در جریان مجمع عمومی سالیانه فدراسیون کشتی که با حضور علیرضا دبیر رئیس فدراسیون و محمد پولادگر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش برگزار شد، دو طرف درگیری لفظی هم داشتند که در ادامه ویدیوی آن را مشاهده میکنید.
دیدارنیوز: مجمع عمومی سالیانه فدراسیون کشتی از ساعت ۱۴ امروز و با حضور رئیس فدراسیون، سایر اعضای مجمع، پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان و کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک، در سالن قاسم فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
به نقل از سایت فدراسیون کشتی، موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:
در ابتدا ابراهیم مهربان دبیر مجمع با توجه اساسنامه مصوب فدراسیون کشتی، صحبت را آغاز کرد و خواستار شد که اعضا معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان را بعنوان رئیس مجمع را انتخاب کنند.
در ادامه این خواست ابراهیم مهربان با اعتراض اعضای مجمع روبرو شد و با دخالت علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی و درخواست وی، اعضاء با ریاست پولادگر در این مجمع موافقت کردند.
موسایی: وزیر ورزش موضع خود را در مورد ورزش اول کشور رسما اعلام کند
محمد موسایی عضو مجمع گفت: خواهش من از آقای سجادی وزیر ورزش و جوانان این است که بعنوان یک ورزشکار و قهرمان موضع خود را در مورد کشتی بیان کند که آیا کشتی بعنوان ورزش اول کشور که تمام مدالها و افتخارآفرینیها را داشته و ۸۰ درصد آن برای کشتی است، باید بودجه اش قطع شود.
وی ادامه داد: وقتی بار ورزش یک کشور بر روی کشتی است و ۱۱۲ قهرمان المپیک و جهان اکثر مدالهای ورزش ایران در میادین جهانی و المپیک را کسب کرده اند، آیا این درست است که همان رفتاری که با رسول خادم شد و بودجهی کشتی را ندادند با علیرضا دبیر شود و سرنوشت این قهرمان المپیک و جهان نیز مانند رسول خادم شود.
موسایی تصریح کرد: ما بعنوان اعضای مجمع، بعنوان بالاترین رکن کشتی کشور، قطعا این اجازه را نخواهیم داد که آقای دبیر با این کج سلیقگیها کشتی را رها کند.
حمید یاری: اساسنامه فدراسیون کشتی مستقل است و مورد تأیید وزارت ورزش وقت، کمیته ملی المپیک، اتحادیه جهانی و کمیته بین المللی المپیک (IOC) است
حمید یاری دیگر عضو مجمع با تذکری به ابراهیم مهربان دبیرکل مجمع گفت: اساسنامه فدراسیون کشتی در سال ۱۳۹۶ بعنوان اساسنامه تیپ (همشکل با سایر کشورها) اتحادیه جهانی به تصویب رسیده و مورد تأیید وزارت ورزش و جوانان وقتف کمیته ملی المپیک، اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بین المللی المپیک است.
وی ادامه داد: ما باید این اساسنامه را رعایت کنیم و طبق ماده پنج این اساسنامه نماینده وزارت ورزش (وزیر یا معاونانش) بعنوان ناظر در این مجمع حضور دارند و رئیس فدراسیون باید جلسه را شروع کرده و بعد رأی گیری در مورد انتخاب رئیس مجمع قرار بگیرد.
یاری گفت: تذکر میدهم که مجمع باید طبق اساسنامه برگزار شود و اگر تخلفی در آن شود، تا خطر تعلیقی که سالهای ۹۶ و ۹۷ کشتی را تهدید میکرد، مجددا گریبان کشتی را نگیرد.
در ادامه حسابرس مستقل و بازرس فدراسیون نسبت به ارائه گزارش خود اقدام نمود که مورد تأیید اعضای مجمع قرار گرفت.
