
مردم جهان میتوانند امشب شاهد یکی از پدیدههای جذاب نجومی بوده و بزرگترین ابرماه سال را تماشا کنند. امشب توجه ستاره شناسان به ماه معطوف میشود، زیرا ابرماه بزرگ سال رخ خواهد داد.
دیدارنیوز: امروز چهارشنبه، ماه به نزدیکترین فاصله خود از زمین میرسد و در فاصله ۳۵۷ هزار و ۲۶۴ کیلومتری از زمین قرار میگیرد ابرماه دیگر امسال ۲۰ مرداد رخ خواهد داد.
مردم جهان میتوانند امشب شاهد یکی از پدیدههای جذاب نجومی بوده و بزرگترین ابرماه سال را تماشا کنند. تابستان در سرتاسر نیمکره شمالی در اوج است و میتوان از آسمان پر ستاره لذت برده و با کمی شانس، نگاهی اجمالی به ستارههای مختلف انداخت. البته امشب داستان کمی متفاوت بوده و توجه ستاره شناسان به ماه معطوف میشود، زیرا ابرماه بزرگ سال رخ خواهد داد.
به گفته منجمین، با غروب خورشید در روز چهارشنبه، ابرماهی زیبا طلوع خواهد کرد که درخشانتر از بسیاری از ماههای کامل دیگر در طول سال خواهد بود.
باید توجه داشت ابرماه امشب همچنین اولین ماه کامل تابستان نجومی محسوب میشود. اصطلاح ابرماه فراتر از یک نام مستعار و رایج است. از منظر علمی همانطور که ماه در مدار بیضی خود به دور زمین میچرخد، دورههایی وجود دارد که به زمین نزدیکتر بوده و زمانهایی نیز دورتر میشود. زمانی که تقارن ماه کامل با فاصله مدارینزدیک به زمین رخ دهد شاهد ابرماهی هستیم که بزرگتر و درخشانتر از حالت عادی به نظر میرسد.
به گفته اخترشناسان ناسا، ابرماهها تنها سه تا چهار بار در سال اتفاق میافتند و معمولا پشت سر هم ظاهر میشوند.
تماشای ابرماه امشب، دومین نسخه از سه گانه ابرماه در سال جاری خواهد بود. اولین ابرماه سال در ماه پیش ظاهر شده و سومین و آخرین آنها در مرداد ماه دیده میشود. خبر بد اینکه پس از این تابستان، تا اواخر شهریور سال ۲۰۲۴ دیگر هیچ ابرماهی دیده نخواهد شد.
به نظر میرسد در بسیاری از مناطق مانند ایران، این ابرماه به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی و صاف بودن آسمان به صورت کامل دیده شود البته اگر آلودگی هوا از درخشش این ماه کم نکند. البته در برخی مناطق دیگر جهان همچون امریکای شمالی، طوفان، رعد و برق و آسمان ابری در تماشای ابرماه بزرگ سال اختلال ایجاد خواهد کرد.
نکته جالب دیگر در مورد ابرماه امشب این است که زحل کمی قبل از نیمه شب در آسمان طلوع کرده و درست در کنار ماه ظاهر میشود. دوستداران پدیدههای نجومی همچنین میتوانند مشتری و مریخ را در شرق آسمان جستجو کنند، که احتمالا حدود ساعت ۲ بامداد در افق ظاهر میشوند.
منبع:سیناپرس