تیتر امروز

ایران بمب اتم می‌سازد؟/ تحریم‌های شدید ترامپ علیه ایران/ انزوای فرش داخلی در بازار‌های جهانی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ایران بمب اتم می‌سازد؟/ تحریم‌های شدید ترامپ علیه ایران/ انزوای فرش داخلی در بازار‌های جهانی

این چهل و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
طرح مسائلی مثل بمب اتم کمکی به دیپلماسی نمی‌کند

فلاحت‌پیشه: تیم «رئیسی» راهبردی برای توافق نداشت؛ ایران از روس‌ها بازی خورد

حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم با بیان اینکه تیم سید ابراهیم رئیسی راهبردی برای توافق نداشت، گفت: ایران از روس‌ها بازی خورد.

کد خبر: ۱۳۴۹۹۲
۱۷:۲۱ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۱

فلاحت‌پیشه: تیم «رئیسی» راهبردی برای توافق نداشت؛ ایران از روس‌ها بازی خورد

دیدارنیوز: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم اظهار کرد: تیم رئیسی راهبردی برای توافق نداشت و در مواردی به نظر من تیم به شدت بازی روس‌ها را خورد، ولی اگر ایران بخواهد توافق کند با یک دستورالعمل می‌تواند توافق را انجام دهد.

حشمت الله فلاحت پیشه، در رابطه با اینکه چقدر احتمال دارد دکترین ایران و مشی کشورمان در تولید بمب اتم تغییر پیدا کند، اظهار کرد: این مباحثی است که آقای لاریجانی و خرازی مطرح کرده اند، اما هیچ نهاد نظامی در ایران تا به حال چنین چیزی نگفته است که ما می‌خواهیم بمب اتم تولید کنیم. سیاست کشور یک سیاست دفاع متعارف بوده نه دفاع غیرمتعارف. اما این که آیا یک کشور نمی‌تواند راهبردش را عوض کند؟ بله هر کشوری می‌تواند راهبرد نظامی خود را عوض کند و ایران هم کشوری است که دشمنان زیادی دارد. ضمن اینکه دو دشمن دور و نزدیک ما دارای بمب اتمی هستند. دشمنانی که معمولاً صحبت از گزینه نظامی می‌کنند و یا بعضا مثل رژیم صهیونیستی اقدامات نظامی، بر علیه ایران انجام داده اند پس به طور طبیعی ایران می‌تواند راهبرد نظامی خود را عوض کند. حالا این که به چه شکلی و تحت چه شرایطی صورت بگیرد تابع مقررات و قوانین داخل کشور است تا این لحظه ایران به سمت بمب هسته‌ای نرفته است.

او افزود: من معتقدم که اگر ایران و دیگر اعضای برجام بتوانند بر سر گزینه‌های جدیدی به اسم نفت در مقابل نظارت به توافق برسند، می‌توانند از این بن بست خارج شوند. چون در شرایط کنونی طرف آمریکایی حاضر نیست یک تضمین قابل اتکایی به ایران بدهد؛ بنابراین طرفین نمی‌توانند بر اساس قاعده همه یا هیچ، با هم توافق کنند؛ لذا انتظارات دو طرف می‌تواند کاهش پیدا کند و آن زمان می‌توانند بر اساس قاعده نظارت و نفت توافق کنند و ایران می‌تواند نفت خود را بفروشد و به هر حال طرف مقابل نظارت را بپذیرد. این به هر حال دغدغه‌های نزدیک دو طرف را مرتفع می‌کند.

فلاحت پیشه تاکید کرد: طرح مباحثی تحت عنوان نظامی شدن ایران یا رفتن به سمت بمب اتمی به نظر من کمکی به دیپلماسی نمی‌کند، چون هنوز خیلی زود است که ما مرگ دیپلماسی هسته‌ای را اعلام کنیم.

او با اشاره به اینکه آمریکا باید نسبت به رژیم صهیونیستی حساسیت بیشتری به خرج بدهد، گفت: تا زمانی که تهدید نظامی ایران متعارف است ایران می‌تواند سیاست دفاع متعارف را در پیش بگیرد، ولی اگر تهدید به گونه‌ای غیر متعارف پیش برود، معتقدم ایران حق دارد به سمت آمادگی هسته‌ای حرکت کند. دغدغه اصلی طرف‌هایی مثل آمریکا باید رژیم صهیونیستی باشد که روز به روز، بنزین در این آتش می‌ریزد. صهیونیست‌ها سیاست امنیتی دارند و به دنبال دشمن هستند یعنی بدون دشمن نمی‌توانند زندگی کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم خاطرنشان کرد: من معتقدم اگر آمریکایی‌ها تضمینی به ایران ندهند برجام به پایان رسیده، ولی اگر تضمین داده شود امکان احیای کامل برجام وجود دارد. با این حال حتی اگر هم برجام به پایان رسیده باشد این به معنی پایان دیپلماسی هسته‌ای نیست. گزینه نفت در برابر نظارت گزینه برون رفت در شرایط کنونی است.

او با بیان اینکه بایدن فرصت خود را برای بازگشت به برجام از دست داده است، ادامه داد: به نظرم بایدن زمان داشت برای این که تضمین بدهد و حتی اگر در سال اول دولت بایدن این توافق صورت می‌گرفت، بدون تضمین چهار سال زمان مناسبی بود که برجام به حدی ریشه بدواند و قرارداد‌های بعد از برجام به حدی مستحکم شوند که شخص جدیدی مثل ترامپ هم نتواند، برجام را پاره کند به نظر من طرفین این زمان را از دست دادند. ایران می‌توانست در همان سال اول بر اساس قاعده زمان در دولت گذشته، با دولت تازه بایدن توافق کند و دولت جدید ادامه می‌داد و چنین توافقی می‌توانست در چهارسال مستحکم شود که نشد.

فلاحت پیشه اضافه کرد: در طرف آمریکایی‌ها هم به نظر من بایدن مقصر اصلی شکست است. ضربه اول به برجام را بایدن وارد کرد، چون از ابتدا سعی کرد سیاست فشار حداکثری ترامپ را در دستور کار قرار بدهد و وارد مذاکره شود غافل از این که ایرانی‌ها در برابر فشار نتیجه عکس می‌دهند. زمانی که بایدن چراغ سبز‌هایی را نشان داد به اندازه‌ای نبود که تضمین معاملاتی به ایران بدهد و اکنون شرایط به جایی رسید که طرفین باید بر سر یک حد محدود که نفت در برابر نظارت است، به توافق برسند.

او با تاکید براینکه تیم دیپلماسی دولت رئیسی در عملکرد ضعیف است، گفت: این تیم از اساس تیمی نبود که در مسیر احیای توافق باشد. راهبردی برای توافق نداشتند و بیشتر تلاششان برای طرح مواضع بود. تیم رئیسی راهبردی هم برای تمام توافق نداشت و در مواردی به نظر من تیم به شدت، بازی روس‌ها را خورد، ولی اگر ایران بخواهد توافق کند با یک دستورالعمل می‌تواند توافق را انجام بدهد.

منبع: منیبان

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی