میلیون مسکن ساخته شود و کلی شغل ایجاد شود، ولی آیا این وعدهها، تاکنون محقق شده؟. دولتها همیشه میلیاردها دلار هزینه میکنند که اعتماد به دولت در بین مردم ایجاد کنند و ما با خیلی از جهت گیریها یمان این اعتماد را کم کردیم. قبل از انقلاب، مردم توقعی از دولتها نداشتند و خودشان برای حل مشکلات، آستین بالا میزدند، اما پس از انقلاب، محرومین و مستضعفین به عنوان تکیه گاه انقلاب، به حق منتظرند، دولت برایشان کاری بکند، انتظارات از دولت خیلی زیاد شده و از طرفی دولت هم مشکلات زیادی دارد. اشتغال که از ضروریترین نیازهای اولیه است که فرد بتواند درآمد داشته باشد و نیازهای خود را تامین کند لطمه زیادی خورده است و آقای رئیسی قول داده بودند که این را جبران میکنند، اما در حد وعده مانده.
عملکرد یک ساله دولت در حوزه زنان را چگونه ارزیابی میکنید؟
در حوزه زنان چه گویم که ناگفتنم بهتر است. طی سالهای گذشته، سعی شده بود، فتاوای امام (ره) درباره آزادی فعالیت زنان، حق ارتقاء شغلی شان، احراز پستهای مدیریتی و ... اجرایی شوند تا ثابت کنیم، اسلام مخالفتی با آزادی و فعالیت زنان ندارد، اما اکنون، اینها فراموش یا به حاشیه رانده شده اند.
در مورد ازدیاد موالید هم که حرف درست و حقی است و البته شرایط مناسب معیشتی و فرهنگی را میطلبد نیز هیچ آمار و ارقامی حاکی از ازدیاد موالید در این یک سال مشاهده نشده است.
یعنی به باور شما آمار موالید در یک سال گذشته کمتر شده؟
نمیگویم کم شده، ولی ازدیاد هم ندیدیم، چون به دلیل آن فکر نمیکنند، به عامل اصلی کم شدن زاد و ولد فکر نمیکنند. اگر میخواهند مشکل نازایی و سقط جنین را حل کنند باید اساسیتر به آن بپردازند.
عملکرد یک ساله دولت سیزدهم در حوزه حجاب و عفاف چگونه بوده است؟
خلاصه میگویم، فهم این موضوع خیلی راحت است که انسان، موجودی راست قامت است و مغز، فکر و اندیشه اش در بالاترین قسمت وجود او قرار دارد. در مسئله عمل و رفتار نیز همین جایگاه را دارد، یعنی وقتی که میخواهد تصمیم بگیرد فکر میکند و انتخاب میکند و این تصمیم را به یک رفتار تبدیل میکند. حالا چطور شده که ما فکر میکنیم انسان را با زور میشود به یک رفتاری وادار کرد. البته یک چیزی در عوام هست که میگویند با زور نمیشود کاری را انجام داد مگر اینکه سمبه خیلی پر زور باشد. حالا اگر خدای ناکرده، مثل طالبان و بعضی از این فرقهها جوری باشد که بخواهیم خیلی پر زور یک کاری را بکنیم، شدنی است، ولی اینکه دیگر اسلام نیست. اینکه دینداری نیست، «لا اکراه فی الدین»، اساس کار خداوند است. خداوند میفرمایید بگذارید انتخاب کنند معلوم شود که چه کسی چکاره است. یعنی بارها و بارها خداوند انسان را آزاد میگذارد بعد امتحان میکند که این خالص جلو برود. اصلا شیطان خلق شده تا بندگان خالص و مخلص از بندگان فریبکار جدا شوند، حالا ما هی بخواهیم با زور حجاب را در جامعه به وجود بیاوریم، قطعا انجام نمیشود و به نتیجه نمیرسیم کما اینکه چهل سال گذشته هم به نتیجه نرسیدیم.
یعنی معتقدید این سمبه هر چقدر هم که پرزور باشد به نتیجه نخواهد رسید.
نه، آن وقت میشود یک چیزی مثل آنهایی که میخواهند با باتوم، واجبی را به رفتار مردم تحمیل کنند، اما فایدهای ندارد زیرا این، دیگر، دین نیست.