یاری: در مورد بودجه فدراسیون شفاف سازی کنید
حمید یاری عضو مجمع خطاب به پولادگر گفت: در مقابل سایر بزرگان سنی ندارم، اما چه بعنوان رئیس و چه بعنوان دبیر هیئت با پنج فدراسیون کار کرده ام، و شما را نیز بعنوان یک مدیر که بمدت ۲۱ سال رئیس فدراسیون تکواندو کار کرده اید قبول دارم، چالش همیشه بوده، اما علیرضا دبیر با جان و دلش برای فدراسیون کار میکند و ما اینجا بحث کشتی را میکنیم و موضوع شخصی نیست.
وی ادامه داد: قبل از صبحتهای آقای دبیر از شما میخواهم که این موضوع را شفاف سازی کنید که بودجه فدراسیون کشتی از وزارت ورزش در سال جاری چگونه خواهد بود، چراکه صحبتهایی که در رسانهها بود، اعضای مجمع را نگران کرده و از شما میخواهم که این قضیه را برای ما روشن کنید.
پس از آن رئیس فدراسیون کشتی گزارشی از عملکرد فدراسیون ارائه داد:
دبیر: فدراسیون کشتی زیر مجموعه وزارت است، اما کشتی بالاتر از این است
علیرضا دبیر گفت: ما یک فدراسیون کشتی داریم و یک ورزش کشتی، بین این دو فرق است، فدراسیون زیرمجموعه وزارت ورزش است، اما کشتی خیلی بالاتر از وزارت ورزش است، چراکه کشتی جزء میراث و فرهنگ ما است، همانطور که تکواندو برای کره است.
وی ادامه داد: من نمیگذارم که حرفهای غیر کارشناسی باعث گرفته شدن حق کشتی شود و من برای این آمده ام که حق کشتی را بگیرم و باید شفاف سازی شود که من برای خودم به دنبال پول کشتی هستم یا برای کشتی بعنوان ورزش ملی کشور و امیدوارم که کشتی بتواند در ادامه افتخارآفرینیهای خود در المپیک صاحب چندین مدال طلا شود.
دبیر تصریح کرد: گزارش فدراسیون نشان میدهد که کار شده است و کشتی در حال بازگشتن به روزهای اوج گذشته خود است.
وی افزود: اگر زیرساخت نباشد، کار فنی جلو نمیرود و دادن برنامه فنی مهم نیست، بلکه باید حمایت از آن شود و ما برای کار خود برنامه جامع داریم.
دبیر اظهار داشت: پنج سالن مجموعه آزادی را ببینید، وزیر ورزش آمده، معاون رئیس جمهور آمده، اما ما کمتر معاون قهرمانی وزارت را دیده ایم، لازم است بیاید ببنید و تا زیرساخت ما درست نشود، برگزاری تمرین امکان پذیر نیست.
خرج کردن برای امثال حسن یزدانی کار لاکچری نیست
وی ادامه داد: مسئله گرمایش پنج سالن را ببنید، بسکتبال، والیبال، وزنه برداری چه گناهی دارند، اینکه ما بیاییم و این را درست کنیم بد است. شما میگویید کشتی لاکچری خرج میکند، آیا هزینه کردن برای حسن یزدانی که قهرمان ملی ما است، خرج لاکچری محسوب میشود و اشتباه است. اگر یزدانی یک شب کمرش عرق کند و سرما بخورد، ۱۰ روز میافتد شما بگویید این کار درست و کارشناسی است.
رئیس فدراسیون کشتی گفت: ما به کار خود برای اجرای زیرساختهای کشتی ادامه میدهیم، چراکه اینها برای کشتی درآمد پایدار است و میتوانیم از این محل برای کشتی آورده باشیم و تیمهای خارجی برای حضور در این اماکن پول میدهند.
وی در مورد هیئت کشتی استان تهران تصریح کرد: من اگر بحثی با معاون قهرمانی وزارت ورزش دارم شخصی نیست، به روسای هیئتهای کشتی هم گفتم که اگر من خوب کار نمیکنم با من تعارف نکنید و من را کنار بگذارید. برای کنار گذاشتن رئیس هیئت استان تهران، دلایلی داشتم، باید مشخص شود که درآمد سالن هفتم تیر در ۱۱ سال گذشته کجا رفته، دلیلی ندارد که شرکتهای خصوصی بیایند و آنجا کار کند، یک میلیارد کمکهای نقدی به رئیس هیئت کشتی دادیم، اما ایشان آمده تا لامپ سالن هفتم تیر و شیرآلات سالن هفتم تیر را برده اند، آیا این درست است.
دبیر گفت: اگر بخواهیم کشتی را توسعه بدهیم باید وقت بگذاریم و هزینه کنیم و اگر کار شده در این راستا بوده و روسای هیئت کشتی استانها همه در جریان هستند که چه اتفاقاتی افتاده است. همین الان ساختمان جدید فدراسیون در حال ساخت است و این هم برای کشتی آورده خواهد داشت.
بعنوان رئیس فدراسیون، برخی کارها وظیفه ام نیست، اما مجبورم دنبال کنم
علیرضا دبیر تصریح کرد: بازسازی کار من نیست، ولی وقتی شرکت توسعه نمیتواند انجام دهد، من باید آن را رها کنم، من علی دبیر کشتی هستم و باید انجام بدهم، نگاه کشتی گیران به من با شخصی که رئیس یک فدراسیون دیگر بوده، متفاوت است.
وی ادامه داد: معاون قهرمانی وزیر ورزش میگوید، کارهای شخصی را انجام نده، اما من کار کشتی گیران را وظیفه ام را میدانم.
۱۰۰۰ مربی را بیمه کرده ایم
رئیس فدراسیون کشتی گفت: اگر در کشتی مشکلی داشته باشیم، ۹۰ درصد آن مربوط به مربیانی است که نتوانسته اند دانش فنی خود را به روز کنند و این وظیفه ما است که این کار انجام دهیم.
وی ادامه داد: بنده باید خدماتی را به مربیان بدهم تا آنها هم بتوانند در کلاسهای دانش افزایی حضور یابند و بیمه مربیان نیز یکی از این کارها است که ما امسال توانستیم نسبت به سال گذشته ۳۰۰ نفر افزایش داشته باشیم و ۱۰۰۰ مربی را بیمه کنیم.
دبیر تصریح کرد: ۲ میلیارد هزینه بیمه مربیان بوده که این مبلغ هم از منابعی بوده که فدراسیون جذب کرده و از بودجه وزارت ورزش و جوانان نبوده است.
عملکرد مالی فدراسیون در سال ۱۴۰۰ سه برابر سال قبل و مبلغ ۱۳۱ میلیارد تومان بوده است
علیرضا دبیر با اشاره به اینکه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، کمتر از یک سوم از بودجه فدراسیون را داده است گفت: دریافتی که ما سال گذشته از وزارت ورزش داشتیم حدود یک سوم از عملکرد مالی فدراسیون در سال ۱۴۰۰ و حدود ۳۹ میلیارد تومان بوده، در حالی که عملکرد مالی ما در این سال بیش از ۱۳۱ میلیارد تومان بوده است.
رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به عملکرد مالی فدراسیون از سال ۱۳۹۵ تاکنون گفت: در سالهای ۹۵ تا ۹۷ به ترتیب ما ۲۸، ۲۶ و ۳۱ میلیارد تومان علمکرد مالی داشتیم، این درحالی بوده که عملکرد ما در سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۰ به ترتیب ۳۸، ۵۴ و ۱۳۱ میلیارد تومان بوده که خدا را شکر توانستیم سال گذشته نسبت به سال ۹۸ عملکرد ۳ برابری را در کشتی داشته باشیم.
وی افزود: در سه ماهه نخست سال جاری نیز ما نزدیک به ۳۸ میلیارد تومان هزینه کرده ایم در حالی که بیش از ۴ میلیارد تومان از وزارت ورزش دریافتی داشتیم و اگر میخواستیم کارهای خود را با بودجه وزارت ورزش تطبیق دهیم الان، نمیتوانستیم تیمهای خود را به مسابقات برون مرزی اعزام و اردوها را برگزار کنیم.
دبیر خطاب به پولادگر تصریح کرد: بهتر است بدانید که این عملکرد مالی جدا از هزینههایی است که استانهای ما برای برگزاری مسابقات داشته اند و میتوانید از هیئت کشتی استان مازندران بپرسید که چند میلیارد تومان برای برگزاری مسابقات هزینه کرده است.
۷۰ میلیارد بودجه از مجلس معلوم نیست داده شود
رئیس فدراسیون کشتی خطاب به معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان گفت: من دیشب با رئیس دیوان محاسبات کشور صحبت کرده ام، این ۷۰ میلیاردی که در تبصره ۱۴ است، معلوم نیست مانند سال گذشته داده شود و شما هم میدانید این موضوع را و شما چطور میتوانید بودجه اصلی فدراسیون که از وزارت ورزش است را ندهید.
وی ادامه داد: میدانم که چانه وزارت ورزش کوچک است، اما هزینههای کشتی بیش از این بودجه است و باید بدانید که هرکسی بر اساس آورده اش باید بودجه دریافت کند و آورده کشتی هم ۸۰ درصد مدالهای ورزش کشور است.
دبیر تصریح کرد: ما ۵ ردهی سنی داریم و در دو رشته آزاد و فرنگی، تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد بزرگسالان ما به تنهایی توانستند بهترین عملکرد را طبق شاخصها بدست آورد، اما شما هیچ جا اعلام نکردید که کشتی سقفف شاخصها را رد کرده است و برای دریافتی ما سقف گذاشتید.
رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به اینکه به سایر فدراسیونها مانند رقیب نگاه نمیکنیم گفت: تکواندو، وزنه برداری، کاراته و سایر فدراسیونها بر روی سر ما جا دارند، اما آوردهها را باید ببینید، نمیگویم که به آنها نباید توجه شود، اما نمیتوان عملکرد کشتی را زیر سئوال برد و هر رشتهای بر اساس عملکرد خود باید دریافتی داشته باشد و در اینجا عدالت رعایت نشده است.
عسکری محمدیان: کشتی ایران آبرو، پیشینه، عقبه و قدمت زیادی دارد و آبروی ورزش کشور را خریداری کرده است
عسکری محمدیان دارنده مدالهای نقره المپیک و جهان و رئیس هیئت کشتی استان مازندران در این مجمع گفت: آقای پولادگر، کشتی ایران آبرو، پیشینه، عقبه و قدمت زیادی دارد.
وی ادامه داد: از المپیک ۱۹۴۸ کشتی لندن، آّبروی ورزش ایران را کشتی خریده است و تا به الان این کار را انجام داده است. اولین مدال طلای المپیک توسط کشتی بدست آمده و ۴۷ مدال المپیک از ۷۶ مدال کسب شده توسط کشتی بوده که بیشترین مدالهای طلا نیز توسط کشتی بدست آمده است.
رئیس هیئت کشتی استان مازندران گفت: اگر وفاق و همدلی در کشتی باشد و به وجود بیاید، صد در صد کشتی برای ورزش این کشور آبروداری خواهد کرد، ما در مازندران چندین جام بین المللی و چندین رقابت قهرمانی کشوری را میزبانی کردیم و بالغ بر ۵۰۰۰ کشتی گیر در این رویدادها حضور داشتند، اما فدراسیون نمیتواند به ما پول بدهد و خودش خرج دارد و ما آورده داشته ایم.
وی افزود: نمیشود که هزینههای کشتی را ندهیم و برنامههای آن را به امان خدا رها کنیم. من از وزارت ورزش میخواهم که این وفاق را ایجاد کند و دست یاری به کشتی بدهد و از این راه ضرر نخواهید کرد.
در ادامه محمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان که بعنوان رئیس در این مجمع حضور داشت، مجمع را نیمه کاره رها کرد و از سالن قاسم خارج شد.